Silivri Facebook
banner88

Gün sayıyor...
 
Bir bakalım, yeni Devlet Hastanesi’nde, son durumlar nasıl diye sizler için görüntülemeye çalıştım. Otoparkların betonu dökülmüş ve bitmiş durumda, ağaçlandırma ve çevre düzeni yapılmayı bekliyor…
 
Hastane giriş kapısı, camekan, yan kapı küpeşteler dahil bitmiş, girişin kalıplarının sökülmesi bekliyor…
 
İçerisi gerçekten çok modern, yerler, boyalar, müracaat bankosu kapılar, tuvaletler tamamlanmış, bir tek pisuvarların takılması kalmış, gittiğimde bu işlem devam ediyordu…
Hastane beş katlı, 9 bin m2 kapalı alana sahip, 105 yatak kapasiteli, zemin katta dahiliye, çocuk, ortapedi, nöroloji, psikiyatri, cildiye, K.B.B, göz,, kadın doğum ve üroloji poliklinikleri var. Bodrum katta 6 adet ameliyathane, yoğun bakım, acil servis ve müşahede odaları, laboratuar, kan alma odaları, ultrasonografi, rontgen, tomografi ve morg bulunuyor.
 
Kafeterya, İdari bölümler ve bekleme salonu zemin katta. Üçüncü katta 180m2 alanlı konferans salonu, çatı katında ise yemekhane ve teknik bölümler, birinci katta ise kadın doğum ve doğumhane yer alıyor.
 

 
Bu ultra modern binaya, doğrusu Silivri’nin çok ihtiyacı vardı, duyumlarıma göre Adliye binasını ve Devlet Hastanesi’nin açılışlarını Başbakan yapacakmış. Aslında bina en geç bir ay içinde bitmiş olur ama çevre düzenlenmesi ve teknik cihazların montajı zaman alabilir, bu durumda yıl başına kadar mutlaka açılır diye düşünüyorum.  Türkiye’nin en önemli sorunlarının başında gelen sağlık konusu, Silivri’de büyük ölçüde çözüme kavuşmuş olacak ama fiziksel görüntüyü yenilemekle iş bitmiyor.
 
Genelde izlenen, sağlık personelinin tavır ve davranışları ile ilgili şikayetler eski binada fazlasıyla görülüyordu. Şahsım  adına bu şikayetleri dile getirmiştim Baş Hekim beye, bazısı hemen çözüme kavuşturuldu, bazıları ise yer problemine takıldı.
 
Şimdi yeni binada, her türlü şikayetlerin ve personel iç eğitiminin tekrar gözden geçirilip en asgariye indirileceğini düşünüyorum. Çünkü bu konuda Baş Hekim Ali Ulvi Yılmaz’ın çok hassas olduğunu biliyorum. Allah kimseyi düşürmesin ve de eksik etmesin deriz ya! Aynen öyle, büyük bir ihtiyaç çözüme kavuşuyor artık…
 
Şunu da hemen belirteyim, Özel Hastaneler S.G.K’ların ödemeleriyle ilgili büyük sorun yaşıyorlar ve artık hastalardan masraflarını alıyorlar yani eskisi gibi sigorta artık masrafın büyük kısmını ödemiyor. Özellikle önemli ameliyatlarda… Bu durumda, Devlet Hastanelerinin önemi artıyor. Bir de döner sermaye için aldıkları ücretleri gözden geçirmeleri gerekiyor. Sosyal güvencesi olmayan bir hastadan, özel hastanenin istediği 2 bin ytl ameliyat ücretinin, (konuşarak bin beş yüz’e iniliyor) Devlet Hastanesinde ücreti bin iki yüz elli ytl olmamalı.
 
Sevgilerimle.
Cihangir Davutoğlu
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol