Silivri Facebook
banner88

'Erkeksen çık karşıma seçilemeyen istifa etsin'

Silivri Belediye Başkan Yardımcısı, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Adayı Metin Karakaş, refiki Yılmaz Kandemir’e rest çekti. Yılmaz Kandemir’in siyasette her zaman “Lider” pozisyonunda olmasına rağmen bugünkü konumunu eleştiren Karakaş, “Hüseyin Turan olmazsa ben neyleyim belediyeyi? Hüseyin Turan ile dişimizle tırnağımızla tırmalayarak çıktık. Yılmaz Kandemir erkeksen, ekibine güveniyorsan, projelerine güveniyorsan, Silivri’ye güveniyorsan gel karşıma çık. Beraber verelim taahhütnamemizi.” dedi.

Ağrı dağı kadar yüksek sevgi

Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan ve ekip arkadaşları, 19 Mart 2009 Perşembe akşamı Silivri Ağrılılar Derneği’ni ziyaret etmek istedi. Bir başka programdan gelen Başkan Turan ve ekip arkadaşlarını taşıyan otobüsün önü, Sanatkarlar Caddesi üzerinde coşkulu kalabalık tarafından kesildi. Işık seli ve meşaleler ile karşılanan Başkan Turan’ın aracı, Ağrılılar Derneği’ne uzanan sokakta kalabalıktan dolayı güçlükle ilerledi. Dernek kapısına yaklaştıklarında coşkulu kalabalığın sevgi gösterileri arttı, alkışlar ve sloganlar otobüsten yapılan anonsları bastırdı. Derneğe gitmek isteyen Başkan Turan ve ekip arkadaşları, yoğun katılım nedeniyle otobüs üzerinden halka seslenmek zorunda kaldı.

Karakaş: “Gerçek sosyal demokratlar artık Hüseyin Turan’ı anladı”

Silivri Ağrılılar Derneği Başkanı Muhsin Çil’in “Hemşerimiz Sayın Metin Karakaş gerek Silivri Belediyesi’nde gerekse İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde yapmış olduğu görevlerden dolayı ve hizmetlerden dolayı bizleri gururlandırmıştır. Metin Karakaş, bizim onurumuz ve gururumuzdur.” şeklindeki konuşmasının ardından alkış yağmuru arasında Silivri Belediye Başkan Yardımcısı, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Adayı Metin Karakaş konuşmaya çalıştı. Alkışlar ve “Metin Başkan” sloganlarından, Metin Karakaş’ın cümlelerinin sonunu duyulamadı.
Karakaş, CHP’nin 1. sıra Belediye Meclis Üyesi Adayı Yılmaz Kandemir’e seslendi ve “3-5 bin kişiyle yaptığımız sadece belde toplantısı iken bugün meydanları almayan Silivrilililer, hepinize teşekkür ediyorum.
Bu ses Baykal’ı Ankara’dan rahatsız ediyor. Bu ses Kılıçdaroğlu’nu İstanbul’dan rahatsız ediyor. Bu ses Özcan Işıklar’ı Silivri’den rahatsız ediyor. Bu ses Silivri’nin sesidir. 29 Mart hayırlı olsun, uğurlu olsun.
Ergenekon’un avukatı olan Baykal’a, darbe çığırtkanlığı yapan, acıların çocuğu Baykal’ın niyeti sosyal demokratları savunmak değil. O’nun niyeti iktidar olmak değil ki, O Türkiye’de müzmin muhalefet olarak tarihe geçti, hiçbir iş yapmayan bir genel başkan olarak tarihe geçti.
Bunlar gibi sipariş olan birileri daha var, Silivri’ye gelen biri daha var. Çorlu’da Edirne’de ihale peşinde koşarken suyu nasıl pazarlarım derken “Çup” diye geldi CHP’nin adayı oldu. Kendisi 5 yıl başkan yardımcılığı yaptı, 5 yıl belediye meclis üyeliği yaptı. Ne yaptı? Pak-su firmasının fikir babası. Ne yapacakmış biliyor musunuz? “Öğrencilere burs vereceğiz” demiş, sevsinler seni. Anayasa Mahkemesi’ne dava açtınız, bursları iptal ettirdiniz. Sevsinler seni. Eğitim kurumlarına yardımlar yapacakmış. Biz zaten yapıyoruz. Çorlu’da yaşadığı için Silivri’de neler yapıldığını bilmiyor. Bir geliyor adliye binası var. Bir geliyor belediye binası var. Bir geliyor devlet hastanesi var. Bir geliyor doğalgaz var. “Abovvv Silivri amma değişmiş, ne anlatacağım insanlara” diyor. Meydanlarda bir tane projesi yok. Bir tane projesi yok.
Bunlar beldelerde başka konuşuyorlar, ilçe merkezinde başka konuşuyorlar. Diğer taraflarda başka konuşuyorlar. Bir Yılmaz Kandemir var, 3-4 defa Silivri Belediye Başkan Adayı oldu. Şimdi Yılmaz ağabeyimiz Özcan Bey’in eteklerine tutunarak meclis üyesi olmaya çalışıyor. Bak arkadaş, öyle beleşten meclis üyesi olmak yok. Gel beraber notere gidelim, beraber taahhütname verelim. Kimin belediye başkanı seçilemezse o belediye meclis üyesi olmasın. Ben hazırım. Çünkü Hüseyin Turan olmazsa ben neyleyim belediyeyi? Hüseyin Turan ile dişimizle tırnağımızla tırmalayarak çıktık. Yılmaz Kandemir erkeksen, ekibine güveniyorsan, projelerine güveniyorsan, Silivri’ye güveniyorsan gel karşıma çık. Beraber verelim taahhütnamemizi.
Anketler yapılıyor. “Milletvekilliği seçiminde kime oy verdin?” diye soruluyor, “CHP” diye yanıt veriyor gerçek sosyal demokratlar. “Yerel seçimlerde kime vereceksin?” diye soruluyor, “Hüseyin Turan’a oy vereceğim ama genel seçim olursa yine CHP’ye oy vereceğim” diyor gerçek sosyal demokratlar. Gerçek sosyal demokratlar artık Hüseyin Turan’ı anladı. İşte anket burada. Meydanlar dolmuş, taşmış. Bütün Silivri burada. Hepinize hayırlı olsun.” dedi.

Turan: “Kendilerinin işi yok, bu millete nasıl iş bulacaklar?”

Alkışlar ve sloganlar arasında mikrofona gelen Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, “28 Mart akşamı ıslandık ve Silivri’ye bolluk ve bereket geldi. Biz 28 Mart seçimlerinde Silivri’ye söz verdiklerimizi yaptık, şimdi sıra 29 Mart’ta.
Değerli kardeşlerim hizmetlerimizi saymaya kalksam sabaha kadar buradayız. Deniz Baykal Silivri’ye gelse Özcan Işıklar’ın çaktığı bir çiviyi bulabilecek mi? Ceketini asabilecek bir çivi bulabilecek mi? 10 sene Silivri’de yan gelip yattı. Bu millet O’nu Çorlu’ya gönderdi. Danışmanlık yaptığı belediye başkanı şimdi hapiste.
Biz gece gündüz Silivri için çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Onlar boş teneke gibi boş. Ancak sesleri çıkıyor. Hiçbir şekilde Silivri’ye hizmet etmediler. Hizmet edenlerin ayağını, kolunu bağladılar.
Bakın sosyal demokrat parti sözüm ona. Parti içi demokrasiyi uygulayan bir parti. Bütün demokrasinin gerektiğini elinin tersi ile itti. Dedi ki “Silivri’yi kazanmak ya da kaybetmek o kadar önemli değil”, peki nerede demokrasi anlayışı. Nerede insan hakları? Onlarda böyle bir şey yok. Onların amacı sadece benim olsun küçük olsun.
Bu ülke Deniz Baykal’ın yönetimde olduğu dönemde milletimiz kuyruklarda çile çekti.
“İşsizliğe çözüm bulacağız” diyorlar ilk önce kendilerine baksınlar, kendilerinin işi yok. Bu millete nasıl iş bulacaklar?
Bakın Fatih Mahallesi’nin çocuğu ama Fatih Mahallesi’ne bir tane dahi çivi çakmadılar. Fatih Mahallesi’ne bir tane çivi çakmayanlar Değirmenköy’e, Gümüşyaka’ya, B.Çavuşlu’ya, Selimpaşa’ya, Ortaköy’e çivi çakabilirler mi değerli hemşerilerim? Silivri’nin her kesiminden meclis üyemiz var. Hizmetlerimiz var, yollarda çamur yok, okullara artık çocuklarımız ayaklarına poşet bağlayarak gitmiyorlar. Beldelerimizde de artık gitmeyecekler.
Nereden gelirse gelsin Kırklarelili de bizim kardeşimiz, Tekirdağlı da bizim kardeşimiz, Batı Trakyalı da bizim kardeşimiz, Karslı da bizim kardeşimiz, Ağrılı da, Vanlı da bizim kardeşimiz. Hepsi bizim kardeşimiz. Biz Silivriliyiz. Silivrili olmaktan dolayı onur ve gurur duyuyoruz. Silivri’de yaşamaktan dolayı onur ve gurur duyuyoruz. Biz Silivriliyiz, Silivrili olmaya devam edeceğiz.

“Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol”

Bizim için Silivri’deki arkadaşlarımız, ağabeylerimiz, kardeşlerimiz hepsi bir bizim için. Birbirlerinden bir farkları yok ve olmayacak. Dün çarşafa laf edenlerin bugün nasıl çarşafa dolandıklarını gördünüz. Kuran kursunu eleştirenler kuran kursu açacaklarını söylüyor. Arkadaşlar bunlar asla samimi değiller ve asla samimi de olmayacaklar. Onun için söylüyorum. Erkek adam 29 Mart’tan sonra da sözünde durur, bu söylediklerinin arkasında durur. Bunların böyle bir niyeti yok.  Ya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol. Dün ne isen, bugün de aynısı ol. Bu millet siyasetçiden samimiyet, dürüstlük bekliyor, özüyle sözü ile bir olmayı bekliyor.
“Silivri’ye silikon vadisi yapacağım” diyor. Senin görevin değil ki. Ankara’daki hükümetin başı Sayın Baykal’mı ki bunu yapacaksın? İstanbul’daki başkan Kılıçdaroğlu’mu ki bunu yapacaksın? “Nasıl olsa kazanamayacağız.” diye atıyorlar. Bekâra karı boşamak kolay.
Biz bu ülke için, birlik ve beraberliği için, 71 milyon insanımız için can vermeye hazırız. Bayrağımız için, ezanımız için, her türlü değerimiz için, 71 milyon insanın kardeşliği için can vermeye hazırız.

“Hizmet etmeye devam edeceğiz”

Şimdi ben bütün halkımızın karşısına geçip diyorum ki, “5 senedir belediye başkanıyım. Siz de beş sene belediye başkan yardımcılığı meclis üyeliği yaptınız. Ben Silivri’ye hizmet ettiysem bize oy verin diyorum. Peki, Sayın Işıklar sen niye söylemiyorsun? “Ben Silivri’ye bir tane ağaç diktim bana oy verin.” diyemiyorsun. Yok ki. Silivri’ye bir çivi çakmadı.
Bakın diyor ki, “Hastaneyi kim yaptı?” Sevsinler seni, kim yaptı. AK Partili kadrolar yaptı, biz yaptık. Hastaneyi dolaşmaya kalksa kaybolur.
Üniversiteleri Silivri’ye getiriyoruz. Biz hizmet ediyoruz. Hizmet etmeye devam edeceğiz. Üniversite ile ilgili ruhsat başvurusu var. 4 tane devlet, 2 tane vakıf ve Türk-Alman Üniversitesi ve havaalanı 30 bin kişiye iş ve istihdam olacak. Üniversiteler de en az 50 bin insanımıza iş olacak. Biz Silivri’nin önünü açıyoruz. Onlar Silivri’nin önünü kapatıyor. Her şeye karşılar. Silivri’ye gelen her yatırıma karşılar. Peki, işsizliği nasıl çözeceksin? Otomobil fabrikasına karşı çıktılar. Bugün diyorlar ki, “7 bin 500 yüz kişiye iş vereceğiz.” Hayal, hayal.” şeklinde konuştu.

Turan ve Karakaş omuzlarda taşındı

Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan ve ekip arkadaşları, konuşmalarının ardından programın bittiğini sanan vatandaşların alandan yavaş yavaş ayrılmasına rağmen kalabalık arasından güçlükle dernek binasına ilerledi. Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, Silivri Belediye Başkan Yardımcısı, AK Parti Silivri Belediye Meclis Üyesi Adayı Metin Karakaş ve AK Parti İlçe Başkanı Ender Gezici, dernek binasına omuzlarda götürüldü. Başkan Turan, dernek binasında vatandaşlarla birlikte çay içti ve “Bize verdiğiniz destek için teşekkür ederim” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol