Silivri Facebook
banner88

Selami Değirmenci'nin aday olamaması şok etkisi yaptı

C.H.P, M.K.Y.K üyesi 20 kişinin 16 kişisi Değirmenci demesine rağmen, Baykal Işıklar dedi. Geçen hafta yoğun geçen siyasi trafik, Değirmenci ve Çengel’in Ankara’ya gitmesi, daha sonra Işıklar’ın Ankara Yollarını aşındırması ile yoğunlaştı ama sonuç değişmedi. Hemen ardından bir anket çalışması yapılıp Selami Değirmenci’yi D.S.P de görmek ister mi siniz? Sorusunun kimler tarafından yaptırıldığı ortaya çıkmadı. Bazıları Değirmenci yaptırıyor dedi, bazıları da C.H.P yaptırıp Değirmencinin aleyhine çalışılıyor dediler… Bu anketle ilgili Mekik araştırma Şirketini arayıp öncelikle doğru olup olmadığını araştırdım, araştırma doğru ama kimin yaptırdığını tabii ki söylemediler.
 Ertesi gün Selami Bey ile karşılaştık, üzgün olduğu her halinden belliydi.

- Nasıl oldu böyle?......
- Yapacak bir şey yok bu saatten sonra.
- Anketi siz mi yaptırdınız?
- Kesinlikle hayır, olur mu öyle bir şey? Bu bana zarar verir ve benim zarar görmemi isteyenlerin işidir.
- Çalışmalarınız devam edecek mi?
- Edecek tabi, ama nasıl edeceğini görürüz.

Bu konuşmalarda sesinde kızgınlık sezdim, yerel seçimlerde mutlaka bir çalışma içinde olacağını ama bunun nasıl ve hangi partinin lehine veya aleyhine olacağını şu anda kestiremedim doğrusu.
Selami Değirmenci’nin aday olmaması konuştuğum pek çok insanda şok etkisi yapmış. Hayatında C.H.P den başka partiye oy vermediğini söyleyen Silivri’de tanınmış bir bayan (isminin yazılmasını istemiyor)“ ilk defa bu seçimde Selami Bey aday olmadığı için oy kullanmayacağım’’ derken, Silivri’de balıkhane sahibi Mahmut Oflu şöyle söylüyor “ biz seyyar balıkçılardan çok dertli ve şikâyetçiyiz, derdimizle ilgilenilmedi, balık halinde 10 kişi ve yakınlarımızla konuştuk, seçimlerde kesinlikle oy kullanmayacağız’’diye kızgınlığını ifade ediyor.Bu şikayetler ve kızgınlıklar o kadar çoğalmış ki Silivri’de Selami Değirmenci’nin aday olmaması ile oy vermeyecek olanlar çoğalmış ve taraftarları şok olmuşlar.

 Yavuz Çengel’de Abdullah Yıldırım’a karşı çok tepkili, bir araya gelmem demesine rağmen partide bir araya geldiler ama Çengel devamlı uzak durdu, birazda zorla, Yıldırım elini tutup kaldırdı.        Bazı Meclis Üyelerinin, bu sene aday olmamaları çok eleştiri alıyor. Silivri C.H.P amiral gemisi Muharrem Aydoğan’ın aday olmaması bence büyük eksiklik, şayet imkan varsa kararını tekrar gözden geçirmesi iyi olur, zira meclisin seviyeli balans görevine önemli katkıları olmuştu.
 Bu Seçimlerde aday olmayacak çok önemli isimlerde bulunuyor ama henüz aday olmayacaklarını açıklamadılar, benim açıklamam etik olmaz diye düşünüyorum. Silivri için büyük kayıp olacak onların olmamaları. Kararları kesin değilse biraz daha düşünmelerini öneririm.      Gördüğünüz gibi yazılarımda sadece kendi düşüncelerimi değil, halkın ve siyasilerin düşüncelerine yer veriyorum. Seçimin en doğru, ilk ağızdan yapılan değerlendirmelerini okumak için özellikle internet sitemiz www.Silivriliyiz. Com’ da  çıkan köşe yazılarımı okuyup, okunma rekorları kırdıran siz değerli okuyucularımıza sonsuz teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım.
 
Sevgilerimle.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol