Silivri Facebook
banner88

Silivri Rotaract Bir İlke İmza Attı...

SİLİVRİ ROTARACT KULÜBÜ BİR İLKE DAHA İMZA ATTIYOR

Gerçekleştirdiği projeler ile Silivri’de adından sıkça söz ettiren Silivri Rotaract Kulübü bir ilke imza atarak işaret dili eğitimi başlattı.

İşitme engelli yurttaşların sorunlarına dikkat çekmek, farkındalık yaratmak ve işitme engelli yurttaşlarla daha rahat anlaşmak için Silivri Rotaract Kulübü işaret dili eğitimini başlattı. Uzman eğitmen Nurdoğan KERALA eşliğinde 20-21-24-25-26 Nisan tarihleri arasında Silivri Maşalacı Sürücü Kursu’nda düzenlenen eğitimin ilk etabı kulüp üyeleri ile gerçekleştirilmeye başlandı.

Silivri Rotaract Kulübü Dönem Başkanı Meryem ÇALKIN ANIL: “Ülkemizde Türkiye İşitme Engeliler Fedarasyonu verilerine göre 2.5 milyon, Birleşmiş Milletler verilerine göre de 3 milyon işitme engelli yurttaşımız var. İşitme engelli vatandaşlarımızın topluma daha rahat entegre olması, onların ifade etmek istediklerini daha rahat anlayabilmemiz için Silivrimizde böyle bir eğitim başlatma ihtiyacı duyduk. Eğitimimiz Türk Temel İşaret Dili Eğitimi olarak geçiyor. Basit olarak işaret dilinin temellerini öğretiyoruz. Amacımız projenin devamlılığını sağlayarak ulaşabildiğimiz kadar bu eğitimi almak isteyen vatandaşlarımıza ulaşmak. Projemizin ikinci etabınında duyurularımızı daha da arttırarak bu eğitimi yayacağız. Bu projemiz için Maşalacı Sürücü Kursunda bulunan eğitim alanımızı tahsis eden Fatih MAŞALACI’ya ve bize bu konuda destek olan Tamer BIYIKLI’ya bu güzel eğitime katkı sağladıkları için tüm kulübüm adına teşekkür ederim. “ dedi

Anahtar Kelimeler:
SilivriRotaractKulüp

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol