Silivri Facebook
banner88

Başkan Turan'a 'hayırlı olsun' ziyareti

Melis AVCI

AK Parti’den Silivri Belediye Başkan Adaylığı kesinleşen Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ı, Silivrili muhtarlar dün makamında ziyarette bulundu. Başkan Turan’ı makamında tebrik eden muhtarlar, bir süre sohbette bulundu. Seçmen listelerinde yaşanan karışıklıktan bahseden muhtarlar, yaklaşan yerel seçim süreci ile ilgili görüşmelerde de bulundu.
Bugüne kadar ‘seçimlerde bize oy verin bizde size hizmet getirelim’ mantığıyla hiçbir zaman hareket etmediklerini belirten Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan “İnsanlar yapılan hizmetleri görüyor. Buna göre değerlendirmede bulunuyor. Biz hiçbir zaman bize oy verin bizde size hizmet edelim düşüncesi içerisinde olmadık. Bu bir yönetici için de doğru bir davranış değil” dedi. Nisan ayında muhtarlarla büyük bir toplantı gerçekleştireceklerini ve bu toplantının ardından köy ve mahallelerde ciddi çalışmalar başlatacaklarını belirten Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan “Bu çalışmada bize en büyük yol gösterici siz muhtarlar olacaksınız” dedi.

“Kum kamyonları ile ilgili alınan karardan zerre kadar geri adım atmayız”

Muhtarlar, yaptıkları ziyarette kum kamyonlarından şikayetçi oldu. Silivri’de özellikle Alipaşa ile K.Sinekli köyleri arasındaki bölgede uzun yıllardır gündemde bulunan kum kamyonlarının oluşturduğu sıkıntı, Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi nezdindeki girişimleri ile kalıcı çözüme kavuşmuştu. Ağır tonajlı taşımacılığı ile hem köy yollarının sürekli çökmesine, hem de çevre kirliliğine sebep olan kum kamyonlarının artık köy yollarını kullanması yasaklanmış, kum kamyonlarının TEM Otoyolunu kullanacağı karara bağlanmıştı. Muhtarlar yerel bir gazetede konuyla ilgili bir haber okuduklarını ve haberde kum kamyonlarının köy yollarını tekrar kullanmaya başlayacağının yazdığını söylediler. Başkan Turan, bunun kesinlikle mümkün olmadığını dile getirerek “Kum kamyonlarının köy yollarını tekrar kullanacak olması kesinlikle mümkün değil. Kum kamyonlarının TEM Otoyolunu kullanacağı karara bağlandı ve bu kararda Büyükşehir’in ve bizim imzamız var. Nasıl Selimpaşa’ya yapılmak istenen mülteci kampı ile ilgili ‘kesinlikle mümkün değil’ dediysek, bu karardan da zerre kadar geri adım atmayız” şeklinde konuştu. Muhtarların, Başkan Turan’a yaptıkları ziyaretin geri kalanı basına kapalı olarak gerçekleşti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol