Silivri Facebook
banner88

Engelliler unutulmadı!

Silivri Belediye Başkanı ve aynı zamanda Silivri AK Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, dün öğleden sonra “Engellilerin sorunlarını Paylaşalım” adlı toplantıda Silivri’de yaşayan engellilerle bir araya geldi. Slâyt gösterisiyle başlayan toplantı da Silivri AK Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, İstanbul 3. bölge Millet Vekili Ünal Kaçır ve Silivri’de engellilerle ilgili birçok çalışmada öncülük yapan Değişim Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Cihangir Davutoğlu birer konuşma yaptı.

Turan’dan engellilere müjde!

AK Parti Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan konuşmasında engelli bireylere ve ailelerine müjdeli haber verdi. Turan konuşmasına şöyle başladı; “Biz, buraya bugün engelli arkadaşlarımızın sorunlarını öğrenmek ve çözmek için bir arada toplandık. İlk defa biz sizlerin arasında şimdi olmuyoruz, Sevgi Pınarı Derneği 5 yıldır sizlerle birlikte biz sizlerin yanında mutlu olduğunuz zamanda üzüldüğünüz zamanda yanınızdayız. Çünkü mutluluklar paylaşıldıkça çoğalır, üzüntüler ise paylaşıldıkça azalır, biz sizlerin yanında bu yüzden varız. Yılda bir defa piknik yapsak da engelli arkadaşlarımız için bu onlara moral oluyor. Silivri’de engelliler okulu yoktu LİONS’ un görevi olduğu halde AK Parti Belediye olarak biz yaptık okulu. Biz yemeklerini bu çocuklara vermek için gönüllülerden para yardımı aldık, bizim aldığımız yardımlar için rüşvet alıyorlar dediler ama atılan bu iddiaları biz bu dünyada da öbür dünyada da görecekler. Bizim yaptığımız bu yardımı çok görüyorlar ve şimdide bu yardımı çok görenler Belediye Başkanlığına aday oluyorlar. Biz Silivri’de ilk defa 250.000 öğrenciye ücretsiz eğitim veriyoruz. Hiç bir zaman ayrımcılık yapmadık Silivri’de ilk defa özürlüler merkezini biz kurduk. Gelecek dönem 2. Kiptaş’a yapılacak olan okulda engelliler için okul ve iş okulu açılacak. Kiptaşla imza atmadan önce kiptaş’a biz şart koştuk biz okul ve iş okulunu yaparsanız eğer kiptaşı buraya yapmanıza izin veririz, dedik onlarda benden daha sonra söz istediler “eğer siz bizim bu yaptığımız şeyden insanlara da bahsederseniz ve bunu yapmaktan da mutluluk duyduğumuz söylerseniz olur” dedi.  Bende tabiî ki dedim biz bu okulu yaptıktan sonrada Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devir edeceğiz ve engelli vatandaşlarımızda orda eğitim görecek” dedi.

“Önce okuyacaklar daha sonra da işe yerleştireceğiz, çalışacaklar”

Turan konuşmasına şu sözlerle devam etti;“Engelli vatandaşlarımız için, resmi kurumlara giderken, yolda yürürken rahat yürüyebilecekleri alanlar yapıldı. Engelli vatandaşlarımıza beyaz masanın sevgi pınarının büyük yardımı oldu. Biz de tekerlekli sandalye ve motorlu sandalye verdik. Sevgi pınarı, ben ve eşim ve beyaz masa sizin her zaman yanınızdaydık. Ailelerin bilgilendirme seminerlerinde, gezilerde, pikniklerde hep yanınızdaydık sizin. Biz sizin gülen yüzünüzle mutlu oluyoruz ve her zaman samimiyetle sizin hep gülen yüzünüzle bizde güldük. 5 senedir hep yanınızda olduk biz sadece seçim zamanında gelmedik sizlerin arasına 100 senede yapılmayacak yatırımları biz 5 senede yaptık. Biz gelecek dönemde de sizlerin yanındayız.  Biz yaptığımız okulda engelli vatandaşlarımızı okutacağız, onlar önce okuyacaklar daha sonra da işe yerleştireceğiz, çalışacaklar.”

Kaçır: “AK Parti’ye gösterdiğiniz ilgiye devam edin”

İstanbul 3. bölge Millet Vekili Ünal Kaçır, yaptığı kısa konuşmasında şunları kaydetti; “Sizden aldığımız hizmetlerle bizde sizlere hizmet veriyoruz. Silivri’mizde hiç bir seçimin arifesinde kimse biz şunları yaptık, bunları yaptık dediler mi, demediler çünkü bu zamana kadar hiçbir şey yapmadılar. Onlar yapıcağız, edeceğiz, cekli- caklı konuştular bu zamana kadar biz karşınıza yaptık, ettik, bitirdik, diyerek geldik. Karşınıza bizler İstanbul’un güzel hizmet alabilmesi için kanun çıkarıyoruz. Silivri’nin en uç beldesinde de Büyükşehir Belediyesinde de hizmet veriyoruz. Önceden özürlülere bakım aylığı yoktu, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yakın takipleri ile özürlüler yasası çıktı. Babası terk ettiği için ortada kalan engelli çocuklar yok artık devlet bakıyor onlara unutulmadılar devlet unutmuş olsa bile. Toplumun herkesimi dinleyip onlara çözüm üretmeye çalışıyoruz. Hep beraber bu ülkede demokrasiye sahip çıkacağız, demokratik haklara sahip çıkacağız, demokrasiden olmayanlara taviz göstermeyeceğiz. Bu ülkede birlik beraberliği temsil edeceğiz. 18 Mart Çanakkale Şehitliklerini ziyaret ettiğinizde mezar taşlarına dikkat edin her biri farklı yerlerden gelmiş ve nasıl ki Çanakkale’yi geçilmez kılmış. Bizde Atatürk’ün göstermiş olduğu çağdaş medeniyet içinde, birlik beraberlik içinde olacağız. AK Parti olarak bunun çabası içindeyiz. Sizden sadece AK Parti olarak bugüne kadar gösterdiğiniz, ilgiyi devam ettirin istiyoruz. İstanbul’u hep beraber kalkındırıyoruz. Her şey için teşekkürler”

Davutoğlu: “Burada meleklere yatırım var”

Değişim Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Cihangir Davutoğlu ise yaptığı konuşmasında Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan ve Silivri Sevgi Pınarı Sosyal Hizmetler Müdürü Bahar Turan’a teşekkür etti. Davutoğlu;  “Anneler! Anneler cennetin ayakları altında olan anneler, siz cennetin melekleri olan anneler. Siz melekleri olan annelerin cennet bin defa ayakları altında. Biliyorsunuz benimde engelli çocuğum var sizin yaşadıklarınızı an ve an bizlerde yaşıyoruz. Allah sizlere sabır versin. Ben Bakırköy,den geldim Silivri’ye. Bakırköy’deki kardeşlerimize bir oda istedik oradaki belediyeden, onlar bizi gönderdiler size haber vericeğiz dediler ve haber verdiler. “Biz taş’a yatırım yapmayız” dediler. Bu zihniyetten kaçtık Sayın Başkanımı ziyaret ettiğimde engellilerle ilgili planlarımızı aktardık. Sevgi Pınarı'na gidin her şeyi bulabilirsiniz dedi. Sağ olsun Bahar Turan Hanım’la da çalışmalarımız oldu. Oradaki zihniyetle buradaki zihniyet taban tabana zıt burada taş’a değil insana yatırım var, burada sevgiye yatırım var, burada meleklere yatırım var. Gerçekten onları çok seviyorlar. Bu annelerimizin önünde sevgi ve saygıyla eğiliyoruz. Beyaz masayı kaldıracağız diyorlar, ben gazeteciyim, siyaset yapmamam lazım ama bu siyaset değil bugün hangi engelli kardeşimizin evine gitsek beyaz masanın eli değmiş mutlaka,ihtiyaçları giderilmiş, piknikler düzenlenlenmiş ve toplum içine çıkarılmış, bu engelli kardeşlerimize sahip çıkan Sayın Hüseyin Turan kardeşime Bahar Turan hanımefendiye çok çok teşekkür ediyorum. Hepiniz çok sağ olun” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol