Silivri Facebook
banner88

Kaymakam'a sevgi yetmez saygılı olun...

Devlet kademesinde bulunan kişilere karşı sevgi dolu olabilirsiniz ama sevgi yetmez onlar devleti temsil ediyorlar ve mutlaka saygılı olmak gerekir…


 Kişilere ve kurumlara karşı yaklaşımları ile kısa zamanda Silivri halkının gönlünde taht kuran Kaymakam Ahmet Mesut Demirkol’dan bahsediyorum…

Uzun süredir izlediğim yanlışların bir kez daha yapılmasını önlemek ve bende oluşan sıkıntıları yazmak için fırsatım olmamıştı ama artık zamanı geldi diye düşünüyorum…

Önce Ertuğrul Gazi İlk Öğretim Okulunun açılışında müthiş bir oratoryo dinledik, öğretmenleri çok iyi yetiştirmiş ve idare etmişti… Orada dikkatimi çeken, bir gencin Kaymakam’a iki metre mesafede ve önünde bacak bacak üstüne atarak gitar çalması… Tamam! O oturuş şekliyle rahat çalabilir ama birilerinin oturuşuna dikkat çekip yarım saatliğine normal oturup çalmasını sağlaması lazımdı.

S.İA.D, Silivri Ceza Evinde satranç turnuvası düzenlemiş… Çok iyi hazırlanılmış ödül törenleri, ikramlar ve konuşmalar, her şey iyi gidiyor, Kaymakam konuşmasını yapıyor ama arkasından Ceza Evi Müdürü ve turnuva birincisi konuşma yapmak üzere kürsüye çağırıldığında Kaymakam toplantıyı terk ediyor.

Devleti, Mülki amir olarak temsil eden Kaymakam’dan sonra konuşma yapılmaz… Toplantı resmi veya gayri resmi olsun fark etmez.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar memleketi olan Selanik’e üç günlüğüne gidip döndü… Hangi şartlar içerisinde ve amaçla gidilirse gidilsin mutlaka Kaymakam izni gerektiği halde izin alınmamış… Bazıları görevden alınacak diye konuşmaya başladılar ama böyle bir şey olur mu? Tamam! İzinsiz gidilmiştir ve bunun karşılığında tekrar edilmemesi için Kaymakamlık tekiden yazı yazar, ikinci izinsin çıkış da uyarı yazısı ile uyarılır, üçüncü tekrarında ise Kaymakam İçişleri Bakanlığı’na soruşturma için baş vurur… Bunların hiç birisi eminim bundan sonra olmaz çünkü, Özcan Işıklar yeni olduğu için mevzuatı bilmediğinden izinsiz yurt dışına çıkmıştır. Aynı hatayı tekrarlamaz bile.

Cumartesi günü Teleset mobilya mağazası açıldı. Silivri Belediye Meclis Üyesi Tülay Sinkil’in açtığı mağazanın açılış konuşmasını Kaymakam A. Mesut Demirkol yaptı… Konuşması bittiğinde ince bir gönderme de yaptı “ kurdeleyi kesiyoruz değil mi?’’ Diye sorduğunda, Tülay Hanım Belediye Başkanımız Özcan Bey’de konuşacak deyip, mikrofonu uzattı… Olmadı!... Tülay Hanım, madem meclis üyesisiniz bu konulara daha çok dikkat etmelisiniz… Sizin de yeni olmanız bu hatayı yaptırmış olabilir.

Tüm bu olumsuzlukları gören Kaymakam, gerçekten çok duyarlı ve insani duyguları çok gelişmiş olduğundan kimseyi kırmak istemiyor olabilir ama birilerinin bunları hatırlatması gerekiyordu.
Sevgilerimle.

 


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol