Silivri Facebook
banner88

'Alnın ak ise git adam gibi yargılan'
CHP Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor.  Meclis üyeleri ile birlikte ziyaretlerine aralıksız devam eden Başkan Adayı Işıklar dün akşam Cumhuriyet Mahallesi Dostlar Kıraathanesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşın ilgi gösterdiği toplantıda CHP üyeleri ve Özcan Işıklar, “yıldırım gibi çalışıyoruz bunun da karşılığını 30 Mart sabahı alacağız” dedi

Dostlar Kıraathanesinde ki toplantı da ilk sözü CHP İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım aldı.  Konuşmasına CHP Belediye Meclis Üyesi Adaylarından  Rafet Keskin, Nazif Konuk, Ahmet Yücegök, Bora Balcıoğlu, Doruk Bulut, Melih Yıldız, Taylan Memiş, Süheyl Kırkıcı, Yılmaz Kandemir’i  tanıtarak başlayan Yıldırım’ın hedefinde  AKP ve AKP Silivri  Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan vardı.

Yıldırım : “Sayın Başbakan, gittiği her yerde ‘bizim dokunulmazlığımız var belediye Başkanlarımızın dokunulmazlığı yok, onları şikâyet edebilirsiniz’ diyor ama iktidar sizde olunca o Belediye Başkanı’nın yargılanması, hesap vermesi çok zor oluyor. Bunun en güzel örneği de burada yaşanıyor. Biz birçok kez suç duyurusun da bulunduk. Önemli olmayan sebeplerden ötürü sorguya alındı. Ama Danıştay’dan iki kere yargılansın diye karar çıkmasına rağmen AKP’li İçişleri Bakanı onay çıkarmadı.  İşte bu yüzden o arkadaşımız da ‘ben temizim’ diyor eğer alnın ak ise git adam gibi yargılan, öyle gel. Başbakanın da 17 dava dosyası var.  Hatta birde kendine af çıkarmış Maliye Bakanımız var, böyle bir yönetim çıkarcılığı dünya ülkelerinin hiç birinde bulamazsınız. Bunların ucu artık göründü. Yerel seçimle nasıl iktidar oldular ise şimdi de geldikleri gibi yerel seçimlerle gidecekler. Tek yaptıkları şey ülkeyi borçlandırmak. Türkiye’de ki en önemli kamu kurumlarını satıp özelleştirdiler. Artık sıra da Halk Bankası, Ziraat Bankası ve Makine Kimya Endüstrisi var.  Bunların özelleştirmesinin sebebini ise yatırım yapmakmış ama yatırımdan da kasıt köprü, yol ve kavşaklarla sınırlı. 15 milyar dolar para harcandı ama asıl önemli görülen sorunlar: deprem, su sorunları adına hiç bir şey yapılmadı. Silivri’de de ne yapıldı peki? İSKİ alt yapıyı yaptı ama yazın sahilde hala kokudan geçilmiyor. Her geçen gün eriyoruz. Olan halka, fakire, fukaraya oluyor ama başımız da bizi yöneten insanların da cebi inadına doluyor.” Diyerek sözlerini tamamlayan CHP İlçe başkanı Abdullah Yıldırım Sözü ve mikrofonu CHP Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar’a bıraktı.

“İnadına buradayız”

 Toplantı alanında kendini dinlemeye gelen yurttaşları selamlayarak konuşmasına başlayan Işıklar, konuşmasını özellikle orada bulunan yurttaşların meslek gruplarına göre belirledi.  Hafriyatçıların sorunlarını ve bu sorunlara kendi çözüm önerilerini sunarak başladı. CHP Belediye Başkan Adayı Işıklar : “Bir kere hafriyatla uğraşan insanların kepçelerini, araçlarını, makinelerini, koyacakları bir park alanı bile yok. Bizim söylememize rağmen bu durakları yapmamakta inatla direniyor çünkü işine gelmiyor. Eğer bu durakları yaparsa kendi yandaşlarını kayıramayacağından korkuyor. Belediye Başkanı olan kişi eskiden ‘şehremini’ olarak adlandırılırdı. Şehrin en güvenilir, ayrımcılık yapmayan adaletli hakkaniyetli davranan insan unvanını alırdı.”dedi

Özcan Işıklar seçim gezileri boyunca yaptıkları ziyaretler de halkın büyük sorunlarının başında işsizlik ve ayrımcılık geldiğini belirttiği konuşmasında “ Kiptaş Konutlar’ını yaparken halkımızın hiçbirinden bir çivi dahi alınmadı. Bizim amacımız ayrımcılık yapmayan bir yönetim anlayışı. Bir inşaat işi 120 kalem, esnafa iş kapısı açar ama 3500 konut yapılan ilçe de nasıl olurda bütün esnaf siftah bile yapamaz. Bu ayrımcılık Türkiye tarihinin en büyük ayıbıdır ”dedi. Döküm yeri sıkıntısına da değinen Işıklar : “Böyle bir ilçe de döküm yeri olmaması bunun yaptırılmamasında ısrar edilmesini anlamıyorum. Ben Silivri’nin her yerini biliyorum, merkeze yakın bir yerde kesinlikle bir döküm yerimiz olmalıdır. Burada da müşterileri ve gelen konukları ağırlayabilecekleri bir bina olacak.” dedi. Konuşmaların ardından CHP’liler Cumhuriyet Mahallesi Dostlar Kıraathanesi’nde vatandaşlarla bir süre sohbet ettiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol