Silivri Facebook
banner88

MURATÇEŞME BİR CAN DAHA ALDI...

Haber: Cihangir Davutoğlu

Geçtiğimiz yıl ünlü müzisyen Selçuk Alagöz’ün kayınvalidesi aynı yerde trafik kazası geçirmiş ve hayatını kaybetmişti. Ayrıca Türk Tiyatro ve Sinemasının ölümsüz büyük sanatçısı Suna Pekuysal buraya üst geçit yapılması için vefatından önce vasiyet etmişti. O dönemde Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan, Büyükşehir Belediyesi ile hazırlanan projeye göre buraya mutlaka üst geçit yapılacağı sözünü vermişti… Trafik kayıtlarına göre burada her yıl yaşanan ölümlü kazalar son on yıl içinde ürkütücü boyutlara ulaştı.

En son olay 15 Temmuz Çarşamba günü saat 15.45 de meydana geldi… Cumhuriyet Mahallesi 150 Evler sakini İlhan Aşan, Murat Çeşme Mevkiinde karşıdan karşıya geçerken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti…
İstanbul’dan gelen otobüs yolcularının, bu ölüm tuzağı yaya yolunu geçmeleri ve Silivri’ye gitmek isteyenlerinde karşıya geçmek zorunda olmaları yayaları çok zor durumda bırakmakta.
Yazın otuz bin kişinin yaşadığı E-5 karayolunun güneyine gelenler, hızla seyir eden araçlar yüzünden zor anlar yaşamaktalar. Bu bölgede yaşayanlar tarafından çok sevilen İlhan Aşan’ın artık son kurban olmasını isteyen vatandaşlar “ Silivri’ye üst geçit yapılacaksa ilk buraya yapılması gerekirdi… Bu yol bizim kaderimiz olmamalı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın öncelikli olarak bu üst geçidi bir an önce yapmaları istiyoruz’’ dediler.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol