Silivri Facebook
banner88

Harp Okulu yürüyüşe geçti...

Çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği Ankara’da bir başka olurdu Cumhuriyet Bayramları. Ailemizde sabah saatlerinde bir heyecan başlar, ilk ziyaretimiz için Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunmak üzere, Anıtkabir’e giderdik.

 
Daha sonra hipodroma geçit törenini izlemek için koştururduk. Orada askerlerin geçit törenlerini izler, en çok da o günün füzeleri geçerken heyecanlanırdık. Bu füzeler peş, peşe geçerdi önümüzden, isimleri ilginçti. En başta Ufuk ve sırasıyla Tan, Doğan ve Güneş. Kelimeler birleştiğinde Ufuk Tan Doğan Güneş ortaya çıkıyordu. Atlı Süvari Bölüğü, son model toplar ve silahlar, jetler, en sonunda Mehter Takımı ile tören biterdi. Biz Mehteranın peşine takılır, Kızılaya kadar peşlerinden giderdik ezberlediğimiz marşları söyleye, söyleye.
 
Ablam Sabiha Davutoğlu Kızılay’ın hemen yanında otururdu ve aç bir vaziyette kendimizi onun evine atardık, o da bizi bekler, güzel yemekleriyle bir güzel karnımızı doyururdu ve beklemeye başlardık havanın kararmasını, çünkü Harp Okulu Öğrencileri fener alayı geçitine başlardı akşam olduğunda. Fener alayı geçerken yine büyük bir coşku ve mutluluk duyardık…
Yıllar süren bu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarından sonra, geldiğim İstanbul’dan da gitmeye devam ettim Ankara’ya Anıtkabir’e… Şimdi üçüncü Cumhuriyet Bayramını kutlayacağım Silivri’de. Doğrusu ilk ikisinde hiç memnun kalmadım. Kutlamalara, halkın katılımı çok az, bayanlar yok denecek kadar, gençler ilgi göstermiyor. Bu yıl kararımı vereceğim, yine coşkusuz ve katılımsız bir Cumhuriyet Bayramı yaşarsam Silivri’de, ömrümün ve gücümün yettiği yere kadar Ankara’ya gitmeye devam edeceğim.
 
Oysa Silivri’nin kutlama programı da çok iyi organize edilmiş, 28 ekim günü, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumları var. 29 ekim günü saat  09:30 – 10:00 arasında Silivri Kaymakamlık Makamında bayramlaşma var. Bayram töreni saat 10:30 da Silivri Stadında…Akşam saat 18.30 da Silivri Lisesi bando takımı eşliğinde, Liseden başlayıp Atatürk Anıtına kadar süren fener alayı var, burada havai fişek gösterisi yapılacak. Ünsal Düğün Salonun,da kutlama ve eğlence var. Park otelde protokol ve diğer katılımcılara Cumhuriyet Kokteyl’i var. Yani her şey var ama coşku yok… Bu vatanı bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtı önünde, gençleri, çocukları, bayanları kısaca tüm halkı bekliyorum… 29 Ekim günü Silivri Stadında yalnız törene katılan çocukların ailelerini değil tüm Silivrilileri görmek istiyoruz. Bayrağını kapan gelsin hep birlikte kutluyalım Cumhuriyet’i, Stat ve çevresi tıklım, tıklım dolmalı… Gün birlik günüdür, gün tek vücut olma günüdür, gün şükran günüdür, gün Atatürk’ün manevi huzurunda bir araya gelme günüdür.
Sevgilerimle.

Cihangir Davutoğlu
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol