Silivri Facebook
banner88

'30 Mart sabahı iktidar halkın eline geçecek'

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar dün Değirmenköy seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Büyük ilgi ve kalabalık ile karşılanan Işıklar, Değirmenköy girişinde davul-zurna eşliğinde asker gençler ve partili Değirmenköylüler tarafından tezahürat ile karşılandı. Silivri Belediye Meclis Üyesi adaylarının bir kısmı ve parti yöneticileri ile birlikte Değirmenköy’de seçim ofisinin açılışını yapan Özcan Işıklar daha sonra kahve ziyaretlerinde bulundu. Beraberindeki heyet ile belde esnafını da gezen Işıklar, halka hitaben yaptığı konuşmasında Değirmenköy’ün tarihi zenginliğini anlatarak başladı. Günümüzde AKP İktidarının Beldelerin kapatılmasına yönelik çıkardığı yasanın altında yağmacılık ve talan yattığını anlatan Işıklar, ayrıca Değirmenköy Göleti’nin Değirmenköylülerce kullanılamayacağını örneklemeler ile anlattı.
Konuşması sık sık alkışlar ile ve tezahürat ile kesilen Işıklar, iktidara geldiklerinde Silivri ve çevresine yapacağı değişiklikleri ile projelerini anlattı.

“CHP’li kadrolar çarpıklıkları düzeltecek”

Değirmenköy Belediye Meclis Üyesi Adayı Doruk Bulut’un anonsu ile mikrofona davet edilen CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar konuşmasına beldelerin kapatılmasının ardında yatan amaçları anlatarak başladı. Işıklar: “ Bildiğiniz gibi beldelerin büyük bir bölümü kapatıldı. AKP İktidarı bunu haklı gerekçelere dayandırmak amaçlı olarak ta nüfusu 2000 altında olan beldeleri kapatıyoruz dedi. Peki, Değirmenköy, Gümüşyaka, Çanta 2000 altında mı? Elbette hayır. Büyükşehir Belediyeleri ile ilgili farklı bir yasayı da bunun ekinde çıkartarak asıl amaçlarının üzerini örtmeye kalktılar. Türkiye’nin birçok bölgesinde bizim gibi sorun yaşayan onlarca belde var. Değirmenköy 1963 yılında kurulmuş bir belediye. Yani 46 yıllık bir belediye. 46 yıldır kendi yağı ile kavrulup, halkına hizmet veren ve onların sorunları ile yakından ilgilenen bir Belediye idi. Peki ne oldu da kaldırıldı? Bir şey olduğu yok. Mesele hizmet eksikliği, devlet üzerinde yük oluşu falan tarzında söylemler tamamen aldatmaca. Niyet başka. Niyet Büyükşehir planlarının buralara kadar uzanmasını sağlamak. Şimdi yeni yasaya göre Büyükşehir Belediyesi Mücavir alanı içine girdik. Yani planlamalar artık kendi belediyenizce, burada doğmuş ya da burada yetişmiş köy çocuklarından oluşan meclis ile değil İstanbul’dan yönetilecek. Planlar onların elde edecekleri rantlara göre belirlenecek. Hizmetler onların size uygun gördükleri biçimde belirlenecek. Tabi unuttukları bir şey var. Onlar sanıyorlar ki şu an ellerinde tuttukları makamlar ebedi olarak kendilerinin olacağı yanılgısı içindeler. Oysa 30 Mart sabahı Silivri’de, İstanbul’da, Ankara’da iktidar halkın eline geçecek. Cumhuriyet Halk Partili kadrolar yanlışlıkları, bu çarpıklıkları düzeltecekler elbet.”dedi.

“Değirmenköy’ün can damarını kaptırmayacağız”

Silivri’nin 850 km2lik bir alanı olduğunu ve bunun yalnızca yüzde 15’inin imar içinde bulunduğunu belirten Işıklar, “Diledikleri gibi planlama yaparak yandaşlarının rant elde etme rüyalarını sona erdirin. 29 Mart’ta AKP’yi sandığa gömün” dedi. Sözlerinin başında merkezi hükümet yönetiminin ve AKP zihniyetinin amaçlarının deşifre olduğunu belirten CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar “ Bunların zihniyetleri belli. Bunlar Ankara’dan Değirmenköy’e kadar he tarafı kendi tekellerine alıp yandaşlarına çıkar elde etme gayreti içindeler. Neymiş efendim iktidar partisi olunursa hizmet gelirmiş?  Silivri’ye ne hizmet geldi. 5 yılda 3 bina yapıldı. Belediye Binası İstanbul Büyükşehir tarafından, Adliye Sarayı Adalet Bakanlığınca ve Devlet Hastanesi Sağlık Bakanlığı ve İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirildi. Peki bunların karşılığında neler kaybettirildi bir de onlara bakalım. Halkın arazisi plan dışında denip ucuza katılarak imar değişiklikleri yapılarak yandaşlarına trilyonlar kazandıran kim? Bu iktidar.. Planlama dışında deyip ucuza kapatılarak üzerine bloklar dikilecek biçimde tadilat yapılan siteler yaptıran kim? Bu iktidar.. Ve daha onlarcası.. Peki bunları nasıl ve neden yaptı? Silivri’nin, Çanta’nın, Gümüşyaka’nın, Selimpaşa’nın arazilerini rantçılara bir telefon ile sunacaksın ve halkının kazanacağı değerleri birilerine pas edeceksin. Nerede kaldı senin halk sevgin? Nerede kaldı senin gelişme projelerin.? Senin düşündüğün tek şey yandaşlarının cebinin dolması. Tabi bu arada başka hangi banka hesap numaralarının dolduğunu da Allah biliyor.” Dedi. Değirmenköy’ün sorunlarını çok yakından bildiğini belirten CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar “sizin yıllardır tarım alanı olarak kullandığınız ve arazilerinizi suladığınız göletinize İSKİ el koyuyor. Gerekçesine? İçme suyu kaynağı yaratmak. Buradan sizlere bir kova su dahi aldırtmayacaklar. Neden? Çünkü yasak. Peki ne olacak? Sizi kuru tarıma sürükleyip Türkiye’nin en iyi domatesinin yetiştiği topraklarınızı verimsiz hale getirmek asıl amaç. Buna izin vermeyeceğiz. Bu göletin İSKİ’nin eline geçmesini engelleyeceğiz.  Heeey AKP li yöneticiler Yer altı kaynaklarından bulun içme suyunu. Yok öyle yağma. Buradaki gölet buradaki tarım alanlarının can damarı. İnsanlara su bulmak hazır kaynaklara el koymakla olmaz. Araştıracaksın. Bilimin olanaklarını kullanacaksın ve suyu bulacaksın. Bizim ekmeğimizi çıkardığımız tarım alanlarımızı kurutarak, aç bırakarak, arazilerimizi verimsizleştirerek ucuz ucuz kapatıp ardından plan değişiklikleri ile trilyonlar kazandırtmayacağız artık size. Bu gölet Değirmenköy’ün can damarıdır ve onu size kaptırmayacağız. Heveslenmeyin” dedi.

“Değirmenköy’de tarımı geliştireceğiz”

Büyük alkış ve tezahürat ile karşılanan bu konuşma ardından Tarım Politikasına dair projelerini anlatan Özcan Işıklar “Değirmenköy’de yüzyıllardır yapılan tarımı ortadan kaldırmak yerine onu destekleyecek, geliştirecek sistemler kuracağız. İşsizlik Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Değirmenköy’ün de önemli sorunlarından biri. Bu işsizliği çözmek için burada tarım’ı teşvik edici girişimlerimiz olacak. Bunlar için Dünya’nın kullandığı birçok yöntemi kullanarak en verimli mahsulü ve hatta farklı mevsimlerde farklı mahsuller alarak ekonomik artı değerler yaratacağız. Bunlar için konunun uzmanları ile yaptığımız görüşmelerde bunun mümkün olabileceğini öğrendik. Gençlerimize bu konularda eğitimler verecek yerinde öğretim sistemi ile yeni teknikler kullanılmasını sağlayacağız. Ve böylece Domates üretimini ve diğer tarım çeşitlerini rehberlik yapmak isteyen yurttaşlarımızın hizmetine sokacağız. Hepiniz yakından biliyorsunuz. Burada 40 üzerinde sanayi kuruluşu var. Buralarda çalışanların büyük bölümü çevreden gelen vatandaşlarımız. Onların ekmekleri ile oynamak gibi bir derdimiz yok elbet ancak onlar kendi yörelerinde oluşturulacak tesislerde çalışarak geçimlerini kazanmalılar. Bunun için onların bulundukları bölgelerde oluşturulacak bacasız sanayi denilen ve çevreye zarar vermeyen üretim merkezlerinin geliştirilmesine ilişkin olanakları İstanbul’un ve Trakya’nın girişimcilerine sunacağız. Böylece öncelikle kendi yöresinde bulunan işsizlerin istihdamını sağlamak çok zor olmayacak. İşte bunu gerçekleştirdiğimiz zaman bu bölgedeki sanayi kuruluşlarına alınacak çalışanlar için öncelik bu bölgenin gençleri olacak” dedi. Işıklar “Sanayi kuruluşlarında çalışacak gençlerin kalifiye eleman olabilmelerine yönelik yaygın eğitim kursları ile destekleyeceğiz ve onların hem süreden kazanmalarına hem de daha yüksek ücret almalarına olanak sağlayacağız. Bunlar çok zor şeyler değil. Silivri ve bölgede bulunan tüm sanayicilerimiz ile görüştüğümüzde onların sıkıntısı kalifiye eleman, halkın sıkıntısı da İş. O zaman bunu çözmek için deha olmak gerekmiyor. Kalifiye eleman yetişmesine uygun zemini oluşturursunuz ve işsize iş, sanayiciye eleman yaratırsınız” şeklinde konuştu.
Eğitim, sağlık, spor konularında da yapacağı hizmetleri anlatan CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar büyük coşku ile girdiği Değirmenköy’den yine davul zurna eşliğinde ve coşkuyla “ en büyük başkan” sloganları ile uğurlandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol