Silivri Facebook
banner88

AÇ DOKUZ KİŞİYE BİR GAZOZ!... (C. DAVUTOĞLU)

AÇ DOKUZ KİŞİYE BİR GAZOZ… (C.DAVUTOĞLU)

 

SİLİVRİ’DE sanki hayat durdu… Herkes planların neler getirip neler götüreceğini tartışıyor… Sadece haber yapmak değil, kendi düşüncelerimi de aktarmak için yazıyorum.

15 gündür telefonum susmuyor, arayan arayana bizim şurada evimiz var ne olacak diye soruyorlar… Vatandaş planlara ulaşamıyor, ulaşsa bile teknik adam olmadıkları için anlayamıyor.

AK Parti ve Silivri Belediyesi’nin bilgilendirme toplantılarının çoğuna katıldım, notlar aldım ve değerlendirdim… Özellikle çarşı bölgesinin planlarının düzeltileceği hatta düzeltildiği bilgisini Park Otel’de yapılan AK Parti İlçe Başkanlığı’nın yaptığı toplantıda önceki belediye başkanı Hüseyin Turan “ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile görüştük ve düzelttik” diye açıklama getirdi. Bir gecede nasıl oldu anlayamadım ama düzelttik dediğine göre sözü alınmıştır.

Peki sadece çarşı bölgesinde mi yanlış var?

Yine önceki başkanlardan Selami Değirmenci, Parkköy bölgesine dikkat çekti… Şunu hemen belirteyim ki; deniz kenarında önceki kıyı kenar çizgisinden 50 metre içinde kalan yerler yıkılacak. Olması gereken yapılacak amma yıkılan yerlerin sahiplerine transfer hakkı tanınacak… İşte kıyamet de burada kopacak.

Transfer hakkı arsa payı üzerinden değil imar alanı üzerinden verilecek yani metre kareler azalacak… Transfer alanlarında yeri olanlar da kucak açmış gelsinler inşaat yapalım, onlara daire verelim diye beklemiyor. Deniz kenarında yıkılan villasının yeri belki 100.000 TL sayılacak ama yapılacak bir sitede daire fiyatları 300-400.000 TL den başlayacağı için belki de daire bile alamayacak. Sen deniz kenarındaki villanı ver bir daire bile alama… Bu mu adalet?

Yapılsın büyük siteler… İstanbul da ki Avrupa Konutları, Bosphorus City gibi büyük alanlarda her türlü konforu olan yaşam alanları… Kim yaşayacak bu alanlarda… Evini 100.000 TL ye satan insanlar mı? Tabi ki hayır! Parası olan insanlar gelecek. O gelenler nasıl daire alıp mülkiyet hakkına sahip olacaklarsa… Villası olan ve deniz kenarında oturanların mülkiyet hakları ne olacak?

Bana en çok sorulan konular yaşadığım Parkköy bölgesinden geldiği için onlara şunları söyleyebilirim… Deniz kenarının dışında bulunan yerler için şu anda bir problem yok! Allah korusun bir doğal afette eviniz yıkılırsa o zaman yandınız…

Bu bölgede 4 katlı, 5 katlı binalar var… 5 katta 15 daire bulunuyor, bu planlarda yıkılan binanın yerine sadece iki kat müsaadesi var. Diyelim altı daire yapıldı, geriye kalan 9 tapu sahibine ne olacak? 15 kişi altı daireyi paylaşacak.

Öyle mi?

Aç dokuz kişiye bir gazoz!...

Bu planlara yapılan itirazlar kabul görmezse…

Evinizin çatısı uçsa onu bile yapamayacaksınız.

Çünkü belediyenin eli kolu bağlanacak,  çatı yapım ruhsatı dahi veremeyecek.

Düzelir mi bu planlar? Düzelir düzelir… Hele 1 yıl kalan yerel seçimler varken kimse bu haliyle geçmesini rüyasında bile görmesin…

Sonra kabus görerek uyanabilir.

SEVGİLER.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol