Silivri Facebook
banner88

'Bu belediye'den bize su yok su!'

CHP Silivri Başkan Adayı Özcan Işıklar eşi Esma Işıklar, Belediye Meclis Üyesi Adayları, İl Genel Meclis Üyesi Adayları salı günü öğle saatlerinde Küçük Sanayi Sitesi’ndeki esnafları ziyaret etti.Bir kısım işletmelerin kapalı olduğu Küçük Sanayi Sitesi’nde bazı esnaflar Işıklar’a, maliyetin altında fiyat vermelerine rağmen belediyenin partizanlık yaparak kendilerine iş vermediğinden yakınarak “ Bu Belediye’den bize zırnık iş gelmedi. Hep kendi yandaşları ile çalıştılar. Onlar iş yapsın elbet ama arada bir burada başka esnaf olduğunu da hatırlasalardı iyi olurdu” diyerek tepkilerini dile getirdiler. Bu sırada ziyaret ettikleri bir sanayi esnafı “ Bu Turan’dan bize su yok su!” diyerek ironik bir eleştiri getirdi.

Her yer kan ağlıyor

Özcan Işıklar ve beraberindeki CHP ekibi  gittikleri  her yerde ‘iş yok’ sitemiyle karşılaşıyorlar. Silivri  Küçük Sanayi Sitesi’nde yaptığı ziyaretlerde bölge esnafının iş potansiyelinin arttırılmasıyla ilgili önerilerini ve projelerini açıklayan Işıklar, “Silivri’de bugün asıl yaşanan sorun belediyenin uyguladığı ayrımcılık politikasını giderebilmektir. Bizim geçmiş dönemde burada iş yaptığımız esnaf, bugün partizanlık uygulamasının kıskacında kıvranmaktadır. Öncelikli olarak sanayi sitesinin ulaşım sorunu çözülmeli, yan yollar açılmalıdır. Sanayi sitesi başkanlıklarını harekete geçirerek, özellikle araştırma-geliştirme yöntemi kullanılarak siz zordaki esnafımızın iş geliştirmeyle ilgili sorunlarını çözmek gerekir. Biz Belediye yönetimine geldiğimiz andan itibaren öncelikli hizmetlerimizden biri bu olacaktır. Buranın sorununu yaşayan sizlersiniz. Çözümü de en iyi sizler bilirsiniz elbet. Biz sizler ile el ele vererek oluşturacağımız sorun çözme metodları ile kısa sürede bu sorunun üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum” dedi.
 
Işıklar ayrıca “Kamudan ekonomik destek sağlanmasıyla ilgili arayışlara girilebilir.Bu yönteme de işlerlik kazandıracağız. Silivrimizde atıl durumda bulunan  sadece yıl’ın belirli dönemlerinde kullanılan, sürekli oturulmayan ikincil konut dediğimiz otuz beş bin  konutumuz bulunmakta. İkincil konutları sürekli oturulabilir hale getirdiğimizde Silivri’mizin yaşadığı ekonomik sıkıntıyı da aşacağızBunu sağlamak için Silivri’nin sosyal gelişiminin tamamlanması gerekli ve bu sosyal gelişme CHP ile gerçekleşecektir.” dedi. Silivri Küçük Sanayi Sitesi esnafından büyük ilgi ve destek gören CHP Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri’de uygulayacağı projelerinden Yerel Yatırım Ajansı, Kariyer ve İstihdam Ofisi, Ev Hanımları’nın Ekonomi’ye Destek Projeleri’ni anlattı. AKP Adayı Hüseyin Turan’ın  bu projeleri duyduktan sonra sahip çıktığını dile getiren Işıklar “ Aklın yolu birdir. Sevgili Hüseyin Turan kardeşim bizi ‘ proje hırsızlığı’ile suçluyor ya! Aslında kendisi bizim projelerimizi alarak propagandalarını yürütmeye başladı. Bundan rahatsız değilim. Öğrenmenin yaşı yoktur. Sevgili Turan bunları öğrendi ama henüz işlerliğini çözemediği için bazı durumlarda yanlış bilgiler aktarıyor. Onları da öğrenecek merak etmeyin. Keşke hizmet verdiği dönemlerde bunları uygulasaydı. Proıjede kalmasaydı bu söylenenler. Ancak onların yaptığı şey yalnızca sosyal  demokratların projelerini devam ettirmektir. Projeler biter onlar da biter. Bu günler de onların bittiği günlerdir. Siz değerli halkımız neyin nasıl olduğunu en iyi gözlemleyenlersiniz. O nedenle onun bu tür yalan yanlış değerlendirmelerini ve demeçlerin dikkate almıyorum” dedi. Nemli olanın Silivri’nin ekonomi potansiyelinin artması gerektiğini vurgulayan Özcan Işıklar ve beraberindeki CHP’liler Küçük Sanayi Sitesi’ndeki esnaf ziyaretini tamamlamalarının ardından esnaf ile birlikte, samimi bir ortamda öğle yemeği yediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol