Silivri Facebook
banner88

Şaka gibi meclis...

2009 Yerel seçimlerinden sonra Silivri Belediye Meclisi ilk toplantısını yaptı… Oturum açılmadan mecliste oturanlar kadar ayakta kalanlar vardı… Kapıdan dışarı taşan vatandaşlar koridorlarda kaldı.
Başkan Işıklar, konuşmasına “hoş geldiniz’’ diyerek başladı ve ilave etti “ misafirlerimiz yer olmadığı için ayakta kaldılar, demek ki daha büyük meclis salonu gerekliymiş’’
Şaka yapıyor zannettim, yüzüne baktım çok ciddiydi… Hani bu meclis binasına gerek yoktu? Salon yetersizmiş… Hayret! hayret!

Mecliste ayrıca tam bir karmaşa hakimdi…
İlk sorun İstiklal Marşında çıktı… Saygı duruşundan sonra bir müddet marş çalınması beklendi ama ses seda yok, Belediye Başkan Yardımcısı, Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir’in aklına geldi de müziksiz söylendi… Yan tarafımda duran bir şahıs müzik olmadığından sesinin duyulduğunu düşünmeden yanlış sözlerle söylediği İstiklal Marşı için çok ayıp etti… Söyleme kardeşim, sözlerini bilmiyorsan…
Oylamalar başladı, isimlerin perdeye yansıması istendi ama projeksiyon makinesinin arızalı olduğu söylendi… İçerisi Silivri Belediye hamamını aratmadı, sıcak ve nefes kokusu insanları bunalttı… Başkan Işıklar, klimaların çalıştırılmasını istedi ama hayret! Onlar da çalışmıyordu… Kendi kendime düşündüm, iyi ki ışıklar yanıyordu.
Şimdi beş gündür görevde olan yeni belediye çalışanlarından birilerinin bu organizasyonları yapması lazımdı. Halen görevde olan teknik ekibin de daha dikkatli olması gerekirdi. Aklıma gelen inşallah olmamıştır, yani sabote edilmemiştir…
Salon girişinin sol tarafı 50 kişi alıyor, üç-beş kişi haricinde tamamı bayanlar tarafından doldurulmuştu. Mecliste olmayan alkış ve kendilerini meclis üyesi zannedip çift el ile maddelere oy verme geleneğini başlatmış oldular. Geçtiğimiz bir toplantıda gazeteci kardeşim İrfan Ermiş “bugün solcuların arasında oturacağım’’ demişti… Ayırım yapmadan isteyen istediği yere oturabilir ama buradaki bayanları görünce seçim sonuçlarına nasıl olumlu etki yaptıkları ortaya çıkmış oldu.
Meclis gündeminde olan görev dağılımı yapıldıktan sonra Selimpaşa’da bulunan arsanın belediye hissesi, Çanta ve Ortaköy’de bulunan arsaların satışı için karar alınmak istendi. Metin Karakaş’ın “yasal olmaz, komisyona sevk edilip önümüzdeki toplantıda oylaması yapılsın’’ demesine rağmen, Işıklar’dan cevap geldi “başka çaremiz yok, geçmiş borçları başka türlü ödeyemeyiz’’ oylama yapıldı ve A.K.P’nin ret oyuna karşılık, oy çokluğu ile kabul edildi… Daha yeni bu konuları yazmıştım, yasalar çerçevesinde işlerin halledilmesi gerekir. Köprüyü yaptırmam, köprüyü sattırmam dönemleri geride kaldı. Silivri için yararlı hangi kararların alınması gerekiyorsa her iki tarafında uyumlu bir şekilde çalışarak bu kararların alınması yakışır. Yasalara aykırı ise olumlu oy verenlerin vebali olur.

Bu gibi çok ciddi konuların daha ilk toplantıda kararının alınmasını yadırgadım, çünkü neyin ne olduğunu henüz bir çoğu yeni olan meclis üyelerinin bilmesine imkan yok… Her iki taraftan bazı meclis üyeleri zaten ne için el kaldırdıklarını bilemeden kimi arkadakine kimi yanındakine bakıp oy kullandılar.
Tekrar Silivrililere hayırlı olsun.
Sevgilerimle.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol