Silivri Facebook
banner88

Genç Kızın İntiharı
 
Kaynak : Değişim Gazetesi
 
Silivri Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinden 16 yaşındaki Ayşe Elif Alasulu, geçtiğimiz Cumartesi günü yaşamına son verdi. Fenerköy’de babaannesi Bedriye Alasulu ile birlikte yaşayan Ayşe Elif Alasulu’nun, erkek arkadaşı ile yaşadığı sorunlar yüzünden kendisini Fenerköy’de bir ağaca asarak intihar ettiği iddia edildi.
 
Acılı babaanne Bedriye Alasulu, sorduğumuz soruları güçlükle yanıtladı. Alasulu “İntihar sebebini bizde bilmiyoruz. Adli tıp raporları geldiği zaman bizde öğreneceğiz. Elif benim yanımda büyüdü. İntihar etmeden önce beni aradı. Ben köyde değildim. Ne zaman geleceksin diye sordu. Sesi hiç iyi gelmiyordu. Hasta mısın diye sordum. Hayır dedi. Ağlıyor musun diye sordum. Yok dedi. Akşam geç saatte eve gelmeyince, merak ettik daha sonra da intihar ettiği haberini aldık.” dedi.
 
 
 
Ayşe Elif’in erkek arkadaşıyla evlenmek istediği ve ailesinin de buna karşı olduğu için kendini astığı yönünde çıkan haberler hakkında konuşan babaanne Bedriye Alasulu “Bizim çocukla kişisel olarak bir problemimiz yok. Yaşları küçük olduğu için, ilerleyen zamanlarda evliliği düşünmesi gerektiğini, şimdi yalnızca derslerini düşünmesi gerektiğini söyledik. Bu yaşta her genç kızın bir erkek arkadaşı olabilir. Bu nedenle Elif’e hiçbir zaman baskı uygulamadık.” şeklinde konuştu.
 
İntihar etmeden önce köyde oturan bir arkadaşına ‘Hakkını helal et’ diye mesaj çektiği öğrenilen Ayşe Elif Alasulu’nun cenazesi, geçtiğimiz Pazar Günü Fenerköy mezarlığında toprağa verildi.
 
Melis AVCI  
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol