Silivri Facebook
banner88

Selami Değirmenci'ye selam, Meclis'e teşekkür

Geçtiğimiz haftalarda D.S.P için yaptırıldığı söylenen anket Silivri’de çok konuşulmuştu… Anketin içeriğinde Selami Değirmenci’yi Silivri D.S.P Belediye Başkan adayı görmek ister misiniz? Diye soruluyordu… Bunları sorgulamam, gerçekten bu anketi kimin yaptırdığıydı. Değirmencinin yaptırmadığını biliyordum ama kimin yaptırdığı ortaya çıkmamıştı.
Pazartesi günü Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül geldi Silivri’ye, bir konuşma yaparak arkadaşım, dostum dediği Selami Değirmenci’ye sevgi ve selamlarını gönderdi. D.S.P’ nin ağır topu Sarıgül, büyük ihtimalle Değirmenciyi aralarında görmek istiyordu ama nasıl bir yanıt aldığı Değirmenci’nin duruşuyla ortaya çıkmış oldu.
Sarıgül, ilginç ifadelerde de bulundu, benim de hatalarım oldu, iki lideri anmak istiyorum dedi, biri Profesör Erdal İnönü, zat-ı muhteremi bıraktık… Bir zalimin peşinden koştuk diye sitem etti. Pandar Paşa’ya dönüp, biz projelerimizi anlatırız, yandan çalışanlar olmasın, candan çalışanlar olsun diye sözlerini tamamladı.

Silivri Belediye Meclisi 2009 son toplantısını yaptı.
İnanın, Türkiye’ye örnek olması gereken bir toplantı oldu. 2004 yerel seçimlerinden beri, birkaç hastalığım dışında kaçırmadığım Meclis toplantıları genelde son derece seviyeli geçmişti. Bu son toplantı da onların bir özetiydi…
Başkan Hüseyin Turan ilk sözü alıp, 5 yıl beraber çalıştığı tüm meclis üyelerine teşekkür etti ve onlardan haklarını helal etmelerini istedi. Ne yaptıysak kendi doğrularımızla Silivri’ye hizmet için yaptık dedi.
Daha sonra C.H.P gurubu adına söz alan Muharrem Aydoğan’da Meclis üyelerine ve basına teşekkür etti, halkımız bize 2004 seçimlerinde muhalefet görevi verdi biz de evet veya hayır oylarımızı Silivri’nin kazanması için verdik dedi, vedalaştı ve bazı seçim konuşmalarında, daha uygun konuşmalar yapılmasını temenni etti.
Son sözü alan Hüseyin Turan, tüm Meclis üyelerinin isimlerine hazırlanmış plaketleri takdim etti.
Meclis üyelerinden başka kişilere de plaket verilecek mi? Diye bekledim durdum… Örneğin; 5 yıldır emeği geçen Yazı İşleri Müdürü’ne… Her toplantıda çekim yapan çalışanlara… Her toplantıya katılan izleyicilere… Her toplantıya katılan basın mensuplarına.

Yazımı bitirmeden, Avalon Restaurant’da yapılan Amatör Spor Kulüpleri Birliğinin, Silivri Belediye Başkan Adayları ile yapılan toplantısına katıldım…
Tüm adaylar davet edilmesine rağmen, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Saadet Partisi bu toplantıya katılmadılar. Demek ki sporla ilgili Silivri için bir projeleri yok! İlk konuşmayı Cumhuriyet Halk Parti Başkan Adayı Özcan Işıklar yaptı, Kulüpler Birliği’ne eski Beyaz Saray’ın yerini tahsis edeceğini söyledi, sporun konuşulduğu bir ortamda konuyu Beyaz Masa’ya getirip sık, sık söylemlerinde dile getirdiği, burayı kaldıracağım sözünü tekrarladı… Herhalde alt katta bulunan kafeteryayı kapatıp, müraacatları burada değerlendirecek(!)
   
Toplantıya katılan Milliyetçi Hareket Partisi Başkan Adayı Afşın Düğencioğlu, istekleri dinledi Silivri’ye neler yapılması gerektiğini anlattı ve Amatör Kulüplere tam destek vereceklerini söyledi. En genç Başkan Adayı olarak konuşması ilgi çekti.

Son konuşmayı AK Parti Başkan Adayı Hüseyin Turan yaptı. Yaptıklarını ve yapacaklarını anlatan Turan, bu güne kadar amatör kulüplere verilen desteğin devam edeceğini, Silivri’nin, Silivrispor’u olduğunu ve diğer takımların bu kulübe sahip çıkıp, oyuncu yetiştirip destek olmalarını söyledi.
Tabii, adayların konuşmaları çok daha kapsamlı ve uzun olduğu için kısaca özetledim, ilgilenenler yarın gazetemizde detayları okuyabilirler.
Bu haftanın önemli konuları işte! Böyleydi. Haftaya yeni gelişmelerde buluşmak üzere.
Sevgilerimle.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol