Silivri Facebook
banner88

Yazık oldu Kılıçdaroğlu'na, hayırlı olsun Hüseyin Turan'a

Silivri Adliyesi önünde sekiz, dokuz kişiyle beraber bir şeyler bekliyorlardı, konu kısa zaman sonra anlaşıldı… Şaban Dişli soruşturması için savcılığa ifade vermeye gelmişti.
Öğleden sonra bazı yayın organlarında Metin Karakaş’ın ifade ile ilgili adı geçmişti ama aldığımız bilgiye göre savcılık dosyasında Karakaş’ın ismi yoktu.
Şöyle bir düşündüm… Kılıçdaroğlu bir avukat gönderemez miydi Silivri’ye? Bu kadar yoğun seçim gündemi varken, yarım günü geçti gitti…
Yazık oldu Kılıçdaroğlu’na…
İstanbul’a Belediye Başkan Adayı olması çok yanlıştı… Onu açık oturumda Melih Gökçek ile tartışırken halk çok beğenmişti ve onu Ankara iyi tanıyordu, hayatı Ankara’da geçmişti… Melih Gökçek’in karşısına çıksaydı seçim ortadaydı ama Baykal ne yaptı? Gökçek karşısında iki seçim kaybeden Karayalçın’ı aday yaptı… Hem Karayalçın’ı harcadı hem de Kılıçdaroğlu’nu… Kılıçdaroğlu ile Pınar İlaç Sanayinin Yönetim Kurulu Başkanı olduğum 90’lı yıllarda işim gereği 3-4 defa bir araya geldim. O zaman D.Y.P ile S.H.P koalisyon hükümeti vardı. Moğultay’ın Sosyal Güvenlik Bakanı olduğu dönemler… Kılıçdaroğlu çok pasif bir yönetim gösteriyordu… Şimdi 5.000 işçi alımında neler oldu? Diye sorsam, haberim yok diyebilir. Haberi varsa niye istifa etmedin? Diye sorsam, ben bürokratım ne yapabilirim diyebilir… Sorularımın devamı var ama belden aşağı vurma tabirine uygun olarak, kimseye vurmak istemem, çünkü hayat felsefem bunu gerektiriyor. Yine o dönemlerde S.S.K İstanbul Bölge Müdürü Dr. Fevzi Sağıroğlu çok samimi arkadaşımdı… C.H.P Eyüp Millet Vekili adayı da olmuştu önceki dönemlerde, hatta Selami Değirmenci ile tanışmamda referans olmuştu. Yani siyasi çok arkadaşım vardı ama hiçbir zaman siyasetin içinde olmadım… Siyasete dışarıdan baktığınızda daha isabetli kararlar ve tahminler yapabiliyorsunuz, onun için yazık oldu Kılıçdaroğlu’na diyorum.

Pazartesi günü Silivri seçim anketleri elimize ulaştığında, halkın görüşlerini yazdığımız yazılara bir göz attım… Bu sonuçları iki ay önceden gördüğümüz ortaya çıktı. Anket değerlendirmesine tekrar döneceğim.
Akşam saat 21.00 da Selimpaşa’da açık hava konuşması vardı Hüseyin Turan’ın… Erken saatlerde kalabalık oluştu Selimpaşa girişinde… Halaylar çekildi, sloganlar atıldı… Toplantı başladığında büyük bir halk kitlesi toplanmıştı, (Kılıçdaroğlu’nun Selimpaşa’da topladığına kalabalığın iki katı) moraller süperdi, yanıma her gelen bu iş bitti diyordu. Bittiğini, yine Değirmenci aday olamayınca önceden yazmıştık… Kılıçdaroğlu İlçe Merkezinde, Cumartesi öğle saatlerinde toplamıştı bu kadar halkı, Turan ise Pazartesi akşam 20.30- 21.00 saatlerinde toplamıştı bu halk kitlesini.
Son anketi değerlendirecek olursak, en önemli fark ismen adaylar sorulduğunda açık ara Hüseyin Turan çıkıyor ama siyasi parti sorulduğunda C.H.P önde gözüküyor… Bunun anlamı halk hizmet veren, çalışan Belediye Başkanı olarak Turan’ı görmek istiyor. Ayrıca C.H.P de Belediye Başkan seçimlerinde bölünmüşlük ortaya çıkıyor. Tabii, burada Değirmenci faktörü çok önemli. Yine ankete göre, kadınların verdiği destek çok fazla… Kadınlar gününde, iki günde 4.000 kadını bir araya getiren A.K.P kadınlara önem verirken, sahi C.H.P nerede kadınlar gününü kutladı acaba Silivri’de?
Yapılan ankette katılmadığım bir nokta var, sessiz bir çoğunluk var ve bunlar ankette kararsızlar olarak geçiyor… Anketi yapan firma bunları yüzde üzerinden eşit dağılım yapıyor. Bence bu dağılımda Hüseyin Turan ‘a daha fazla oy çıkar zira sessiz çoğunluk Hüseyin Turan’ı destekliyor.
Sonuç olarak tahminim C.H.P % 30 civarı oyunu alır ama A.K.P % 50 civarı oy alarak, Hüseyin Turan Belediye Başkanı seçilir. Şimdiden hayırlı olsun.

Sevgilerimle.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol