Silivri Facebook
banner88

Silivri'de tribüne oynamayın
 
 
İ.B.Belediyesine bağlanan Silivri’de, sahil ile ilgili yapılan 10 yıllık sözleşmeye rağmen çark edildi ve sahildeki bahçelerin yıkılması gündeme geldi.
5216 sayılı yasa ile İ.B.B’ye bağlanan Silivri’de dolgu alanları da Büyükşehir kontrolüne verilmişti.
 
Silivri Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesinin arasını açan sahildeki çay bahçelerinin kontrolü ve kiralanması yeni gelişmelere gebe olacak gibi görünüyor…
 
Geçen haftaya damgasını vuran bu gelişmeler üzerine peş peşe açıklamalar geldi… Açıklamalar kaçınılmazdı çünkü sahilde dolgu alanlarında yeri bulunan esnaf çok tedirgin oldu… Bu tedirginliği ortadan kaldırmak için A.K.P’den Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Yalçın Yönet ve Metin Karakaş imzalı basın açıklaması geldi. Açıklamada 05  Şubat 2009 tarihinde tahsisin iptali için yazışmaların başladığı belirtilerek bu idareye karşı bir tavır olmadığı vurgulanıyor. Herhangi bir yıkım olmayacağı ifade edilerek bundan sonra işletmelerin muhatabı Büyükşehir olacağı ve Kadir Topbaş’ın Silivri’ye verdiği önem belirtiliyor.
 
Peki! 10 yıllığına tahsis edilen bu yerlerin iki yıl sonra neden tahsisi kaldırılıyor?
Merak ettim doğrusu…
 
Bu basın açıklamasının yapıldığı saatlerde Silivri Belediyesinden de bir açıklama geldi. Belediyeyi ziyaret eden C.H.P Milletvekili Esfender Korkmaz, Başbakanlığa ve İçişleri Bakanlığına soru önergesi sunacaklarını belirtti…
 
Değişen bir şey olmaz, mademki yasa öyle Büyükşehir istediğini yapar öyle mi? Yapar yapmasına da Silivri esnafının ve halkının hiç mi söz hakkı olmayacak?
 
Benim korkum bu sizden, o bizden gibi bir uygulama içine girilmesi… Geçmiş dönemin Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Salih Yakar’ın inşaatında kaçak yerler olduğundan yıkım kararı alınmış… Belediye Encümeninin 30 Nisan 2009 tarih 289 karar 31 sıra nolu kararına göre projesine aykırı yapılan inşaat için 12 Eylül 2008 tarih ve 770 sayılı karara göre süre verilmiş, yasal süre içinde projeye uygun hale getirilmediğinden yıkılmasına karar verilmiş…
 
Dikkat ettiniz mi? İlk karar, önceki belediye tarafından alınmış hem de kontenjan meclis üyesi Salih Yakar için… İşte ben bu düşünceyi ve uygulamayı kutluyorum.
 
Şimdi sırada bir kişi daha var. İş yerinin konut görülmesi, garaj girişinin E-5 karayoluna tecavüzlü olması ayrıca evinin bir bölümünün kaçak olduğu duyumlarım arasında bakalım bu kişinin de Belediye Encümeninde karar alınıp yapıların yıkımına gidilecek mi? Bir müddet daha bekleriz, haber yaparız yine sonuç alınamazsa Büyükşehir Belediyesine gereğinin yapılması için müraacat ederiz.
 
Şimdi! İsmini, görevini açıklayın diyeceksiniz ama mesaj yerine mutlaka ulaşacak diye düşünüyorum…
 
Sözün özü, kimsenin dokunulmazlığının olmaması lazım, kaçak inşaatı varsa parti, görev, isim önemli değil gereği yapılmalı.
 
Bu işler yapılırken kimsenin tribüne oynamasına gerek yok!
Sevgilerimle. 
 
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol