Silivri Facebook
banner88

''15 senenin boşluğunu yolsuzluklarla kapattılar''

HABER: Müge CESUR

CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Selami Değirmenci adaylığının kesinleştiği yolunda ulusal basında çıkan haberler için ilk kez konuştu. Kendisinin böyle bir şeyi asla söylemediğini, toplumun böyle düşündüğünü vurgulayan Değirmenci, çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP Silivri Belediye Başkan Aday adayı Selami Değirmenci hakkında ulusal basında adaylığının kesinleştiği konusunda haberler yer aldı. Konuyu değerlendiren Değirmenci, kulaktan kulağa dolaşan kendisinin böyle bir söylentiyi yaydığı konusunu da kesin bir dille reddetti. Değirmenci’nin bu konudaki açıklamaları şu şekilde:

“Kendime güveniyorum demek suç mu?”

“Kesinlikle bu söylentileri ben yaymadım. Toplumdan bu yönde söylentiler çıkıyor. Zaten oda kendiliğinden oluşuyor. Yani toplum böyle düşünüyor, Selami Değirmenci aday olur diyor. Bana “sen çıkar mısın” diye sordukların dada “evet çıkarım kendime güveniyorum” diyorum. Söylemeyeyim mi yani? Benim kendime güveniyorum demem suç mu? Halka diyaloguma güveniyorum, halkın beni istediğine güveniyorum. Aday olursam en fazla oyu alacağıma güveniyorum. Bir kere daha üstüne basa basa söylüyorum ki bu benim kişisel düşüncem. Doğru ya da yanlış sadece beni bağlar. Genel merkez ve il neyse karar verecek olanlar onların düşüncelerini hep birlikte bekleyeceğiz. Büyükşehir adayımız belli olduktan sonra zaten bu ay sonuna kadar bu tartışma bitecek.”

“Parti içinde Yılmaz Kandemir’i destekliyorum”

Parti içinde adayının Yılmaz Kandemir olduğunu ve onu destekleyeceğini söyleyen Değirmenci “Yakında adayımız açıklanacak ve kim olursa olsun bizde onun yanında olacağız. Ayrıca parti içinde kimi destekliyorsun diye sorarlarsa sadece Yılmaz Kandemir’i destekliyorum. Benden başka diğer adaylardan kim olsun ya da partimin içinde bir ön seçim olsa ben Yılmaz Kandemir derim. Bunu da açıklıkla söylüyorum. Ama onun dışında hangi aday olursa olsun hepsini de desteklerim.”

“Silivri hiçbir döneminde bu kadar yolsuzlukla anılmamıştı”

Ulusal basında çıkan yolsuzluk haberleri ile ilgili de konuşan Değirmenci, Silivri Belediyesinin adının hiçbir dönemde bu kadar yolsuzluğa karışmadığını söyledi. “Silivri’de olan bütün yolsuzlukları kamuoyunun bilgisine sunmaya çalışıyoruz. Yargıya intikal ettirme konusunda yasal olarak girişimlerimiz sürüyor. Silivri’nin adını bu şekilde duyurmak utanç verici. Silivri geçmişte çok farklı özellikleriyle tanınıyordu. Şimdi yolsuzluklarıyla, Kipa’sıyla, arazi rantlarıyla, ahır villalarıyla, otopark yolsuzluklarıyla, nüfus suistimalleriyle tanınıyor. Bu Silivri siyaseti açısından utanç verici bir olay. Ama toplumun da bunu bilmesi gerekiyor. Silivri hiç bu kadar yolsuzluk haberlerine konu olmamış, her döneminde hep güzel haberlerle çıkıştı. Belki bu kadar çok yatırım yapamadı. Belki maddi olanakları bu kadar çok değildi ama asla yolsuzlukları ile anılmadı.”

“15 senenin boşluğu dedikleri şey hırsızlık anlamındaki boşluklarsa, kapattılar çünkü çok çaldılar.”

Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ‘ın dün gerçekleştirilen meclis toplantısında , Genç Parti Meclis üyesi Faruk Can’ın “Neden bir sürü ilçe varken TRT Programları o kadar para verilerek iki ayda bir Silivri’de yapılıyor?” sorusuna Başkan Turan “15 senenin açığını kapatıyoruz” diyerek karşılık vermişti. Değirmenci bu sözlere ağır karşılık verdi. “O paraları neyin karşılığında kimden aldıklarını söylemeleri gerekir. Hangi hırsızlığın hangi yolsuzluğun karşılığında tedarik edilmiş, hangi yolsuzluğun karşılığında elde edilmiş kazançlar, hangi yolsuzluğun bedelini oraya ödüyor?

“Çalıp çırpmadığımız için TRT yayınlarına verecek paramız yoktu”

“Eğer çalmamışsak çırpmamışsak öyle verilecek paramızda olmamıştır, doğrudur. Ama harcanan her paranın ki bunu kendi cebinden vermediğine göre, belediyenin resmi kasasından da verdiğine göre bir yerde bir yasa dışı iş yapıp oradan sağladığı bir menfaati oraya verebiliyor. Onu da açıklaması lazım. Hangi yolsuzluk karşılığı elde edilmiş bir meblağdır o?. Bunu da öğrenmek hakkımız. Hakikatten çok acayip. Nerden geliyor bu paralar? Eğer hırsızlık anlamında boşluğu kapatıyorsa doğru kapattılar. Çünkü çok fazla yolsuzluk yaptılar. Çok fazla çalıp çırptılar” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol