Silivri Facebook
banner88

Pekuysal'a hüzünlü veda
 
Kaynak:Değişim Gazetesi
 
İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde kalp yetmezliği yüzünden hayatını kaybeden sanatçı  Suna Pekuysal sevenlerini yasa boğdu Pekuysal'ın cenazesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nden Ataköy'deki 5. Kısım Camisi'ne getirildi. Suna Pekuysal'ın oğlu Sait Ali ve gelini Burcu Köknar camide taziyeleri kabul etti.
 
Suna Pekuysal'ı son yolculuğunda Zihni Göktay, Jeyan Tözüm, Arif Erkin, Haldun Dormen, Altan Erkekli, Kenan Işık, Halit Akça Tepe, Göksel Arsoy, Süheyl ve Behzat Uygur, Kerem Kupacı, Cihat Tamer, Cem Davran, Üstün Asutay, Enis Fosforoğlu, Emre Kınay ve Erdal Tosun'un da aralarında bulunduğu tiyatro sanatçıları ile İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve Kıbrıs gazileri de yalnız bırakmadı.
 
Pekuysal için Reşat Nuri Sahnesinde veda töreni yapıldı
 
Ünlü sinema ve tiyatro oyuncusu Suna Pekuysal için Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde veda töreni yapıldı.
 
Sanatçı dostlarının ve sevenlerinin tüm salonu doldurduğu veda töreninde, Pekuysalı'ın yıllarca inmediği tiyatro sahnesinde bu kez naşı vardı.
Tiyatro sanatçısı Aliye Uzunatağ'ın, Pekuysal'ın özgeçmişini ve sanat yaşamını anlatmasıyla başlayan törende duygusal anlar yaşandı. Pekuysal'a 14 yıl boyunca "Lüküs Hayat"ta rol arkadaşlığı yapmış Zihni Göktay'ın gözyaşları içinde, sanatçının tabutunu öperek selamlaması salondakilerin de gözyaşlarını tutamamasına neden oldu.
 
Pekuysal’ın oğlu gözyaşlarına boğuldu
 
Peyuysal'ın oğlu Ali Köknar ise annesinin oynadığı sahneleri unutmadığını söyleyerek, "Onlar benim parçam" dedi. Köknar gözyaşlarını tutamadığı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Annem beni huzurlu ve düzenli bir şekilde büyüttü. Şu anda Suna Pekuysal'ın tek oğlunu görüyorsunuz, ben bir kişi değilim. Ben seyrettiğim her oyunla çoğaldım özgürleştim. Tiyatro ile hayatın, yaşamanın ne olduğunu anladım, özgürleştim. Annem bana bir insan olarak neler yapabileceğimi, sınırlarımı ve ufkumu anlattı, tanıttı.
 
Tiyatro, roman, edebiyat, kültür, sinema, bu yüzden bir çeşni değil bir mecburiyettir. Bu sıkışık dünyada özgürleşebilmemizin bir yoludur. Bana oyunlarıyla özgürlüğümü verdi. Suna Pekuysal ve Köknar'ın oğlu olarak değil kültür ve edebiyatla büyümüş biri olarak karşınızdayım. Bana bir değil birçok can verdi, sadece bana değil herkese, vermeye de devam edecek. Yaşaşın tiyatro, yaşasın Suna Pekuysal."
 
Tiyatro ve sanat çevresinden yoğun bir katılım olduğu törende, Pekuysal'ın diğer sevenleri de onun anısına konuşmalar yaptı. Pekuysal, Reşat Nuri Sahnesi'nde düzenlenen törenin ardından Ataköy 5. Kısım Camii'nde öğle namazı kılındı.
 
Silivrililer Suna Ablasını unutmadı
 
Başarılı sanatçı için Silivri’de de adına bir park yapılmıştı. Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan son görevini yerine getirmek için cenaze törenine katılanlar arasındaydı. Üzgün olduğu gözlenen Turan, Pekuysal’ın tabutunu taşıdı.
 
Silivri’den Pekusal’ın yazlığını bulunduğu Muratsuyu Yasemin Evleri sitesindeki komşuları için Silivri Belediyesi tarafından otobüs kaldırıldı. Ayrıca Silivri’den sevenlerinin yanında 150 evler Site Başkanı Cihangir Davutoğlu, Marbella Sitesi Sakinleri de törene katıldı. Suna Pekuysal’ın cenazesi alkışlar eşliğinde Merkez Efendi Mezarlığına defnedildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol