Silivri Facebook
banner88

DP adayı Dülger, Silivri'yi ziyaret etti

DYP’de yıllarca siyaset yapan ancak TBMM'ye AK Parti milletvekili olarak giren ve Dışişleri Komisyonu Başkanlığı da yapan Mehmet Dülger, Demokrat Parti’nin İstanbul Adayı oldu. Geçtiğimiz günlerde Silivri’yi ziyaret eden Dülger, Ünsal Düğün Salonu’nda yapılan toplantıya katıldı.

Dülger: “İsteklerinizi gerçekleştirecek tek parti Demokrat Parti’dir”

Dülger yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Belediye meclis üyeleri, Silivri meclis üyeleri, İstanbul teşkilatının başkan yardımcıları, kadın kollarından hanımlarımızdan demokrat partiyle ilgili hangi toplantıya gelirsem gelim burada halkımızın şuurunu ayakta görüyorum. Sağ olun var olun. Bu salonu bu kadar güzel bu kadar heyecanlı yapan sizlersiniz hepinize demokrat parti adına kendim adıma teşekkürlerimi minnettarlığımı sunuyorum.
Demokrat parti öyle bir zihniyete sahiptir ki kadının olmadığı yerde milliyetin olmadığına inanır. Bize milliyeti getiren gayretinizle, çalışmanızla, fedakârlığınızla, annelik duygularınızla, bacılık duygularınızla, öğretmenimiz olarak her zaman başımızın tacısınız.
 Bundan çok uzun seneler evvel Amerika da 40,000 işçinin görev yaptığı sırada sabotaj olarak yapılan yangında binlerce kadın hayatını kaybetti o kadınların anısına bunun üstünden zaman geçtikten sonra 1877 yılında 8 Mart günü kadınlar için dünya kadınlar günü ilan edildi. Dünya kadını 1877 den 90 sene öncesinde kadınların istediklerini duysanız gülersiniz. Kadınlar eşitlik için çalıştıkları yerlerde fakülte istiyorlar bu kadar.
O zamandan bu zamana daha eşitlik olmadı ama oda olacak. Buradan hanımlarımıza söyleyeceğim şudur haklı olduğunuzu ortaya koyun, isteyin, beyan edin. Bunu sizin adınıza söyleyecek bir ocak var, demokrat parti var, biz varız.”

“Silivri’de demokrasinin sesi Osman Topaç’tır”

‘Demokrat gençlik demokrat başkan’ şeklinde atılan sloganlarla konuşması sık sık kesilen Dülger, şöyle devam etti “Demokrat parti Türk siyasi partiye girdiği 62. yılında çok önemli bir günü yaşıyor. Şimdi demokrat parti çok daha genç ve kalkınmak istiyor. Biz kadınlarımız için ne yapılması gerekiyorsa onu yapıcağız. Ve biz demokrat partinin bunu yapacağına güveniyoruz. Eğer bir siyasi heyet Türkiye’nin barajlarından 204 tanesinin 196 tanesini yaptıysa hizmet yapmasını biliyor demektir. Demokrasi bizim işimiz, halkımızın dediklerini yapmak, onların isteklerine başımızı eğmek bizim boynumuzun borcu. Demokrasi parti bunu bütün Türkiye de gerçekleştirdiği için çok önemli işler başardı.
Büyük fedakârlıklarda buluyordu. Hapishanede kendi başkanlarını darağacına kurban eyledi. Bilmeyenleriniz vardır belki beni tanımayanlar vardır aranızda o darağacına mahkûm edilen 15 kişiden biri de benim babamdı. Ama bütün bunlar demokrat partinin hareketlerini asla engellemedi. Biz sizin ne istediğinizin gözünüzden anlıyoruz.
Bu zamana kadar kadınlarımız sadece masum bir şekilde medeniyet istediler, hayatın içinde rol almak istediler, çocuklarının iyi okumasını istediler, güzel yerlerde oturmak istediler, güzel temiz işlerle meşgul olmak istediler ekmeliliğinde tedavilerinin yerinde olmasını istediler. Bütün bunları yapabilecek olan bizleriz demokrat partiyiz. Bütün bunları da Silivri de yapabilecek olan Osman Topaç beyefendidir. Kendisine hepinizin arasında teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Hayatımızın anlamı kadınlarımızın da kadınlar gününü kutluyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol