Silivri Facebook
banner88

Bebeğin İhmal Nedeni ile Öldüğü İddia Edildi...!
 
Kaynak : Haberler
 
Tekirdağ'ın Çorlu İlçesinde Doktorların İhmali Nedeniyle Özel Bir Hastanede Bebeğin Öldüğü İddia Edildi. Çorlu Savcılığı'na Suç Duyurusunda Bulunan Ölen Bebeğin Ailesi, 'Hastanemizde Yeni Doğan Bebek Ünitesi Var' Denilerek Kendilerinin Kandırıldığını Söyledi.
 
Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde doktorların ihmali nedeniyle özel bir hastanede bebeğin öldüğü iddia edildi. Çorlu Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan ölen bebeğin ailesi, 'Hastanemizde yeni doğan bebek ünitesi var' denilerek kendilerinin kandırıldığını söyledi.
 
Edinilen bilgiye göre İstanbul'un Silivri ilçesinde ikamet eden Erdem, Arzu Turhan Alpay çifti yeni doğacak çocukları için hazırlık yapmaya başladı.
 
Yüksek Mimar Arzu Turhan ve Serbest meslek sahibi Erdem Altay çifti internetten doğum yapılacak tam donanımlı bir hastane buldu.
 
İnternetten bulduğu Çorlu Özel Vatan Hastanesi'nde doğum yapan Arzu Turhan Altay'ın ilk çocuğu doğduğu gün yaşamını yitirdi.
 
Çocuklarının ölmesinde hastane doktorlarının ihmali bulunduğunu iddia eden çift hastane yetkilileri hakkında Çorlu Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
 
Hastanenin ekipmanlarının yeterli olmadığını söyleyen çift, internette sayfasında yazmasına rağmen hastanede yeni doğan bebek servisinin bulunmadığını ileri sürdü.
 
Eşinin Silivri'ye yakın bir yerde doğum yapması için internetten Çorlu'daki bir hastaneyi bulduğunu ifade eden Erdem Alpay, daha önce eşinin tedavi olduğunu ve anne karnındaki erkek çocuklarının sağlıklı olduğunu söyledi.
 
Eşinin Ağustos'un 18'inde Çorlu Vatan Hastanesi'nde sezaryenle saat 10'da doğum yaptığını ifade eden Altay, doktorların eşinin odasına gelerek çocuğun sağlıklı doğduğunu söylediğini ifade etti.
 
Eşinin sağlıklı bir şekilde doğum yaptığını söyleyen Altay, bebeklerinin 5 dakika içinde normal olarak yatağına yatırıldığını kaydetti. Hemşirelerin hijyenik olmadan çocuğa müdahale ettiğini ileri süren Altay, "Odaya gelen hemşireler hijyenik olmadan çocuğun ağzına parmaklarını sokuyordu. Hemşireler hijyene dikkat etmiyordu. Bir tane hemşirenin de tırnakları ojeliydi." dedi.
 
Çocuğun bir süre sonra emmediğinin görüldüğünü söyleyen Altay, "Doktor geldi muayene etti. Muayeneden sonra bir takım cihazlar getirdiler. Çalışmadığı için cihazları geri götürdüler.
 
Hastane çalışanları telaşa kapıldı. Çocuğumuzun ağzından kan geldi. Hemşirelere durumumu sormama rağmen bir cevap alamadım. Doktorlar çocuğu tekrar muayene etti. Doktorlar önemsenecek bir şeyin olmadığını söyledi. Sadece ağzından su aldıklarını ve çocuğun ağzında tahriş olduğunu belirtti. Çocuk saat 14'de kadar yatakta yatırıldı. Daha sonra motosiklet kaskına benzer üzeri bantlanmış bir şeyle çocuğa oksijen verdiler. Çocukta bir titreme vardı. Doktorlar titremenin normal olduğunu ayaklarını su torbası koyduklarını söyledi." dedi.
 
Çocuğun birde dizine sarılık iğnesi yapıldığını aktaran Altay, "Doktor çocuğun kalbinden şüphelendiğini söyleyerek çocuğu Çerkezköy Güven Hastanesi'ne sevk etti. Çocuğumuza burada akciğer yetmezliği var dediler. Çocuğumuz burada vefat etti." dedi.
 
Çocuklarının doktorlarının ihmalkarlığı yüzünden öldüğünü kaydeden Altay, hastanenin kendilerini kandırdığını belirtti.
 
Hastanenin web sitesinde yeni doğan ünitesinin olduğunu söyleyen Altay, "Biz bu hastaneye web sitesinde yeni doğan bebek ünitesi var diyerek gittik. Gittiğimizde öğle bir şeyin olmadığını gördük. Çocuğun ağzından kan geliyordu. Yeni doğan bebek üniteleri yoktu. Zamanında sevk edilseydi beklide bunlar olmayacaktı. Ağzından kan geldiğinde sevk edilmesi gerekti.
 
Çorlu Savcığı'na suç duyurusunda bulundum. Gereken yapılacaktır. Adli makamlara güveniyorum." dedi.
 
Bebeğinin ölümünde doktorları suçlayan anne Arzu Turhan Altay, "Bebeğimiz son ana kadar bekletildi. Hiç bir şey yapılmadı. İstanbul'daki bir hastaneye götürelim dedim. 'Geç oldu olmaz! dediler. Bebeğim ihmalkarlık yüzünden öldü." dedi.
 
Hastanenin boş kağıda imza attırmak istediğini aktaran baba Altay, "Doktor bey rapor yazacak bunu imzalamamız gerekiyor dediler. Bende böyle şey nerde görülmüş dedim. Kağıdı yırttım." dedi.
 
Çocuklarına Kaan ismini koyduklarını belirten Altay, "Çocuğumuzu için büyük hayaller kuruyorduk. Onun doktor olmasını istiyorduk. Odasını her türlü hazırladık eksiksiz olarak. Çocuğumuzun odasına giremiyoruz. Kapısı kapalı." dedi.
 
CİHAN muhabirinin telefonla ulaştığı hastane yönetimi açıklama yapmaktan kaçındı. Tekirdağ Sağlık İl Müdürü Uğur Çağlayan'da bu olayla ilgili yetkili olmadığını söyleyerek konuşmamayı tercih etti.
 
(CİHAN)
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol