Silivri Facebook
banner88

Sır Mezarda Çözülecek
 
İBRAHİM YILDIZ/ İSTANBUL
 
Mezar, jandarma gözetiminde açılırken, Aygah`ın amcası Fedai Işık fenalık geçirdi.
 
Dizlerinin üzerine çöken acılı amcayı, jandarma komutanı teskin etmeye çalıştı. Öz oğlunu ve 13 yıllık eşini öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan Nihal Işık`ın, cinayetleri nasıl işlediğini ortaya çıkarmaya çalışan Silivri Ağır Ceza Mahkemesi, son duruşmada yeni bir karar aldı.
 
Mahkeme heyeti, Aygah Işık`ın mezarının açılmasını ve kemiklerinden alınacak parçaya DNA testi yapılmasını istedi. Aygah`ın cesedinin, cinayetten 6 gün sonra evlerinin foseptik çukurunda bulunması nedeniyle, Adli Tıp Kurumu`nun otopsi sırasında o tarihte aldığı kan örnekleri bozulduğu için böyle bir yönteme başvuruldu. Mahkemeye sunulan iddianamede, Nihal Işık`ın eşi Necmi Işık`ı öldürdükten sonra cinayete şahit olan öz oğlu Aygah`ı da öldürdüğü ve otomobille taşıyıp, foseptik çukuruna attığı yer alıyor. Mahkeme heyeti, otomobilde bulunan kan izlerinin Aygah Işık`a ait olup olmadığının tespiti için mezarının açılmasına karar verdi.
 
CİNAYET NASIL İŞLENDİ?
 
12 Nisan 2008`de meydana gelen olayda, 62 yaşındaki Necmi Işık`ın ilk evliliğinden olan çocukları jandarmaya babalarının kayıp olduğunu bildirdi. Jandarma yaptığı aramalarda hiçbir iz bulamadı. Çalışmalar derinleştirildi.
 
6 günlük aramalar sonunda 18 Nisan`da Necmi Işık`ın cesedi ahırdaki gübre yığınının içinde 25 yerinden bıçaklanmış olarak, oğlu Aygah`ın da elleri arkadan bağlanmış cesedi aynı bölgede foseptik çukurunda bulundu. Eşinin ve oğlunun cenazesinde sinir kirizleri geçiren Nihal Işık cinayetten kısa bir süre sonra gözaltına alındı.
 
Öz oğlunu ve 13 yıllık eşini öldürdüğü iddia edilen Nihal Işık`ın yargılanmasına Adli Tıp Kurumu`ndan gelecek yeni bulgular ışığında devam edilecek. Eşi ve çocuğu öldürülen anne günlerce gözyaşı döktü ama çifte cinayetin faili olarak tutuklandı.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol