Silivri Facebook
banner88

'Hakkımda ki iddialar yalan ve gerçek dışı'

Demokrat Parti Silivri İlçe Teşkilatı yazılı bir basın açıklaması yaparak, CHP saflarında yer alan DYP eski İlçe Başkanı Salih Yazıcı’yı eleştirmişti. DP ilçe teşkilatının ‘Oğlunu AKP listesine sokmaya çalışırken siyahı beyaz mı gördü?’ şeklinde ki açıklamasına Salih Yazıcı’dan yanıt geldi. Yazıcı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Geçtiğimiz günlerde yerel basında şahsıma karşı DP adına olduğu iddia edilen ve açıklamayı yapan kişinin ismi yer almayan çeşitli iddialar yayınlanmıştır.
Bu açıklamada benim belediye seçimlerinde CHP’yi destekleme sebebim olarak, oğlumun AKP’den aday olmasını istemediğim ve bu gerçekleşmediği için CHP’yi desteklediğim ve DP ile organik bağım olmadığı iddia edilmiştir.
Habere konu olan iddia sahibi kim ise, ben AKP’ye oğlum ve ya bir başkası için meclis üyeliği ve ya bir başka görev ile ilgili olarak kime teklif ve ya haber göndermişsem bu iddia sahibi delikanlıca ismini vererek açıklamalıdır. Yoksa bu iddia dedikodudan öteye geçemeyecektir.
Haberde iddia sahibi ne ismini ne de iddiasına ait kanıtını sunabiliyor. Siyasi hayatım boyunca ne yapmış ve ne söylemişsem net söylemişimdir. Kendi ismimle söylemişimdir. Benim siyasi tavrım ve kişiliğim siyaseti takip eden partili partisiz arkadaşlarım tarafından yakından bilinmektedir. Siyasi hayatım süresince; inandığım davayı sonuna kadar savunmaya, kimseye yanlış yapmamaya, yanlışın yanında yer almamaya ve ne düşünüyor isem bunu açıkça söylemeye gayret ettim.
Gelelim hakkımdaki bu iddialara;
Öncelikle DP’li geçmişime ve bu partiye maddi manevi verdiğim hizmetlere siz sayın basın mensupları ve Silivri halkı yakından şahitsiniz. Bu geçmiş benim onurumdur. Sayın Osman Topaç benim arkadaşımdır. Kendisine değer veriyorum ve başarılar diliyorum. Ancak kendisi gerek belediye başkan adaylığı süresince gerekse sonra ne bize bilgi vermiş ne de bizden herhangi bir görev ve yardım talep etmemiştir.
Evet, bu seçimlerde belediye seçimlerinde CHP’yi destekliyoruz. Destekliyoruz dedim çünkü bu karar benim tek başıma verdiğim bu karar değildir. Kavaklı belediye başkanımız Hasan Geyiktepe, Ortaköy belediye başkanımız Erdinç Tabak ve Eskiden Doğru Yol Partisi’nde İlçe başkanlığı, il genel meclis üyeliği ve yöneticilik yapmış olan arkadaşlarımla aldığımız ortak bir karardır.
Bu seçimlerde CHP’ye destek sebebim; AKP’nin ülkemizi içine düşürdüğü sıkıntılar ve yolsuzluklardır. Bu nedenden dolayı AKP’nin gitmesi için CHP’ye destek veriyoruz.
Ben ve arkadaşlarım hiç kimsenin ayağına gitmemiş, hiçbir görevi, ne direk ne de aracılar vasıtası ile talep etmemişizdir. Aksini iddia eden bunu kanıtları ve tanıkları ile ortaya koymalıdır. Bu iddia tamamen yalandır ve gerçek dışıdır.
Bu iddiayı ortaya atan kişiliksiz ve yalancı kimse ortaya çıkmalıdır. Neye ve kime hizmet ettiğini, ne çıkar peşinde olduğunu açıklamalıdır.
Bırakın bizim herhangi bir partiye görev alma konusunda teklif götürmeyi, ben ve arkadaşlarıma birçok siyasi partiden ve belediye başkan adaylarından teklif geldiği bir gerçektir. Aldığımız ortak karar CHP’yi desteklemektir.
Siyasetin daha dürüst ve kişilikli yapılması dileğiyle tüm aday arkadaşlarımıza başarılar dilerim. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol