Silivri Facebook
banner88

Bakan Mehdi Eker: Tarımda Avrupa Birincisi Olduk...

 Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker, İstanbul’da tüm milletlerin bir arada yaşadığını belirterek;

İSTANBUL BİZİM ORTAK ŞEHRİMİZDİR

AK Parti Silivri İlçe Başkanlığı Seçim Koordinasyon Merkezi’mizin (SKM) hazırlamış olduğu programlar dahilinde AK Parti Hükümetlerinde 12 yıl Tarım Hayvancılık ve Gıda Bakanlığı yapan İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayımız M. Mehdi Eker Silivri’ye gelerek sabah kahvaltısında Muhtarlarla bir araya geldi. İlçe Başkanımız Rıfat Kutlu, SKM Başkanımız Hüseyin Turan, İlçe Başkan Yardımcılarımız, İlçe Yönetim Kurulu Üyelerimiz, belediye Meclis Üyelerimizden oluşan heyetimizin eşlik ettiği Bakan Eker Daha sonra Beşler Sucuk Fabrikası, Albayrak Tente’yi ziyaret ederek fabrika sahipleri ve çalışanlar buluştu. Daha sonra Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneğini Ziyaret ederek sanayicilerle bulaşarak sorunlarını dinledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker Fabrika beşler sucuk ve SİAD ziyaretlerinde yaptığı konuşmada, “Türkiye 7 Haziran’da yaptığı seçimde istikrarı yakalayamadı. Çünkü bir parti tek başına iktidar olamadı. Bizim dışımızda üç parti vardı, onlar bizi iktidardan düşürmek için ittifak yaptılar. Bunu normal karşılayabiliriz. Ancak yıkım için ittifak yapanların yapmak için de ittifak yapmaları gerekiyordu. Ama üçü bir araya gelip bir ittifak yapmadı. Dolayısıyla Türkiye bir belirsizliğe doğru sürüklendi.

TARIMDA AVRUPA BİRİNCİSİ OLDUK

Sabah Kahvaltısında Silivrili Çiftçiler, Mahalle Muhtarları ve STK temsilcileri ile bir araya gelen bakan Eker, Çiftçiler ve Muhtarların sorunlarını dinledi. Bakan Mehdi Eker, sizlerin şikayet ve sorunlarınızın bir kısmını şimdi halledeceğim. Bir kısmini da Allah nasip eder sizlerde desteklerseniz. 1 Kasım seçimlerinden sonra çözeceğim. Bildiğiniz gibi şuan ne vekil nede bakanım. Bakanlık görevine gelmeden önce tarımda Avrupa’da 4. Sıradaydık. Dünya’da da 12. Sırada yer alıyorduk. Şuanda Avrupa’da birinci sırada, Dünya’da da 12. Sıradan 7 sıraya indik.

GÜBREDE VE YEMDE KDV’YI KALDIRACAĞIZ

Seçim beyannamemizde yer verdik.  1 Kasım seçimlerinden sonra iktidara geldiğimizde Gübrede yüzde 18 olan KDV’yı kaldıracağız. Buda yılda çiftçimize iki milyar iki milyon destek vermiş olacağız.  Yemde yüzde 8 olan KDV’yi de kaldıracağımızı beyan ettik. Buradan da bir milyar destek sağlayacağız.

“Türkiye 7 Haziran’da yaptığı seçimde istikrarı yakalayamadı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker, İstanbul’da tüm milletlerin bir arada yaşadığını belirterek, “İstanbul bizim ortak şehrimizdir” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Mehdi Eker, seçim çalışmaları kapsamında Silivri’de bulunan Beşler Sucuk Fabrikası’nı ziyaret etti. Fabrikayı gezen ve yetkililerden bilgi alan Eker, modern tesislerin önemine değindi. Gıda sektörünün, Türkiye’nin nüfusuna orantılı olarak büyüdüğünü belirterek, gıda sektörünün 115 milyon insanın karnını doyurduğunu, buna ilaveten 18 milyar dolarlık ihracat yapıldığını belirtti.

“Gıda bizim tarihsel marka alanımız” diyen Eker, gıda ve tarım konusunda dünya piyasasında çok daha etkin olmanın istikrar ile mümkün olduğunu anlattı. Siyasi istikrarın ekonomik istikrarı getireceğini de belirten Mehdi Eker, “Türkiye 7 Haziran’da yaptığı seçimde istikrarı yakalayamadı. Çünkü bir parti tek başına iktidar olamadı. Bizim dışımızda üç parti vardı, onlar bizi iktidardan düşürmek için ittifak yaptılar. Bunu normal karşılayabiliriz. Ancak yıkım için ittifak yapanların yapmak için de ittifak yapmaları gerekiyordu. Ama üçü bir araya gelip bir ittifak yapmadı. Dolayısıyla Türkiye bir belirsizliğe doğru sürüklendi. Şimdi Haziran’dan bu yana yatırımcı bekliyor, insanlar önünü görmek istiyor. Yatırımcı, bankacı, ekonomi politikalarının ne olacağını merakla bekliyor. 1 Kasım’da Türkiye tekrar istikrara kavuşursa bu beraberinde ekonomik istikrarı getirir” dedi.

ŞİMDİ İSTANBULU AĞLATMAK İSTİYORLAR…

Türkiye’nin üzerinde bulunduğu coğrafyanın yangın yerine döndüğünü belirten Eker, “Medeniyetimizin bütün güzel ve kutlu şehirleri kan ağlıyor. Kudüs ağlıyor, Bağdat ağlıyor, Şam ağlıyor Erbil endişeyle bekliyor. Şimdi Urfa’yı, Diyarbakır’ı, İstanbul’u ağlatmak istiyorlar. Bundan dolayı bu seçimde sandığa giderken bunları da dikkate almak durumundayız. Yarım kalan işi bitirmek, eksiklikleri tamamlamak durumundayız” diye konuştu.

İstanbul’da yaşayan insanların yüzde 86.2’sinin şehre sonradan geldiğini belirten Mehdi Eker, “İstanbul’a gelenler, daha iyi bir hayat yaşamak için geldiler. İstanbul’da Türk, Kürt, Arap, Boşnak tüm milletlerden insanlar bir arada yaşıyor. İstanbul bizim ortak şehrimizdir. Burada barış içinde bir gelecek kurma görevi de bizlere düşmektedir” dedi.

HİJYEN OLMAZSA OLMAZIMIZ

Beşler sucuk fabrikası ziyaretinde işletme sahipleri Kenan Altun, Mehmet Altun kardeşlerle fabrikayı gezen bakan Eken’e fabrika müdürü Yılmaz Buldun işletme hakkında bilgi verdi. Buldun Eken ve beraberinde ki heyete üretim tesislerini gezdirerek kaliteden ve hijyenden asla ödün vermediklerini belirterek. Mal kabulünden paketlemeye kadar tesislerde yapılan işlemleri tek tek gezdirerek bilgi aktardı.

3. Bölge Milletvekili Adayı Bakan M. Mehdi Eker Bayburt Çerçililer Derneği’nede ziyarette bulunarak programlarına devam etti.

 

Anahtar Kelimeler:
Bakan Mehdi Eker

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
ali 9 yıl önce

sayenizde saman bile ithal ettik

Avatar
can 9 yıl önce

tarım ülkesini dışarıya muhtaç ettiniz