Silivri Facebook
banner88

CHP SİLİVRİ'DE IŞIKLAR İLE KAZANDI

Sandıklardan CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar’ın çıkmasıyla birlikte büyük bir kalabalık meydanlarda buluştu. Silivri Cumhuriyet Halk Partisi seçim bürosunun önünde toplanan kalabalık seçimlerin tamamen açıklanmasını beklemeden meydanlara doluştu. Meydanlarda meşalelerle gezen CHP’liler, Atatürk Anıtı önünde kutlamalarına devam ettiler.  Saatler 20.00’dan sonra Silivri Cumhuriyet Halk Partisi sokaklara döküldü. Seçim bürosunun önünde toplanan kalabalık seçim sonuçlarını büyük bir ilgi ile bekledi. Seçim sonuçları açıklandıktan sonra Silivri’de seçim bürosunun önünden çıkan kalabalık Silivri Atatürk heykelinin orada toplandı. Yaklaşık 1 saat sonra gelen Özcan Işıklar kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi; “İlk defa Silivri’de kavgasız gürültüsüz bir seçim geçti. Bütün Silivri halkına bu şekilde bize destek verdikleri için teşekkür ediyorum. Biz bu zamana kadar vaatler vermedik bunu yarından sonra göreceksiniz. Biz Silivri için en iyisi neyse onu yapıcağız hep birlikte yapıcağız, sizlerle birlikte yapıcağız. Herkese desteği için teşekkürler. Artık Silivri’de Cumhuriyet Halk Partisi var bunu herkes böyle bilsin.”
Cumhuriyet Halk Partililer gecenin ilerleyen saatlerine kadar kutlamalara devam etti.

 
SİLİVRİ MERKEZDE DE ÖNE ÇIKTI

Silivri beldelerinde Ak Parti’ye karşı üstünlük sağlayan CHP merkezde de  sürpriz yaparak Ak Parti’ye üstünlük sağladı. Özelikle Fatih Mahallesi , Piri Mehmet Paşa Mahallesi ve Alibey Mahallesi’nde önemli ölçüde oy alarak Ak Parti’yi geride bıraktı. Seçim sonuçlarının alınmaya başlanması ile birlikte merkezde önce Ak Parti öne geçti.Daha sonra özelikle Fatih Mahallesi ve Alibey Mahallesi’nin sandıklarının açılması ile birlikte CHP öne geçti. Beldelerden gelen sonuçlarında CHP lehine olmasından sonra aradaki fark iyice açılmaya başladı ve bir ara fark 5 binleri buldu. CHP’nin farkı arttırmasının ardından CHP’li seçmenler sokağa dökülerek çılgınca seçim zaferlerini kutlamaya başladılar.

SEÇİMLER SAKİN GEÇTi

Günün erken saatlerinde oy kullanmaya başlayan  Silivrili seçmenler gün boyu oy kullanmak için zaman zaman kuyrukta beklediler. Bazı sandıklarda seçim sürecinin tamamlanmasına karşın oy kullanmak için bekleyen seçmenlerin bulunması üzerine sandık kurulu başkanları bu vatandaşların oylarını kullanmasına izin verdiler. Silivri ve genelinde sakin geçen seçimlerde çok önemli bir olay yaşanmadı.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol