Silivri Facebook
banner88

Bu Meclis çok iş çıkarır...

İlk günlerdeki yoğunluk azalmış ama yinede oturacak yer yok… Başkan Işıklar toplantıyı açıyor ve maddeler hızla ya kabul ediliyor ya da komisyonlara havale ediliyor hem de hepsi oy birliği ile… İşte! Özlenen tablo bu, Silivri için olumlu ne yapılacaksa körü körüne muhalefet ve ben yaptım oldu yerine, oy birliği…
Gündemin 13. maddesine takılmıştım meclis öncesi… İlçemiz içkili iş yerleri bölgesinin tespit edilmesinin görüşülmesi.
Şaşırdım, Silivri’de kırmızı noktalar mı tespit edilecek? Diye.
Yeni görevlerinin hayırlı olması temennisiyle ziyaret ettiğimiz Silivri Başkan Yardımcıları  Elif Uzun ve Abdullah Yıldırım’ a konuyu açtım… CHP Gurubunda da konuşulan içkili yerlerin tespiti yeni bir yönetmelik değişimi ile anlatıldı. Kırmızı nokta ile hiçbir ilgisi yoktu. Neden bu maddenin meclis gündeminde olduğunu araştırmak bize düştü… İçişleri Bakanlığı’nın 14 Ekim 2005’te yayınlanan genelgesinin Danıştay tarafından iptal edildiği ortaya çıktı. Bu genelge ile tespit edilen yerler, Belediye Meclislerinde alınan kararlarla tekrar oluşturuluyordu. Çok doğal bir gündem maddesi olduğu ortaya çıkınca rahatladım.

Başkan Yardımcılarına yaptığımız ziyaretlerde, Yılmaz Kandemir’in odasında bir genç kızımızla tanıştım… Bursa Uludağ Üniversitesinde okuyor ve iki ay sonra mezun olacak… Bursa’da, Silivri gündemini sitemizden takip ettiğini ve yazılarımı okuduğunu söylemesi beni mutlu etti… Ayrıca siyaseti takip eden konuşmalarını duyunca, kim acaba? Diye düşünürken beni meraktan kurtardı, “Yılmaz Kandemir’in kızıyım’’ Silivri yakında iyi bir siyasetçi ile tanışacak, hislerim beni yanıltmaz… Konu Silivri cezaevinde görülen Ergenekon duruşmalarını takip etmeye geldiğinde, Yılmaz Kandemir ilk ben gittim demesine kızı, Cihangir Bey de oradaydı, yazısından okudum demesi hafızasının ne kadar güçlü olduğunun göstergesiydi.

Yaptığımız ziyaretlerde Abdullah Yıldırım’ın sitemleri ile karşılaştık… Gazetemizin seçim öncesi CHP haberlerini az ve küçük girdiğimizi söylüyordu ama kendilerinin bize haber atmadıklarını söyleyince “neyse geçti o günler’’ dedi. Bir de Selami Değirmenci haberime takılmış, “bir tek sizin gazetede çıktı, zamanı gelince kongre yapılır’’ sözüne; “iyi ya! Özel bir röportajdı ve buna gazeteciler önem verir’’ cevabıma sessiz kaldı. Ayrıca bir çok konuyu konuştuğumuz sürede, özele giren hiçbir konuya değinmek istemem.

 CHP Meclis Üyesi Ahmet Yücegök, köşe yazısında Silivri’de gördüğü eksiklikleri dile getirmiş, çok önemli olan Silivri Birlik otobüslerinin kalkış yerlerinde trafikte yarattığı olumsuzluklar, sahilin kirlenmesi, Fevzi Çakmak Caddesinin keşmekeşi, daha öncede kaymakamlık binasının arkasındaki ağaçlara değinmişti… Anlaşılan Ahmet Bey halen muhalefette zannediyor kendisini şikayet hakkı yerine, çözüm hakkını kullanıp belediyede bir sözüyle küçük işleri, bir önerge ile Silivri otobüslerinin kalktığı bölgeyi tanzim ettirebilir… En önemli sorun olan İ.E.T.T otobüslerinin daha fazla Silivri’ye hizmet vermesi için çalışabilir, biz de her zaman destekçisi oluruz.
Sevgilerimle.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol