Silivri Facebook
banner88

Mektebim Engelleri Ortadan Kaldırdı...

 “ENGELLERİ ORTADAN KALDIRALIM”



1992 yılında Birleşmiş Milletler kararı ile “Uluslararası Engelliler Günüolarak kabul edilen 3 Aralık’ta, Mektebim öğrencilerinin hazırladığı etkinliklerle farkındalık oluşturuldu.

 

35 kampüste aynı anda yapılan etkinlikler, engellilerin topluma kazandırılması ve haklarının “tam ve diğer insanlara eşit ölçüde” sağlanması amacıyla düzenlendi. Anaokulundan liseye kadar her kademeden öğrencinin yer aldığı etkinliklerde, doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık ya da kaza nedeniyle bedensel, zihinseli ruhsal, duygusal ve sosyal olarak yetilerini çeşitli derecelerde veya tamamen kaybeden vatandaşlarımızın önündeki engellerin kaldırılması, kendilerinin ve ailelerinin yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve yaşama sevincinin arttırılması umuduyla farkındalık yaratıldı.

 

İstanbul’da bulunan kampüsler başta olmak üzere Tekirdağ, Edremit, Yalova, Adana, İzmir, Yozgat ve Ankara kampüslerinde çeşitli etkinlikler düzenleyen öğrenciler, Yalova’da Ortopedikler Spor Kulübü Basketbol Takımı ile basketbol maçı yaptı. Öğrenciler yapılan dostluk maçında engelli vatandaşlarla empati kurarak hangi şart ve zorlukları yaşadıklarını deneyimlediler. Batıkent Kampüsünde anaokulu öğrencileri hazırladıkları dramalar ile görmeyen, duymayan, yürüyemeyen kişilerin yerlerine geçerek duyarlılık gösterdiler. Edremit Kampüsü öğrencileri ve öğretmenleri Uluslararası Engelliler Gününde Hamiyet Feridun Sözen Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Merkezini ziyaret ederek çalışma hayatına devam eden ve projeler üreten engelli vatandaşlarla bir araya geldi ve fikir paylaşımında bulundular. Engellilerin yaşamını anlatan film gösterimleriyle öğrencilerin duyarlılık kazanmasını amaçlayan Mektebim, engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okulları ziyaret ederek etkinliklerini sürdürdü.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol