Silivri Facebook
banner88

Erdoğan sonuçtan memnun değil

Yerel seçim sonuçlarının ardından genel bir durum değerlendirmesi yapan Başbakan Recep Tayip Erdoğan şunları söyledi;
“Demokrasi tarihimizin önemli bir dönüm noktası olan seçimler sonuçlanmak üzere. Şu anda sayımlar devam ediyor. Öncelikle ortaya çıkan sonuç, herkes için hayırlı olsun.
Aslında bugün sevinçliyiz. Millet iradesi demokratik olgunluğa yakışır biçimde gerçekleşti.
Çok ilginçtir şöyle yarım bir saattir televizyonları izliyorum. Yok, bilmem ne elektirik gitti vesaire. Bunların muhatabı bellidir, az önce tekrar çalışmalar sağlıklı biçimde başlamıştır. Şimdi bu tür şaibe düşürme gayretini anlamıyorum.
Yine bugün hüzünlüyüz, sayılı günler kala Kahramanmaraş'tan gelen acı haberle sarsıldı. Ülkemiz çok asil bir evladını kaybetti. Barış ve huzur için demokratik bir yarış olmasını istediğimiz bu seçim bu felaket haberiyle dağlandı. Üçü siyasetçi biri medya mensubu biri de pilot olmak üzere beş yol arkadaşı hayatını kaybetti. Muhsin Bey ve arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Bir kez daha geride kalanlara Allah'tan sabır diliyorum.

MİLLETİN İRADESİ KAZANMIŞTIR

Bir kez daha sandıklara gittik ve bu irade tecelli etti. Türkiye'yi ileri düzeye götürecek bir demokratik seçim yaptık. Sonuçlar artık tamamlanıyor. Şu husus özellikle altını çizmek istediğim bir husus. Seçimin rakamsal sonucu ne olursa olsun kazanan milletimizin asil iradesi olmuştur, kazanan demokrasi, Türk siyaseti olmuştur.

SANDIK MESAJINI ANLIYORUZ

Adalet ve Kalkınma Partisi kurulduğu andan itibaren milletin iradesine saygı duymuştur. Biz her seçimi halkın doğrudan mesajı olduğunu biliyoruz ve bu mesaja göre siyasetimizi yönlendirmeye çalışıyoruz. Siyasetin ana eksenini belirleyen bir irade olarak biliyoruz. Bunu doğru olarak anlamaya özen gösterdik. Neticelenen bu seçimin sonucundan da bizler mesajımızı alacak ve ondan sonra da dersimi çalışıp ona göre hareket edeceğiz. Siyasetin kalite kazanması için bu açıdan önemsiyoruz.

HİÇBİR AYRIM YAPMAYACAĞIZ

Seçimi kazanan tüm belediye başkanlarına hükümet olarak şunu tüm samimiyetle ifade ediyorum eşit mesafedeyiz. Bunu söylüyoruz ki onları kendi partili belediye başkanları olarak görüyoruz. Şimdi milletin verdiği kararı değerlendirme zamanımızdır. Şunu da biliyoruz ki ülkemiz için de milletimiz içinde yapacak çok işimiz var.

SEÇİMLERİN BİRİNCİ PARTİSİYİZ

Bugün ortaya çıkan önemli bir sonuç il genel meclisi ve belediye de açık ara önde olduğu, muhalefetin toplam oylarının da geride kaldığı veya aynı olduğunu göstermektedir. AK Parti, bu açıdan MHP ve CHP'nin toplamını geçmiştir. Bir önceki seçimlerde alınan sonuçla AK Parti kendi kendine yarışmıştır. Nitekim meydanlarla bir kez daha söyledik. Bu seçimlerin birinci partisi kim olacaktır. Önemli olan budur.
AK Parti, toplumsal merkezdeki konumunu pekiştirmiş ve en büyük siyasi parti olduğunu bir kez daha tescillemiştir.

DAHA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ

Biz tüm Türkiye'yi kucaklıyoruz ve diğerleri ne yazık ki belirli bölgede kalmıştır. Durmak yola devam diyoruz. Biz Atatürk'ünde ifade ettiği gibi millete efendilik yoktur hizmet vardır. Tüm illerimiz ilçelerimiz daha kalkınsın daha güzelleşsin diye daha çok çalışacağız.

SONUÇLAR BİZİ MUTLU ETMEDİ

Siyasetçinin bana göre iddiasız olmaması gerekir. Bu oranlar beni tatmin etmiş değil. Daha ileri olmasını isteriz, nerede eksiğimiz var onu gidereceğiz. Tüm siyasi partilerin hedefi tek parti vardı o da AK Parti. Biz yarışı birçok medya gruplarına karşı da verdik. Üstelik küresel krizin olduğu bir dönemde de böyle bir seçimi yaşadık. Biz burada eksiğimiz var onu göreceğiz ve çözeceğiz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol