Silivri Facebook
banner88

Silivri'nin yerel siyaseti
Lidere yakın isimler, İl yönetimi ile iyi geçinenler, partinin doğru ve yanlışlarına göre değil, teslimcilik politikalarına onay verenler adaylıkta bir adım öne çıkıyor.
 
Zaten partilerin politikaları da iç içe geçmiş durumda ne idealizm kaldı, ne de parti içi muhalefet… Parti yönetimi ne düşünüyorsa hepsi doğruymuş gibi başlıyorlar sahip çıkmaya ama lider veya yönetim çark edince şaşırıp, yaptıkları politikanın hiçbir işe yaramadığını görüp üzülüyorlar.
Konumuz yerel seçim olduğuna göre, Silivri’de de bu görüşler aynen geçerli…
 
Biz kimi, niye seçeceğiz?
 
İyi kötü, aday adayları hakkında bilgilerimiz var. Temayül yoklamaları da masal, bu yoklamalarda birinci olan, 2004’te olduğu gibi aday olamıyor… Adaylar kesinleşince, ne yapacaklarını, projelerini bizlere açıklayacaklar ama meclis üyeliği için listeler önümüze konulacak, belki içinde istemediğimiz isimler olacak, onları sileceğiz listeden, peki! Kaç kişi silmek için uğraşır?
Şunu söylemek istiyorum; parti, lideri lider, meclis üyelerini önümüze koyacak, mecbursun onları seçmeye… Kazanan, mecliste grup kararı diye liderin istediği her konuya kabul, istemediğine ret oyu verecek. Muhalefette aynı, grup kararı diye hep ret oyu verecek, ara sıra da kabul oyu.
İşte! Burada çok önemli görev düşüyor bizlere, seçeceğimiz Belediye Başkanı’nın ve meclis üyelerinin, gerçekten bizleri iyi temsil etmesini, halkın isteklerine ve istediklerine önem vererek liste oluşturmalarını istemek en doğal hakkımız olmalı.
Devamlı söylediğim, insanlarımız siyasette, mecliste kavga istemiyor…
 
Geçtiğimiz dönem, hemen, hemen her meclis toplantısına katıldım. Bazı istisnalar dışında CHP çok seviyeli bir muhalefet sergiledi. Sadece meclise katılanların gördüğü bu tabloyu, yazılarımı okuyanlarında bilmesini istediğim için değiniyorum. Sadece iktidarda değil, muhalefet olduğunda da içine sindirebilmek erdemlerin en büyüğüdür.

Tek, tek aday adaylarını değerlendirmek hiçbir anlam ifade etmeyecek… Adaylar netleştiğinde, gördüklerimizi, hissettiklerimizi ve halkın düşüncelerini yazmaya devam ederiz.
Sevgilerimle.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol