Silivri Facebook
banner88

KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRALLARA HAYIR!..

SİLİVRİ ÇEVRE DERNEĞİ
Basın Açıklaması, 17 Şubat  2017

KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRALLARA HAYIR!..

Bu sabah saat 10.00 da Greenpeace Akdeniz üyelerinden Özay Özer, Deniz Bayram ve İbrahim Çiftçi ile Silivri Çevre Derneği üyeleri Ali Korsan, Ahmet Yücegök, Adem Akıncıoğlu, Müge Cesur Özmen, Neşe Elmas, Ertuğrul Akçaoğlu ve yerel gazetecilerimizden Cem Güner ile Hazal Başaran Silivri Çevre Derneği Çay Bahçesinde buluştular. Silivride yapılmak istenen Kömürlü Termik Santral ve bu santralın çevre ve insan sağlığı üzerine etkileri hakkında bilgi alışverişinde bulunduktan sonra gerek Silivriye yapılmak istenen Kömürlü Termik Santral, gerek Trakyaya yapılmak istenen Termik Santrallara karşı birlikte mücadele etme kararı aldılar ve bir yol haritası belirlediler.

Önümüzdeki aylarda Kömürlü Termik Santrallara karşı açılacak davalarda Greenpeace'in hukuki yardımı yanında iki ekip birlikte ilçe merkezlerinde ve köylerde termik santrallara karşı bilgilendirme çalışmaları yürütecekler.

Silivrideki görüşmenin ardından Greenpeace üyeleri ve Silivri Çevre Derneğinden Ali Korsan ve Ertuğrul Akçaoğlu Marmara Ereğlisine gittiler. Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan'ın makamında yapılan toplantıya, Ergene Belediyesinden Doğan Durmaz, Tekirdağ Tabibler Odasından Dr. Gamze Varol, Tekirdağ Barolar Birliğinden Av. Seyhan Çetin ve Trakya Platformu bileşenleri katıldılar. Başkan Doğan Durmaz,  Marmara Ereğlisindeki kirli sanayiler, yapılmak istenen termik santrallar ve limana getirilen petrokok kömürü ve yarattığı sorunlar hakkında bilgi verdi ve çevrecilerin yardımını istedi.

Toplantının ardından sorunlu bölgelere yapılan bir saha gezisiyle kirli sanayilerin durumunu ve bu sanayilerin önemli bir arkeolojik bölge olan Marmara Ereğlisine ve tarihi eserlere verdiği zararları da yerinde görme fırsatı bulduk.

Önümüzdeki dönemde Marmara Ereğlisi Belediyesi ve sivil toplum örgütleri  kirli sanayilere ve termik santrallara karşı birlikte mücadele etme kararı aldılar.

BU GÜNEŞ BU RÜZGAR BİZE YETER!..

Başkan
Ali Korsan

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol