Silivri Facebook
banner88

Kırca'ya görkemli tören

Kocatepe Camii'ndeki cenaze törenine Kırca'nın ailesinin yanısıra; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atila Işık, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız, askeri yetkililer, emekli subay ve astsubaylar, gazi dernekleri katıldı. Cenazeye ayrıca bir süre önce Ergenekon operasyonunda gözaltına alınan emekli Orgeneral Tuncer Kılınç da katıldı. Kırca'nın naaşı daha sonra Karşıyaka mezarlığına götürüldü.

KIRCA AİLESİNDEN BASIN AÇIKLAMASI
 
Rahmetli Malül Gazi Jn. Kıdemli Albay Abdülkerim Kırca'nın yiğeni İhsan Tevfik Kırca,gazetemize Kırca ailesinin -ulusal basında da yer alan- aşağıdaki basın açıklamasını gönderdi. Kırca’nın gazetemize gönderdiği basın açıklaması aynen şöyle:

“Bazı şer odaklarının yaygınlaştırdığı olumsuz havanın milletine sadakatle ve cansiperane hizmet etmiş insanları hayatından vazgeçer hale getirdiğinin canlı bir örneğiyle karşı karşıyayız. Bu sorumsuzluk, Kırca ailesini olduğu gibi necip milletimizi de derinden sarsmaktadır. Aklıselimin galip geleceğini ummaktan başka şu an elimizden bir şey gelmiyor.
Tek tesellimiz kahraman silah arkadaşlarının ayakta dimdik bir duruşla sergiledikleri birlik beraberlik havasıdır. Yarınlardan eğer ümitliysek siz değerli komutanlarımızın bu vakur duruşu sayesindedir.
Bu sorumsuzluk, vatansever duygularla çalışan fedakâr, feragat sahibi insanların gelecekte bulunmasını zorlaştırabilir. Unutulmamalıdır ki Abdülkerim Kırca’lar kolay yetişmiyor.
Aziz Türk milletinin başı sağ olsun. Evladımıza, Türk milletinin değerli evladına Allah’tan rahmet diliyoruz. Ruhu Şâd Olsun!”

Not: Bazı basın-yayın organlarında Devlet Ödünç Madalyası sahibi rahmetli Malul Gazi Emekli Kıdemli Jn. Albay Abdülkerim Kırca hakkında “ailenin bireylerine dayanarak verilen bilgilere göre…”  şeklinde yapılan haberler yalandır ve düzmecedir. Ve bu yalan haberlere göre yapılan yorumlar da maksatlıdır. Kırca ailesinin ulusal basında da yer alan açıklaması aynen yukarıda olduğu gibidir. Gerçekleri saptırmayı kendilerine şiar edinmiş bu müfteriler hakkında Kırca ailesi avukatları tarafından ve Türkiye Gaziler Vakfı avukatlarınca dava açılacaktır. Esasen herkesin malumu olan bu çevreler vicdanlarda mahkûmdur. Bu maksatlı yayınların hangi amaca hizmet ettiği de aziz milletimizce bilinmektedir.  Kamuoyuna önemle duyurulur.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol