Silivri Facebook
banner88

AK PARTİ TEMAYÜL SONUÇLARI. (CİHANGİR DAVUTOĞLU)

AK PARTİ TEMAYÜL SONUÇLARI… (CİHANGİR DAVUTOĞLU)

BUGÜN yapılan AK Parti temayül yoklama sonuçlarını açıklıyorum… Açıklıyorum diyorum ya! Teşkilata bile açıklanmayan sonuçları nereden bileceksin diyeceksiniz… Doğru söylüyorsunuz… Nereden bileceğim! Tabi ki tahminlerimi paylaşacağım.

Her gün yüzlerce kişiyle konuşuyorum, çoğu kimse seçimler ne olur diye bana soruyor… Ben de, nereden bileyim siz oy vereceksiniz, siz daha iyi bilirsiniz diyorum…

Ama kendimize göre tahminlerimiz oluyor, kendimize sakladığımız… Yeri ve zamanı geldiğinde o düşüncelerimizi de paylaşacağız.

Biz yine temayül yoklamalarına dönelim…

AK Parti’de aday adaylığı için son müracaat süresi 1 Kasım olduğu halde; neden bugün temayül yoklaması yapıldı?

Temayül yoklamasında sadece aday adaylıklarını açıklayanlar için mi oy verildi?

Aday adaylığını henüz açıklamayanlar ne olacak?

Bu ve buna benzer sorulara, yıllarca Türkiye siyasetini yakından takip eden biri olarak açıklayabilirim.

Bir kere henüz genel merkez, il ve ilçe başkanlarının istifa edip etmeyeceği kararını vermedi, verse bile il ve ilçe başkanları, temayül yoklaması için teşkilatla görüş alış verişi yaptı… Aday adaylığını açıklamayanlar için de oylar verildi.

Temayülün 1 Kasımdan önceye alınması ve yapılan anketin değerlendirmesini Başbakan yapacak. Önümüzdeki hafta Kızılcahamam’da yapılacak toplantıya katılacak Başbakan’ın temayül yoklaması ve anketleri göz önünde bulundurması son derece doğal görülüyor… Hatta aday adayları ile bizzat görüşeceği bile düşünülmeli. Karar için son sözü Başbakan söyler diye düşünüyorum.

Silivri için yapılan temayül yoklamasında kimler en yüksek oyu almıştır?

Oy veren AK Parti Üst Kademe Yönetimi, Kadın Kolları, Gençlik Kolları, Mahalle Başkanları yıllardır teşkilatın içinden gelenler oldukları için teşkilatın içinden gelen kişilere oy vermiştir.

Bu durumda öne çıkan Metin Karakaş, Hüseyin Turan ve Hüsnü Yaşar Yalman gibi teşkilatın içinde yıllarca hizmet etmiş isimler olur. Diğerlerinin şansı kanımca düşük çıkar.

Tabii bu siyaset, hiç tahmin etmediğiniz bir anda yeni bir aday çıkar ve herkesi hayrete düşürür.

Şimdi diyeceksiniz ki…

Sen bir şeyler biliyorsun!

Tek bildiğim;

Türkiye’deki siyaseti iyi biliyorum.

Sevgilerimle.

Cihangir DAVUTOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol