Silivri Facebook
banner88

AK Parti ve CHP'de seçim loto

Esnafta, emlakçı ofislerinde ve kahvehane köşelerinde ise adeta bir seçim loto oynanıyor. Sadece oralarda mı? Siyasetle ilgilenen iki kişi bir araya geldiğinde, “Ne olur?” sorusuna cevap arıyorlar şimdiden.
CHP’de ise aday adayları sayısının çok olmasına rağmen iki ismin ön plana fazla çıkması, parti içindeki rekabeti de gün yüzüne çıkarıyor. Selami Değirmenci’nin 2004 seçimlerine Genç Parti adayı olarak girmesini, eski CHP’liler bir türlü affedemiyor. CHP ilçe teşkilatından ayrı bir çalışma yürütüyor Selami Değirmenci. Daha önce adaylığı konusunda Deniz Baykal’a ve Mehmet Sevigen’e çok fazla güvendiğini de yazmıştık.
Sevigen’e güvenenlerin her zaman vuslata eremediğini de Gürbüz Çapan örneği ile anlatmıştık.
CHP adayı konusunda, İl Başkanlığı da karar verici olsa, Baykal da son sözü söylese ortaya “küskünler” çıkacağı muhakkak. Selami Değirmenci’nin aday olamaması halinde “hayal kuruyorsunuz” dediği İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım ve muhtemel adayı Özcan Işıklar ile birlikte CHP için yollara düşmesini beklemek, fazla bir iyi niyet göstergesi olur.
Her ne kadar CHP’liler Selami Değirmenci’nin Genç Parti macerasını gerekçe göstererek aday gösterilmeyeceğine inansalar da, unuttukları bir şey var: Daha önce CHP’lilerin kıyasıya mücadele ettiği ve suçlamalar yönelttiği ANAP’lı Hasan Akgün, Sonnur Yalnızoğlu ve Kemal Aydın’ın “adaylık garantisi” ile partiye kabul edilişi.
Herkes seçim loto oynuyor ama CHP’nin adayını İl Başkanı Gürsel Tekin’in yaptıracağı anket sonucu Sevigen-Baykal ikilisinin belirleyecek olması. Gürsel Tekin’in, Değirmenci’ye sıcak bakmadığını, Cumhuriyet’te “hatır haber” olarak çıkan “Değirmenci kesin aday” haberinin, kendi internet sitesinde yer vermeyişinden anlıyoruz zaten.

2004’te ne olmuştu?
Seçim lotoya katkıda bulunmak üzere, 2004 seçimlerindeki seçmen sayısını verelim. Herkes dağılımı ona göre yapsın: 
Silivri  108.155
Selimpaşa   8.774
Büyükçavuşlu 2.739
Çanta  4.794
Değirmenköy 4.612
Gümüşyaka 4.832
Kavaklı  3.169
Ortaköy  2.828
Silivri Cezaevi ve KİPTAŞ konutları yanında, varoşlara yaşanan yeni göçleri de göz önüne alırsak, ilçe nüfusunun artışıyla birlikte 140 bini aşkın seçmenin olduğu bir ilçe için size basit bir “loto formülü” sunayım:
Bir yanda köy yollarına bile yatırım yapmış AK Parti ve adayı Hüseyin Turan.
Diğer yanda tek başına Değirmenci ya da ilçe teşkilatı ile birlikte Özcan Işıklar’lı CHP.
DSP’nin de “hatırı sayılır bir aday” çıkardığını hesaba katın ve lotoyu ona göre doldurun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol