Silivri Facebook
banner88

CHP'de yeni katılımlar!

Melis AVCI

CHP Silivri İlçe Örgütü, partiye yeni katılımlar için dün saat 14.00’da bir rozet töreni gerçekleştirdi. Eski ÖDP Silivri İlçe Başkanı Süheyl Kırkıcı ve daha önce DSP’den belediye başkan adayı olan eczacı Günay Teker ve oğlu Serdar Teker, CHP saflarına katıldı. CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım, AKP gençlik kollarından istifa ederek CHP’ye katılan gençler olduğunu ve ilerleyen günlerde onlar içinde rozet töreni yapılacağını belirtti.

Yıldırım: “Diğer partilere sesleniyorum; oyları bölmeyin”

Açılış konuşmasını yapan CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım: “Hepiniz üye katılım törenine hoş geldiniz, şerefler verdiniz. Cumhuriyet Halk Partisi her geçen gün gücüne güç katıyor. Silivri’de yaşayan bütün hemşerilerimizin ortak adresi Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bugünden sonra hedef Cumhuriyet Halk Partisi’nin Silivri’de iktidara gelmesidir. Buradan diğer partilerde ki arkadaşlarıma da sesleniyorum. Oyları bölmeyin. AKP’den kurtulmanın tek yolu Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Değerli misafirler bu konuda bize destek veren bütün partililerimize, bütün hemşerilerimize, bütün Silivrililere gönülden teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Partiye yeni katılan eski ÖDP Silivri İlçe Başkanı Süheyl Kırkıcı, daha önce DSP’den belediye başkan adayı olan eczacı Günay Teker ve oğlu Serdar Teker’in isimlerini okuyarak yanına çağıran CHP Silivri İlçe Başkanı Abdullah Yıldırım, Kırkıcı’nın CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar’da, Teker’in rozetlerini taktı.

Kırkıcı: “30 Mart sabahı Silivri’de güneş bir başka sıcak doğacak”

Yapılan rozet töreninin ardından konuşma yapan Süheyl Kırkıcı şunları söyledi; “Az önce partiye çıkarken bazı arkadaşların şaşkınlığını, bazı arkadaşların sevinçlerini gördüm. Oysa biz ilk defa bir araya gelmiyoruz. Bu şaşkınlığı anlamam mümkün değil çünkü solun, sosyal demokratların bir arada durması kadar doğal ne olabilir ki arkadaşlar? Geçen seçimlerde üç ayrı parti olarak seçime girdik. Burada Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Demokratik Sol Parti’nin ve biz ittifak olarak Yeni Türkiye Partisi ile seçime girmiştik. 3 ayrı şekilde seçime girmemizin cezasını hep birlikte çektik. Biz bunlardan önemli şekilde dersler çıkardık. Sosyal demokratların, solun bir arada durmasını ve AKP’nin yıkıcı yapısına karşı onu durdurmak ve sonra onu geriletmek için bütün çabamızı, bütün mücadelemizi birleştirmek gerektiğini inandık. Bu inancı bizimle paylaşan sokaktaki dostlarımız, sivil toplum kuruluşunda bulunan arkadaşlarımız, siyasi partilerde ki arkadaşlarımız ve tabi Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki arkadaşlarımız, başta ilçe başkanımız bir araya gelmemizde büyük katkı sağladılar ve bu birlik ve beraberliğe imza attılar. Ben onları kutluyorum. Önemli bir süreç içindeyiz. Silivri her geçen gün biraz daha değişiyor. Hem kent yapısı, hem de sosyal dokusu istemediğimiz bir biçime doğru ilerliyor. Bunu değiştirmek daha özlediğimiz bir Silivri’de doğru dönüştürmenin mümkün olacağını düşündük. Yani cezaeviyle, KİPA’sıyla ve fuhuş baskınlarıyla anılan bir Silivri’den hiçbirimiz memnun değiliz. Dayanışmanın, emeğin, kardeşliğin Silivri’sini yaratmak istiyoruz. Biz sevgili Belediye Başkan Adayımız Özcan Işıklar’da bu iradeyi gördük. Bilsin ki bu mücadelede hiçbir zaman, hiçbir şekilde yalnız kalmayacak. Bu yolda bu onurlu yolda bizi yalnız bırakmayacağınıza inanıyorum. 30 Mart sabahı Silivri’de güneş bir başka sıcak doğacak.”

Işıklar: “Biz herkesin oyuna talibiz”

Herkesin oyuna talip olduklarını ifade eden CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar ise: “Hep aldığımız eleştiri şuydu. İnsanlar bir yıl önceden bugünkü seçimleri tartışmaya başlamışlardı. Ben gittiğim her yerde oyların birleşmesi sonucu AKP’ye karşı gelebileceğimizi söylemiştim. İnsanlar ‘Siz bir arada değilsiniz ki, biz size nasıl güvenelim?’ diyorlardı. Biz herkesin oyuna talibiz. Geçen dönem ayrılarak, parçalanarak kaybettik, bu dönem toplanarak, güçlenerek, birleşerek kazanacağız. % 47’lik bir oy, Cumhuriyet tarihinde ciddi bir oy. Ama bir kuşun uçmak için iki kanada ihtiyacı var. Sağ kanadı güçlüyse, sol kanadı zayıfsa o kuş uçmuyor. 6 yıldır bu kuş bundan uçmadı. Bu kuşun yerlerde sürünmesinin sebebi bu. Onu güçlü kılmak zorundayız. Türkiye’nin sağ iktidarı olabilir ama sol kanadı da güçlü olsun ki, bu iktidarda da muhalefette de partiler hizmet için yapabilir. İktidara denetleme görevini verecek vatandaş, ama güçlü bir denetçiye versin. O denetçide güçlü olsun, terazi tutsun, dengeler tutsun, hak adalet herkese eşit, hakkaniyetle verilebilmesinin önünü açmamız lazım. Ben bu anlamda Süheyl kardeşime, Serdar kardeşime ve Günay ablama teşekkür ediyorum. Bu saatten sonra beraber olma ve bizim dışımızda bize oy vermesi muhtemel oyuna talip olduğumuz, geçen sefer AKP’ye oy vermiş ve canı yanmış, oyun boşa gitmesin diye diğer partilere oy vermiş olan vatandaşlarımızı da buraya toplayıp, ırmakları denize akıtıp, aydınlıklara doğru gitmenin yolunu açmalıyız. 29 Mart’ta sevgi kazansın, kardeşlik, dostluk kazansın” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol