Silivri Facebook
banner88

MEHMET YANIK İÇİMİZİ YAKTI

Gezelim Görelim programına katılan Akören Köyü’ne doğru Emrullah Çakır’la birlikte 34 UG 3742 plakalı Renault araçla yola çıktı. Karasinan Mevkii’nde, önlerinde ilerleyen traktörü son anda fark eden Emrullah Çakır direksiyonu kırdı, ancak traktörün römorkuna çarpmaktan kurtulamadı. Akören Köyü’nden Tahir Demirbaş’ın kullandığı 34 BRR 41 plakalı traktörün römorkuna çarpan araçta bulunan Yanık olay yerinde can verdi. Aracı kullanan Danamandıra Muhtarı Çakır ise yaralandı. Hayati tehlikeyi atlatan Emrullah Çakır’ın iç kanma şüphesi ile Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevkedildiği öğrenildi.

NİŞANDA YÜZÜK TAKACAKTI

 
Mehmet Yanık’ın, Akören Muhtarı’nın davetinden sonra Silivri’ye dönerek ¬çok yakın arkadaşı ve Kurfallı eski Muhtarı Rıdvan Kaya Sobacı’nın kızının nişan yüzüğünü takacağı öğrenildi. Dün akşam nişanda yüzük takması için beklenen Yanık’ın ölüm haberi ulaştığında, Ünsal Düğün Salonu’na matem çöktü.

ÇAYIRDERE VE MUHTARLAR YASA BOĞULDU

 
Efendi kişiliği ile muhtarlar arasında ayrı bir yeri olan Yanık’ın ölüm haberi duyulduğunda, tüm muhtarlar yasa boğuldu. Olay yerine gelen Muhtarlar Derneği Başkanı ve Fener Köyü Muhtarı Muharrem Eren ile diğer muhtar arkadaşları, Yanık’ın cenazesi savcılık incelemesinin ardından olay yerinden kaldırılana kadar kaza mahallinden ayrılmadılar. Mehmet Yanık’ın ölüm haberi Çayırdere Köyü’ne hemen ulaşmadı. Köye, ağır yaralandığı haberinin ulaşması üzerine, köylüler çok sevdikleri muhtarları için dua etmeye başladı. Ancak, gecenin ilerleyen saatlerinde ölüm haberi ulaştığında, Çayırdere tam bir yas havasına büründü.
Mehmet Yanık’ın cenazesi bugün öğlen namazını müteakip, Çayırdere Camii’nde kılınacak cenaze namazından sonra köy mezarlığına defnedilecek.

HÜSEYİN TURAN “KAL” DEMİŞTİ

 
Silivri Belediyesi’nin muhtarlar için düzenlediği Gezelim Görelim Programı’na katılan diğer muhtarlarla birlikte program sonrası Başkan Hüseyin Turan tarafından yemeğe davet edilen Mehmet Yanık ve Emrullah Çakır, Akören Muhtarı’nın yemek davetine katılacaklarını söyledi. “Başkanım, muhtar arkadaşımız balık almış bizi bekliyor” diyen Mehmet Yanık ve Emrullah Çakır, Hüseyin Turan ile vedalaştıktan sonra Akören’e giderken kaza gerçekleşti. Kazanın duyulmasının hemen ardından olay yerine giden Belediye Başkanı Hüseyin Turan, İl Genel Meclisi Üyeleri Halit Girgin ve Süleyman Atasoy, ölüm haberini alınca büyük üzüntüye boğuldu. Kaza yerinde bulunan muhtar arkadaşlarına baş sağlığı dileyen Turan ve İl Genel Meclisi Üyeleri, “Çok değerli ve çalışkan bir muhtarımızı, aynı zamanda bir arkadaşımızı yitirdik, acımız sonsuz” dedi. Turan ve belediye meclis üyeleri ile çok sayıda siyasetçinin Yanık’ın cenazesine katılacağı öğrenildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol