Silivri Facebook
banner88

'Bize Kiboş'u getir başkan'

Romanlar CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Yılmaz Kandemir’den, Kibariye’yi her hafta Silivri’ye getirmesi isteğinde bulundu.

Fatih Mahallesi Lale Sokak’ta bulunan CHP Seçim ofisini ziyaret eden Başkan Adayı Özcan Işıklar ve Meclis Üyeleri coşkulu bir kalabalık ile karşılandı. Davullar klarnetler eşliğinde, sloganlar ile karşılanan CHP heyeti, seçim bürosu önünde izdiham yarattı. Mikrofona ilk davet edilen Belediye Meclis Üyesi Adayı Yılmaz Kandemir oldu.

Kandemir: “Her yıl sizin için şenlikler düzenleyeceğiz”

İlk konuşmayı yapan CHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Yılmaz Kandemir “Biz sizin çocuklarınız sizin evlatlarınızız. Biz burada büyüdük. Siz bizimsiniz, biz sizin. Her sene şenlikler olacak kale park’ta bu söylediklerimiz söz de laf da kalmayacak. Kibariye’yi getireceğim”  dedi. Vatandaşlardan biri “ Her hafta getirir misin başkan?” diye seslenince gülüşmelere neden olan bu diyalog sonrasında Kandemir konuşmasına şöyle devam etti: “ Yıllardan beri düşünüyorum sizin çocuklarınız üniversite tahsili yapmıyor. Neden? Sizin çocuklarınız diğer insanların çocuklarından daha mı aptal? Hayır. Çocuklarınıza eğitimde fırsat eşitliği tanınmadığı için bu böyle. İlköğretim zorunlu olduğu için buradan mezun olduktan sonra okul hayatı sona eriyor çocukların. Bu haksızlık değil mi? Sizin çocuklarınız boyacı olmak zorunda değiller. Edirne’de Keşan’da da yoğun olarak yaşamlarını süren roman vatandaşlarımız var ve benim tanıdığım bir sürü üniversite mezunu olup iş adamı olan kardeşlerim de var. Neden Bizim Silivri’mizdeki çocuklarımız Üniversite okumasınlar?” dedi. Büyük coşku ile alkışlanan Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir “Gün gelecek devran dönecek AKP orda hesap verecek” diyerek tüm Romanlara da bunu tekrarlattı. Kandemir son olarak” 30 Martta belediyedeyiz bunu böyle bilin.” dedi.

Işıklar: “Şaban Dişli’nin cebine gireceğine halkın cebine girecek”

Kandemir’in coşkulu vatandaşlara yaptığı coşkulu konuşmanın ardından mikrofon’a gelen CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar: “Sizlerle gurur duyuyorum bizi mahcup etmediniz. Silivri insanı fakirlik istemiyor iş istiyor iş. Mahallemizin sesi güzel kendi güzel yetenekli insanı temsil eden bandomuzu da kapattılar biz söz veriyoruz bunu kuracağız bizim ilçemizin nazar boncuğu bu. Festivalde de bando kurma kararı almış o zaman neden kapattın. Aranızda bir kişi belediye’de çalışırken onu da kapıya koymuş. Şimdide içine altınlar koyulmuş şeyler yolluyorlar siz inanıyor musunuz size senede bir gelen insanlara. Bizim kardeşlerimiz yarışmalarda seslerini duyuyoruz size dernek kuracağız. Yaşatacağız sizi. Bizim düğünlerimizi siz yaptınız çünkü. Biz bunları yaparken parayı nereden mi bulacağız?  Şaban Dişli’nin cebine gireceğine halkın cebine girecek. İşte oradan bulacağız. Bizim derdimiz herkes kendi örfünü adetini hakkaniyetle yaşayacak. Ayrımcılık da gözümüz yok. 3–4 binanın arkasına saklanıp onları hizmet kabul eden anlayışı sandığa gömeceğiz. Siz bize sahip çıkacaksınız bizde elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Biz insanımızın geleceklerine oy kullanmalarını istiyoruz” dedi. Işıkların konuşmasının ardından büyük coşkuyla Çarşı Meydanına inen heyete Roman mahallesinden 300 kişilik bir kitle sloganlar davullar, klarnetler ile eşlik etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol