Silivri Facebook
banner88

''CHP ve AKP bizle uğraşmayı bıraksın''

MHP Silivri Belediye Başkan Adayı Afşın Düğencioğlu, MHP Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz, MHP İl Genel ve Belediye Meclis Üyesi Adayları, geçtiğimiz cumartesi günü Avalon Leb-i Derya Restoran’da düzenlenen sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yerel basın mensuplarına, kendi haberlerine yer vermedikleri için kırgın olduklarını dile getiren MHP İlçe Teşkilatı, seçim sürecinde MHP olarak ciddi bir oy oranlarının olduğunu dile getirdi.

Türkyılmaz: “Yerel basına kırgınım”

İlk konuşmayı yapan MHP Silivri İlçe Başkanı Şenoğlu Türkyılmaz şunları söyledi; “Milliyetçi Hareket Partisi’nin 29 Mart yerel seçimleriyle ilgili çalışmaları devam etmektedir. Biz ilçe teşkilatı ve belediye başkan adayımız, il genel ve belediye meclis üyelerimiz ile beraber bölgede çok geniş çaplı bir çalışmanın içindeyiz. Burada size biraz kırgınım. Silivri’de iki eksenli bir siyasi parti havası estiriyorsunuz. Bu konuda buruk ve üzgünüm. Silivri’de iki tane siyasi parti değil, birçok siyasi parti ve belediye başkanlığı konusunda çalışma var. Ama Türkiye genelinde olduğu gibi, Silivri’de de bu iş iki siyasi partinin ekseninde gibi görünüyor. Fakat 29 Mart’ta bunun böyle olmadığını, size bu ekiple ispatlayacağız. Yerel gazetelerin sayfalarının yarısında mevcut belediye başkanı, diğer yarısında da bu iş bitti diyen diğer partinin belediye başkan adayı. Bu gerçekten böyle mi? Bence böyle değil. Bizim bu konuda çok ciddi çalışmalarımız var. Yine tekrar ediyorum; biz konuda çok iddialıyız. Siz bize yer verin, vermeyin hiç önemli değil. Biz sizi seviyoruz, birazda sizler bizi severseniz… Biz epey yol aldık. Son 10 günde de Silivri’de bu işi bitireceğiz. Biz hiçbir siyasi partiyle siz şöylesiniz, siz böylesiniz şeklinde polemiklere girmiyoruz. Siyaseti çok iyi biliyoruz. Kimlerin nereye, kimleri, hangi araçlarla taşıdığını da çok iyi biliyoruz. Çünkü bu işin içinden geldik. Diğer konular hakkında adayımız konuşacak. Katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum.”

Düğencioğlu: “CHP ve AKP öndedir havası bilinçli olarak estiriliyor”

Şenoğlu’nun ardından konuşma yapan MHP Silivri Belediye Başkan Adayı Afşın Düğencioğlu ise “Şenol Başkanım size önce kırgınlıklarını bildirdi ama ben önce teşekkürlerimiz iletiyorum. Yerel basınla bugüne kadar ilişkilerimiz her zaman iyi oldu. Bu konuda hiçbir zaman bir sıkıntı yaşamadık. İster istemez mevcut belediye başkanıyla ya da CHP yönetimiyle daha iyi ilişkiler kurulmuş olabilir ama bizim de hiçbir zaman kötü ilişkilerimiz olmadı. Bu konunun aksini kimse söyleyemez. Ama Türkiye’de bilinçli olarak, CHP ve AKP sadece bu yarışta öndedir, bu yarışın sahibidir şeklinde bir hava estiriliyor. Bu hava Silivri’de de hâkim olmaya başladı. Ama bu böyle değil, biz ciddi bir mücadele içindeyiz” dedi.

“Herkes kendi işine baksın”

Düğencioğlu konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Silivri’de ziyaret edilmesi gereken 32 nokta tespit ettik. O noktaları köy, mahalle ve beldeler olarak ayırdık. Hepsine de düzenli ziyaretlerimizi bulunduk ve bulunmaya devam ediyoruz. Halkımızdan da olumsuz hiçbir tepki almadık. Hep olumlu tepkiler aldık. Bu sürece belki biraz geç başladık. Bunu kabul ediyoruz. Diğer iki partiye göre biraz daha geriden başladık. Süreç ilk başladığında yaptırdığımız anketlerde sonuç % 9’larda gözükürken, bugün biz ciddi bir yükselme kaydediyoruz. Halkın teveccühü bize doğru kaymaya başladı. En son yayımlanan bir anket var, basınımızda da yer aldı. Arada çok ciddi farklar gözüküyor ama farklar o şekilde değil. Milliyetçi Hareket Partisi, karasızlar dağıtılmadan önce % 4.1 olarak gözüküyor ama bu böyle değil. Bizim son yaptırdığımız ankette, evet biz yine diğer partilerin gerisindeyiz ama biz oy oranımız % 21. Bunu da artık diğer partilerin kabul etmesi lazım. Silivri’de özellikle CHP tarafından öyle bir hava estiriliyor ki ‘MHP’ye oy verirseniz, AKP iktidarını buradan yıkamayız’. Kardeşim siz kendi mücadelenizi kendiniz yapın, MHP’yi bu işe karıştırmayın. Milliyetçi Hareket Partisi’ni karıştırmak gibi bir hakkınız yok. Öyle söylentiler çıkartıyorlar ki, bir eski belediye başkan aday adayı, şimdi ki belediye meclis üyesi adayı arkadaş çıkıp diyor ki ‘MHP, DSP, DP sürecin sonunda bize destek verecek. Böyle bir şey olamaz. Biz boşuna mı mücadele veriyoruz? Emeğimizi, vaktimizi, paramızı boşuna mı harcıyoruz? Böyle bir şey yok. Bizim de siyasi mücadelemiz var ve iktidar olmak için verdiğimiz bu mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. AKP’liler çıkıyor diyor ki ‘MHP’ye oy verirseniz, CHP iktidar olur’. Yok, böyle bir şey. Herkes kendi işine baksın. İki partinin de Milliyetçi Hareket Partisi üzerinden siyaset yapmaya hakkı yok. Bu hakkı kendilerinde görmemeleri gerekiyor.”

“MHP hedefine emin adımlarla ilerliyor”

Silivri’nin her noktasına girip, insanlarla sohbet edebildiklerini belirten Düğencioğlu “Biz şuan herkesi rahatsız ediyoruz çünkü her yere giriyoruz. Silivri öyle bir hava estirilmeye çalışıldı ki bunlar buraya giremez, şuraya giremez diye. Fakat biz her yere giriyoruz. Silivri’nin her tarafı bizim için çok değerli. Biz her yerde her zaman bulunuyoruz.
Siyasi mücadele iki parti arasında git gide çirkinleşmeye başladı. Biz bu çirkinliğin içinde hiçbir zaman için olmayacağız ve bulunmayacağız. Öyle bir hava ki, iki tarafta da kayıkçı kavgası. Siyasi etiğin dışında şeyler sarf edilmeye başlandı. Biz bunun tamamen dışındayız. Biz halkımızın yanındayız. Biz halkımızla oturup konuşuyoruz, sohbet ediyoruz, yapacaklarımızı anlatıyoruz. Yine söylüyorum, şu hafta boyunca bütün beldelerde be köylerde yapmış olduğumuz toplantılarda bir tek olumsuz tavırla karşılaşmadım. Halk bizi bekliyor ve istiyor. Bu havanın dışına çıkarmak için, bizim yakın bir zamanda yayımlayacağımız bir anket var. 3000 denek üzerinde yapılmış bir anket. Bu anket sonuçlarını önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşacağım. Ben bu anket sonucunda birinci de çıksam, sonuncu da çıksam açıklayacağım. Kamuoyunun buna ihtiyacı var. İki partinin birbiriyle yarışır durumu yok, Milliyetçi Hareket Partisi adına ciddi gelişmeler var. MHP her koşulda, her noktada söz ediliyor. Selimpaşa’da yapığımız ev toplantılarında Selimpaşalının teveccühünün bize karşı olduğunu gördük. Değirmenköy’de çok güçlüyüz, Silivri merkezde çok güçlüyüz. Girdiğimiz her noktada olumlu tepkiler alıyoruz. Milliyetçi Hareket Partisi’nden kurtulabilirlerse yarış onlar için kolay olacak ama böyle bir şey yok. Milliyetçi Hareket Partisi, hedef koyduğu noktaya emin adımlarla ilerliyor. Biz bu mücadeleyi sonuna kadar vereceğiz. Olumlu sonuca da 29 Mart akşamı ve 30 Mart sabahı da göreceğimizi düşünüyorum. Katıldığınız için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol