Silivri Facebook
banner88

Görecek Göz Aranıyor!...
 
Biz yazmaktan bıkmayız, amacımız Silivri’mizin temiz ve düzenli olmasına katkıda bulunmak...
 
İlk değinmek istediğim yer, Hacı Pervane Sokakta, defalarca haber yaptığımız İnanç Gıda’nın önü. Otopark özel alan olmuş, ne ararsan burada bulmak mümkün. El arabası, boş kasalar, karpuz sergisi, manav tezgahı… En az beş arabalık yer işgal edilmiş durumda. Yaya yolu iyice daralmış.
 
Bu yerin sahibi ile aylar önce görüşmüştüm, mal indirip, bindiriyoruz demişti… Mal indirip, bindirmek bütün günlerini alıyor demek ki (!) Düzelme olmadığı gibi, işgal daha da genişledi. İnançlı insan, başkalarına eziyet çektirmez, hakkı olmayan yere mallarını koymaz, çevre görünüm ve temizliğine dikkat eder.
 
Halka eziyet çektiren bir yer de Fevzi Çakmak Caddesi, iş bankası yanında ki Saral inşaata ait yer. Temel kazıldığından, bu güne kadar dikkati çekmiyordu, temel bitip devasa kepçe ortaya çıkınca, çevre kirliliği başladı… Bu iş makinesinin arkası toprak dolu, toprak gerek rüzgarla, gerekse yoldan geçen arabalarla savruluyor.
 
Bu yolun ilerisinde bulunan Vakıf Bank önüne kadar toz içinde… Makine orada dursun ama arkasındaki toprak temizlense olmaz mı? İnsanların ciğerlerine toz ile dolan mikropların, ne zaman, nerede hasta yapacağı belli olmadığından, buradan olduğu da kimsenin dikkatini çekmez. Artık bu tozu yutmak istemiyoruz…
 
 
O kadar basit ki burayı temizlemek, Saral İnşaat mı olur, Belediye mi olur, bu sorunun çözümüne bir an önce el atmalı.
 
İşte size iki örnek gösterdim, mutlaka çevrenizde de vardır böyle sorunlar, bize yazın haber yapalım, ilgililere ulaştıralım, bıkmadan üstüne gidelim. Bana zararı yok diye düşünmeyin, zararının farkına bile varmazsınız. Biraz daha duyarlılık lütfen…
 
Görecek göz aramayalım, kendi gözlerimizle görüp, çevremize sahip çıkalım…
 
Sevgilerimle.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol