Silivri Facebook
banner88

Değirmenci, Çengel ve Kandemir Ankara'da

Dün Silivri siyasette çok yoğun bir gün yaşadı, önce C.H.P İlçe Başkanlığı’nda Özcan Işıklar, Silivri Belediye Başkan adayı olarak basın toplantısı ile tanıtıldı… Bu açıklamadan önce Değirmenci cephesinde de yoğun hareketlilik yaşanıyordu. Bir ara tesadüf olsa gerek, Saadet Partisi Silivri İlçe Başkanı Mevlüt Alkan ile gördüm Değirmenciyi… (Niye bunu yazdığımı birazdan değineceğim)

Öğleden sonra Silivri Belediye Meclisinin Şubat ayı ilk toplantısını izlemek üzere Belediye’ye gittim. Toplantının, gündem olmadığı için başlaması ve bitmesi bir oldu. 50 – 60 kişi kadar AKP Belediye Meclis adayları ve basın mensupları Başkan’ın daveti üzerine Başkanın odasını doldurdular. Bazı cılız seslerle yapılan konuşmaları Gazeteci İrfan Ermiş gür sesiyle böldü. ( valla alem adam bu Ermiş )

- C.H.P karışmış ama yakında listeye giremeyen A.K.P Meclis adayları da burayı karıştırır.

Bazı sesler yükselmeye başlamıştı ki Başkan Turan: “Bizde böyle bir şey olmaz, çünkü partideki her arkadaşımız ilk önce partiye girerken o sözü verirler’’ dedi. İrfan Ermiş altta kalır mı? Cevabı hazırdı.

- Ben kuyuya bir taş attım siz çıkarın artık. Bu söze ne denir?
  
Meclisten çıktık, kapıda Saadet Partisi Silivri İlçe Başkanı Mevlüt Alkan ile karşılaştık.

- Hayırdır, seni Selami Değirmenci ile gördüm. Yoksa bir şey mi var?
- Evet, Değirmenci Saadet Partisine geçiyor.
- Bak! Yazarım böyle bir şeyi, yanımızda şahit olarak Süheyl Kırkıcı’da var.
- Yaz! Ağabey, yalnız şartımız var, Partimizin kurallarına uyacak.

Biz bunları konuşurken Selami Değirmenci, Yavuz Çengel ve Yılmaz Kandemir bir toplantı yapmış ve yarın Ankara’ya birlikte gitme kararı almışlardı bile… Tezlerine göre, Değirmenci adaylık için Genel Merkeze baş vuru yapmış ama İlçe’ye başvuru yapan Işıklar, Çengel ve Kandemir’den sadece Işıklar’ın ismi Merkeze bildirilmiş. Adaylar için hazırlanan dosyalar gönderilmemiş, sadece isimler bildirilmiş.
Işıklar’ın adaylığı açıklanırken İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım’a bir gazeteci arkadaşın sorduğu, dosyalar gönderilmedi mi? Sorusu da havada kalmış…
İşte Silivri’de çok hareketli geçen bugünkü siyasi gündem böyleydi.
Sevgilerimle.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol