Silivri Facebook
banner88

''Beni Aday Yaparsanız Pişman Olmazsınız''

Melis AVCI

Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Özcan Işıklar, dün resmi olarak aday adaylık başvurusunda bulundu. Saat 13.00’da ilçe binasından bir basın toplantısı düzenleyen Işıklar, aday adaylık başvurusunu CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım’a teslim etti. CHP Silivri İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Kolları ve Gençlik Kolları Üyeleri de basın toplantısında yer alarak, Işıklar’a destek verdi.

Yıldırım: “Silivri’yi yönetmeyi beceremediler”

İlk konuşmayı yapan CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım, şunları söyledi: “Aday adaylığı sürecinde çok değerli arkadaşlarımız daha önce bu konuda niyet beyan etmiş, özveride bulunmuş, ben aday adayıyım Silivri’yi yönetmeye talibim deme cesareti gösteren az sayıda arkadaşımız var. Kendilerini bu cesaretlerinden ötürü kutluyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nde politika yapmak hem çok büyük bir onur, hem de çok meşakkatli bir iş. Hele ki yerel ölçekte yaptığınız zaman, bu bir kat daha zorlaşıyor. Yarın aday adaylığı sürecinin yarın saat 17.00’da sonuna geliyoruz. Yarına kadar daha niyet beyan etmiş olan tüm arkadaşlarımızın başvurusunu seve seve, canı gönülden alacağız. Daha önce de belirttiğim gibi bunlara hiçbir yorum katmadan, hiçbir değerlendirmede bulunmadan il başkanlığımıza sunacağız. İl başkanlığımızda ve genel merkezimin vereceği karar doğrultusunda, 15 Ocak’a kadar adayımızın açıklanmasını bekliyoruz. Adayımız belli olduktan sonra bir aşama daha kaydetmiş olacağız. O zaman işimiz daha kolay olacak. Çünkü hepimiz biliyoruz ki Cumhuriyet Halk Partisi Silivri’de en güçlü parti. Geçtiğimiz 22 Temmuz genel seçimlerinde de bunu ispat ettik. Cumhuriyet Halk Partisi Silivri’de seçimi almaya en yakın partidir. Bunda en ufak bir tereddüdümüz yoktur. Silivri’yi yönetmek bir vizyon işi, ufuk işi, bilgi ve beceri işi. Bugüne kadar olan iktidarlar bunu beceremediler maalesef. Silivri’nin yönetilmesi tamamen talan ve yağmalama üzerine döndü. Silivri’nin tekrar sosyal demokrat bir ekibe, sosyal demokrat bir görüşe ihtiyacı var. Bu konuda Özcan arkadaşımıza güvenimiz tamdır. Özcan arkadaşımızı da cesaretinden ötürü tebrik ediyorum.”

Işıklar: “Siyasi hayatıma sandık görevlisi olarak başladım”

Yıldırım’ın ardından söz alan Özcan Işıklar, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Bugün benim için gerçekten çok heyecan verici bir gün. Duygulandığımı ifade etmek istiyorum. 1979 yılında Fatih Mahallesi’nin 8 nolu sandığında sandık görevlisi olarak siyasi hayatıma başladım Bugün belediye başkan aday adayı olmak için mücadele etmek için buradayım. 48 yaşındayım, ömrümün üçte ikisi partide aktif olarak görev yapmakla geçti. Dünya görüşü olarak, solun bütün değerlerini aldığım görevlerle yaşatmaya çalıştım. Silivri 3000 yıldır insan yerleşimi olan bir kasaba. Geçmişten bugüne baktığınız zamanda, kendini geliştiren ve hızla kalkınmakta olan Silivri,1800’lü yılların sonunda büyük bir ekonomik kriz yaşamış. Silivri aynı krizi maalesef 2000 yılının başlarında yüne bir krizle karşı karşıyayız. Ben bu krizin ekonomik krizin ötesinde, Silivri’nin fırsat ve imkanlarının iyi kullanılmamasından kaynaklandığını, buna çanak tuttuğunu söylemek mümkün. Bilmediğiniz bir kenti ve şehri yönetemezsiniz. Ekonomik ve sosyal olarak o şehrin geçmişini bilirsiniz, ona göre geleceğine göre yatarımlar ve fırsatlar açabilirsiniz.

“Silivri’ye para yatırıldı ama yatırım yapılmadı”

Geldiğimiz noktada, % 47’lik bir oyla 2007 genel seçimlerinde her iki kişiden birinin oy verdiği bir seçim süreci yaşandı. Bu süreçte bile Silivri, AK Parti’nin İstanbul’da belediyesi olup da kazanan iki belediyeden biri oldu. Silivri bu tepkiyi neden verdi? Silivri demokratik, layık, birinin diğerine kimliklerini sorgulamadan barış içinde yaşadığı bir şehirdi.
Büyükşehir belediye sınırına girmiş olmamız Silivri’ye çok şey kazandırdı. Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde Silivri’ye ciddi bir para akışı yapıldı. Para yatırıldı ama yatırım yapıldı mı derseniz, onda ciddi tereddütlerim var. Silivri’nin önceliklerinin, fırsatlarının ve burada yaşayan halkın hayatını kolaylaştıracak yatırımlar maalesef yapılmadı. Büyük kaynaklar toprağın altına bilinçsizce, programsızca, öncelikler belirlenmeden yapıldı. Silivri tarihinde yapılmayan trilyonluk yardımlarla, Silivri bugün çok daha iyi bir yere gelebilirdi. Başkan fotoğraflar dağıtıyor, binalar gösteriyor. Bunların hiçbir önemi yok. Bir belediye başkanını başkan yapan değerler vardır. Bir binayı da belediye yapan başka değerler vardır. O binanın belediye olmasını sağlayan ismi değildir, onun içerisinde ki Silivri’nin geleceğine, fırsatlarına, buranın demokratik, adil, hakkaniyetle, fakirlikten ve sadaka kültüründen beslenmeden, insanları önce muhtaç bırakıp daha sonra gecenin bir yarısı kapısına paketler getirmeden, hoşgörü içerisinde, kimsenin fakirliğini oya dönüştürmek gibi fırsatçılık yapmadan, burayı yönetebileceğimizi düşünüyorum.

“İki bina yaparak başkanlık yapılmaz”

Silivri’yi küçük bir Türkiye gibi görebilirsiniz. Nüfus dağılımı, hemşeriler, yaş, ekonomik yapısıyla Türkiye’ye çok benziyor. Bu fırsatları ve imkanları varken, 869 kilometre2 yüzölçümüne sahip olduk. İstanbul’un yüzölçümü olarak en büyük ikinci ilçesi olduk. Maalesef bunun % 15’i planlı. Yani bizim yıllardır koruyarak, kent rantlarını elimizde tutarak, burada yaşayan insanların refahı için kullanılması gereken bir serveti, şuan yağmalamak için bekleyen bir anlayışla karşı karşıyayız. 55 okulumuz var, 28.000 tane öğrencimiz de 18 yaş altında. Bunlar geleceğe umutlu bakabilmek için fırsatları gözlüyorlar. Silivri Belediyesi’ni bu anlamda kesinlikle başarısız buluyorum. Yapılan dört tane bina. Şehrin emin kişisinin görevi, sadece iki bina yapmak değildir. Bizim hayatımızı kolaylaştıran, güzelleştiren, çoluğumuzun çocuğumuzun geleceğe umutla bakabileceği, kendi hayatına burada kurmak isteyebileceğini sağlamak gibi bir görevi de var. Özellikle yakıcı bir sorun olan işsizliğe de bir çözüm bulmak belediye başkanının görevidir. Silivri’de her iki kişiden biri işsiz. İnsanların daha yüksek standartlarda, daha kaliteli, daha geliri yüksek iş bulmasını sağlayacak bir eğitim verilebilir. Hakkaniyetli, şeffaf, partizanlık yapmadan, adam kayırmadan burada yaşayan her vatandaşımıza eşit kabul ederek davranmanın partisi olmaz.

“Silivri tarihinin en zor seçimlerinden birini yaşayacak”

Biz geldiğimiz bu noktada sadece ve sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu talana, yıllardır Silivri’nin varlıklarını bir gecede birilerine peşkeş çekilmesine karşı direnmesinin sonucunda, AKP zihniyetine dur diyecek sadece CHP’nin gücü yetmeyebilir. İktidar baskısıyla, toplumsal baskıyla, medyasıyla, parasıyla, pulunla üzerimize gelecekler. Silivri tarihinin en zor seçimlerinden birini yaşayacak. Artık Silivri’de sadece iki renk göreceğiz. Biri siyah, biri beyaz arada gri maalesef yok. Bu AKP zihniyetine karşı, çok ciddi bir şekilde bu güne kadar bizim partimize oy vermemiş birçok insandan, hemşerimizden de oy istemek zorunda kalacağız. İlçe başkanımıza, kadın kolları, gençlik kolları ve özellikle belediye meclis üyelerimize, ilçe yönetim kurulu üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Çok büyük bir çabayla çalıştılar, geçtiğimiz genel seçimlerde partimizi bütün olumsuzluklara karşı dimdik duran bir kale haline getirdiler. Silivri’yi refleksleriyle, yerin altı ve üstü fırsat ve avantajlarıyla bilen bir arkadaşınız olarak, iyi temsil edeceğime inanıyorum. Beni aday yaparsanız pişman olmayacaksınız.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol