Silivri Facebook
banner88

Işıklar B.Çavuşlu'da seçim bürosu açtı!

Silivri’nin en son açıklanan Belediye Başkan adayı CHP’li Özcan Işıklar ve Belediye Meclis üyeleri ile CHP Yönetim Kurulu üyeleri, seçim ofisi açılışını gerçekleştirmek ve vatandaşlar ile sohbet edip, projelerini anlatmak üzere geçtiğimiz Perşembe günü Silivri’nin en uzak mahallesi olan Büyükçavuşlu’yu ziyaret etti. 5747 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu gereği  mahalle  statüsüne dönüştürülen beldenin son Belediye Başkanı Nazım Şubaşı’nı da ziyaret eden CHP’li Başkan adayı Özcan Işıklar  ve CHP heyeti  Subaşı’nın  başarı ve iyi dilekleri ardından, Büyükçavuşlulu vatandaşların dertlerini dinleyerek notlar aldı ve mahalleye ilişkin getirecekleri hizmetleri anlattılar.

Büyükçavuşlu seçim ofisi açılış kurdelesini kesen ve açılışa katılan vatandaşlara bir konuşma yapan CHP’li Işıklar, AKP’nin Türkiye genelinde ve Silivri özelinde büyük hayal kırıklığı yaşattığını, vatandaşların artık AKP’ye ve AKP’li kadrolardan kurtulmak istediğini vurgulayan konuşmasında “5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde ilçe kurulması ve bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkındaki kanun’a Partimizin iptal istemi ile başvurusu Anayasa Mahkemesi’nce reddedildi. Büyükşehir Belediye Kanunu gereği Ne yazık ki Büyükçavuşlu beldesi Silivri’ye mahalle olarak bağlanmak durumunda kaldı. 5747 sayılı Yasanın ilgili maddeleri ile tüzel kişiliği sonlandırılan Büyükçavuşlu Belediyesi pek çok ilçe belediyesinden daha çok nüfusa sahiptir. Nüfusun bu kadar yoğun, tarihsel geçmişi çok eskilere dayanan bir belediyenin kapatılması ve bunun karşısında nüfusu 2.000 civarında olan küçük belediyelerin seçime girmesi Anayasamız tarafından vatandaşlarımıza tanınan seçme, seçilme ve eşitlik hak ve ilkelerine terstir. Ancak AKP Hükümeti maalesef her uygulamasında olduğu gibi bu uygulamasında da sınıfta kalmıştır. 29 Mart günü Sandık başına gidecek siz değerli hemşehrilerim AKP iktidarına bunun bedelini ödeteceğinizden en ufak bir kaygı duymuyorum. “ dedi.

Işıklar Büyükçavuşlu’nun sorunlarını yakından takip ettiklerini ve Belediye yönetimine geldikleri 30 Mart 2009 tarihinden itibaren Büyükçavuşlu’nun da Merkezdeki Piri Mehmet Paşa mahallesinden farklı görülmeyeceğini ve her türlü hizmetin aksamasız getirileceğini belirttiği konuşmasında “ Yakında, çok yakında sıkıntılardan kurtulacağız. Önce Yerel yönetimlerde AKP’den kurtulup hemen ardından da Merkezi yönetimde bu sorumsuz Hükümetten kurtulacağız. Üzerimize düşen görev öncelikle yıllardır bu beldeye hizmet getirmeyen hükümeti tektir etmek olmalıdır. Nedir bu tektir? Silivri Belediyesini AKP zihniyetinden kurtarmaktır. Türkiye genelinde ve İstanbul’da yağmacı, yandaş politikacı, kayırmacı ve rantiyeci Belediye yönetimlerini CHP’nin güvenilir kadrolarına teslim etmek gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nde Sayın Kemal Kılıçtaroğlu ile Silivri Belediyesi’ne de kardeşiniz ben Özcan Işıklar ile yepyeni bir soluk ve hizmetlerden eşit yararlanma olanağı kazanacağınızdan en ufak bir kuşkunuz olmasın. Sayın Kılıçtaroğlu’nun selam ve sevgilerini getirdim sizlere. İnşallah bir sonraki ziyaretimde kendisini de getireceğim.
 
Anadolu’nun birçok ilçesinden büyük olan Büyükçavuşlu’nun halen bir ambulansının bile olmaması çok acı. Sayın Subaşı’nın ve belediye çalışanlarının büyük fedekarlıklar ile hizmet vermeye çalıştığını gözlemledik. Sayın Suşabının sizlere hizmet getirebilmek adına ne büyük fedekarlıklarda bulunduğunu da biliyoruz. Bugün siyasal olarak farklı kulvarlarda olsakta ben yürekten inanıyorum ki bunu yalnızca ve yalnızca beldesine hizmet getirebilmek için yaptı. Biz Nazım ağabeyimizin düşünce yapısını ve hizmet aşkını en iyi bilenlerdeniz. Büyükçavuşlu için sağlığını bile hiçe sayarak nasıl canhıraş bir çalışma temposu içinde olduğunu da biliyoruz. Bu bağlamda da Büyükçavuşlu’nun sorunlarının hangilerinin çözümlenip, hangilerinin neden çözümlenmediğini de biliyoruz. Ve bu çözümsüzlükleri 30 Mart sabahından tezi yok el birliği ile çözeceğimizden kuşkumuzda yok. Yıllardır 7 kmlik bağlantı yolunu yapamayan, bir ambulans dahi göndermeyen, yıllardır Silivri merkez ile ulaşımı konusunda çözüm üretemeyen Silivri Belediyesi yönetimi 300 dönümlük araziye ilişkin formüller üretmekte nedense hiç zaman kaybetmiyor. Sevgili hemşehrilerim gün sandık başında özgür iradeniz ile özgür ve aydınlık yarınlarınızı kurtarma günürdür. Süslü püslü laflara ve boş vaatlere inanmayacağınızı, göz boyama politikalarına aldanmayacağınızı biliyor ve size güveniyorum. 29 Mart günü sandık başına gidin ve AKP’ye haddini bildirin. El birliği ve anlayış birliği içinde güzel günlere yelken açalım.”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol