Silivri Facebook
banner88

Her şeye muhalifim...

Önce gider bütçesi ana başlıklar halinde okunmaya başlıyor, haklı veya haksız, ilk oylamada Belediye Meclis Üyesi Faruk Can tek başına ret oyu veriyor… Buna kimse bir şey diyemez ama maddeler okunmaya başladıkça her oylamada yine ret oyu devam ediyor. Buna da sözümüz olamaz, kendi bileceği iş..

Ama gelir kısmında tarifelerin tek, tek okunmadan oylamaya sunulmasını da hayır dedi. Bunun anlamı bütün tarifeler okunsun diye oy kullanmıştı ve eğer okunsaydı, çok uzun bir süre alacaktı, kimseye de faydası yoktu.
 
Birkaç kez tarifeler okunsun mu? Diye başkan sorunca, ne konuşulduğunun farkına vardı ve okunmasın anlamında kabul oyu verdi…
 
 Bunun iki anlamı ortaya çıkıyor, ya dinlemiyordu, ya da her şeye muhalifim tablosu çizmek istiyordu… Bütçe konuşulurken lafı döndürüp, çevirip basında çıkan yazıları soruyor, gazeteleri gösteriyor, imar ile ilgili önümüzdeki günlerde konuşacağım diyor, diyor da diyor.
 
Birkaç kez Başkan tarafından uyarılmasına rağmen, gündemi saptırmak için elinden gelen her şeyi ortaya koyuyor… Kimse her konuda bilgili olacak diye bir konu yok, hepimizin bir çok eksiklikleri ve uzmanı olmadığımız konular var.
 
Namık Öndeş yüzde hesabını veriyor, hayır % 15 diyor, Allah’tan arkada oturan Yılmaz Kandemir uyarıyor da fazla ısrar etmiyor. Bir kişilik her şeye muhalif görüş için, tüm oylamalar oy çokluğu ile geçiyor. Şimdi niye Muharrem Aydoğan’ı bu kadar çok seviyorum daha iyi anlaşılıyordur. C.H.P gurup sözcüsü olarak düşüncelerini anlatıyor, niçin hayır oyu vereceklerini ortaya koyuyor. Meclis’te konuşulacak gündemi de çok iyi çalışmış olarak geliyorlar, üslup beyefendi, konuşması tane, tane söylediği anlaşılıyor, karşısındakine saygılı, verdiği cevaplar mantıklı ve muhalefet nasıl yapılır sanki ders veriyor. Saz çalma konusunda verdiği teşekkürlü yanıt gerçekten çok hoştu.
 
Meclis gündemindeki son madde öğrenci bursları ve acizlerin alacakları maaşlar kısmıydı. Bu acizler sözü de hiç hoş gitmiyor. Bütçede, yıllardır terim olarak kullanılıyor olabilir ama şuna ihtiyaç sahipleri desek daha iyi olmaz mı? Görüyorsunuz her şeye muhalif olunduğu gibi, bazı terimlere de muhalif oluna biliniyor… Bir de şu abi konuşmalarını bırakmak lazım mecliste, bazıları gerçekten ağabeyim zannediyor.
Sevgilerimle.

Cihangir Davutoğlu

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol