Silivri Facebook
banner88

Silivri'de siyaset yine karıştı

Bir tarafta C.H.P, olmaz öyle şey, biz solu birleştiriyoruz dedi ama listeler açıklandıktan sonra itirazlar önce sesli, sonra dilekçelerle devam etti… İlçe Seçim Kurulu’na C.H.P Belediye Meclis Üyesi listesinde 2. sırada bulunan Suna Göçengil için adaylığı yasal değil diye itiraz yapıldı. İtirazı yapan kişi C.H.P Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar’ın amcaoğlu Av. Ramazan Işıklar. Gerçi, itiraz ret edildi ama neden böyle bir şeye gerek görüldü? Tam olarak yanıtı ortaya çıkmadı.
Meclis Üyeliği için 16. sırada yer alan Mahmut Alkan suçlamalarda bulunarak partiden istifa ediyor ve A.K.P ile çalışmalarını sürdürüyor.

Listenin 5. sırasında yer alan Süheyl Kırkıcı’ya partililerden şikayetler geliyor…  Belli ki onu tanımıyorlar yeterince. Kırkıcı'yı önceki sene Silivri’ye kurulması gündeme gelen Zehirli Katı Atık Tesisi’nin yapılmasına tepki koymak üzere köy, köy dolaştığımızda tanımıştım… Geçen hafta yazdığım iyi adamlardan ama sadece iyi insan değil, üniversite mezunu, konuşması etkileyici, ne anlatmak istediğini çok iyi biliyor ve güvenilir kişiliği ile asla inanmadığına evet diyecek biri değil. Şikayetler de burada başlıyor zaten, yarın meclise girip, alınacak kararlara uymaz veya parti değiştirip Ö.D.P’yi temsil ederse diye. Ne arıyordunuz? Peki! Önüne gelen her konuda olumlu veya olumsuz el kaldıracak insan o kadar çok ki Silivri’de, ama fikir üretecek, arkasında duracak, bildiği doğrulardan şaşmayacak insan az bulursunuz… Seçildiği partiyi satmayacak karakter de olduğunu onu bilenler bilir, bilenler, şikayetçi olanlara anlatsınlar istedim.

Diğer tarafta A.K.P listelerine giremeyenlerden sesler yükselmeye başladı… Küsenler var, darılanlar var. İlk tepki Osman Nuri Karabulut’dan geldi. Listede yer alamamasını bir türlü kendisine konduramadı. Neden ben? Diye sorguluyor.
En hazin tepki ise Ahmet Maşalacı’dan geldi. Düne kadar partinin ön saflarında olmasına rağmen, bugün röportaj yapıp “seçmen Ak Parti’ye dersini verecek’’ diyor… Özgür düşüncesini söylüyor olabilir ama İnci Aydar için söylediği “ köpek bakmaktan, resim yapıp Belediye’ye satmaktan başka ne iş yaptı?’’ diyor. O zaman adama sorarlar, hayvan beslemek suç mu? Fen işlerinin yerini bilmem diyorsun da, köpek barınağının yerini biliyor musun? Kaç kere gittin? Yaptığı resimleri Belediye’ye sattığına dair belgen var mı? Yoksa! Onları hediye mi etti? Sadece bunlar değil Maşalacı, İnci Aydar’ın yaptıkları… Silivri’de hangi sosyal projeye bakarsanız bakın ya! Mimarı veya destekçisi olmuştur. En önemli çalışması ise engelli ve ailelerinin İnci ablası olmuş, düzenlenen tüm engelli aktivitelerinde ve sorunlarında onlarla beraber üzülüp, onlarla sevinmiştir… Silivri’de sadece maddi değil, manevi destek bekleyen, umut dolu sözler bekleyen, binlerce insanın evinde misafir olmuş ve onlara destek vermek için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışmış bir kişiye bunları söylemen doğrusu hiç yakışık almadı. Bir özür borçlusun Aydar’a.

Haftalardır yazıyorum, siyaset insan kazanma sanatı olmalıdır, kaybetme değil diye, ama menfaat sanatı olması milletimizi çok üzüyor çok.

Sevgilerimle.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol