Silivri Facebook
banner88

Bir köpekbalığı salıverin beyninize...
 
Bu yazıyı Kosava’da bulunan Turan Babaoğlu Komutan yolladı, Japon Balıkçıları ve Felsefeleri başlığıyla…
 
Japonlar taze balığı hep çok sevmişler fakat Japonya sahillerinde bol balık bulmak mümkün olmamaktadır. Balıkçılar, Japon nüfuzu doyurabilmek için daha büyük tekneler yaptırıp daha uzaklara açılmışlar. Balık için uzaklara gidildikçe, geri dönmesi de daha çok vakit alır olmuş.
Dönüş bir-iki günden daha uzarsa, tutulan balıkların da tazeliği kaybolmakta. Japonlar tazeliği kaybolmuş balığın lezzetini sevmemişler.
 
Bu problemi çözebilmek için balıkçılar teknelerine soğuk hava depoları kurdurmuşlar, böylece istedikleri kadar uzağa gidip , tuttuklarını da soğuk hava deposunda donmuş olarak saklamışlar.
 
Ancak Japon halkı taze ve donmuş balık lezzetini fark ettiğinden yine balıklar satılmamış.
Balıkçılar bu defa teknelerine balık akvaryumu yaptırdılar. Balıklar içinde biraz fazla sıkışacaklardı, hatta, birbirlerine çarpa, çarpa birazda aptallaşacaklardı, ama yine de canlı kalabileceklerdi.
 
Japon halkı canlı olmasına rağmen bu balıklarında lezzet farkını anladılar. Hareketsiz,uyuşmuş vaziyette günlerce yol gelen balığın, canlı, diri, hareketli taze balığa göre lezzeti yine de etkilenmişti. Balıkçılar nasıl olacakta Japonya’ya taze balığı getirebileceklerdi?
 Japonlar, yine balıkları teknelerindeki dev akvaryumlarda tuttular, ancak içine küçük bir de köpekbalığı attılar. Bir miktar balık, köpekbalığı tarafından yutulmuştu ama geride kalanlar son derece hareketli ve taze kalabilmişlerdi.
 
Sorunlar  çok ve çeşitli olabilir.
Ümitsiz olmayın.
Onları tanıyın, organize edin, kararlı olun, daha çok bilgi yardım desteği ile onları amacınız doğrultusunda çözülmeye zorlayın.
Kafanızın içine bir köpekbalığı atın ki, sorunlarınız ve çözümleriniz yenilenip diri kalsınlar; Bu da hayatın kendisidir.
 
Yazımın başında da belirttiğim gibi, çevrenizdeki beynine köpekbalığı yerine köpek salmış olanlara çok dikkat edin, uzun zaman ekmeğinizi yer, doymak bilmezler, hep aç gezerler, saldırgandırlar, bir gün gelir sizi ısırıverirler.
Sevgilerimle.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol