Silivri Facebook
banner88

Işıklar yaşlılarla yakından ilgilendi

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar ve ekibi ilçe merkezinin yanı sıra Silivri Beldeleri’ni de adım adım gezmeye devam ediyor. Silivri Belediye Meclis Üyesi Adayları Suna Göçengil, Elif Uzun, Kadın Kolları Başkanı Dilruba Önal ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Selimpaşa Özel Huzur ve Bakımevi’ni ziyaret eden Işıklar, yaşlılarla bir araya geldi.

Selimpaşa Özel Huzur ve Bakımevi’nde kalan yaşlılarla yakından ilgilenen Işıklar, huzur evi yetkililerinden bilgi aldı. Silivri için sosyal projelerin zorunlu hala geldiğine dikkat çeken Işıklar : Yerel yönetim tarafından sosyal hizmet projeleri mutlaka uygulamaya sokulmalı. Sosyal hizmet projesi dediğimiz zaman AKP’nin insanı rencide edici, insanı afişe edici, vatandaşı sadaka kültürüne alıştıran uygulamaları akla gelmesin.  Bizler yerel yönetimdeki dayatmacı sadaka kültürünü değiştirerek, sosyal demokrat anlayışı Silivri’ye hâkim kılacağız. Gıda Bankacılığı, Kariyer ve İstihdam Ofisi çalışmalarımız Silivri’de sosyal belediyecilik anlayışını yerleştirecek önemli projelerimizdendir. Göreve geldiğimizde uygulayacağımız projelerden biri de yaşlı ve engelli destek birimleridir. Belediye bir huzurevi işletmese bile, yapanlara değişik açılardan destek olabilir. 30 Mart’ta göreve geldiğimizde önceliğimiz işte bu tip sosyal projeler olacaktır. Şu anda Silivri’de önde giden birinci parti biziz. Silivri’nin 2009 seçiminde sevgi kazanacak, hak kazanacak, adalet kazanacak.” dedi.
Özcan Işıklar Belediye Başkan Yardımcılığı döneminde çarşıda çınarın karşısındaki iki katlı binanın Fikret Gündoğan tarafından tapuya bağışlanmasına rağmen, teknik nedenlerle huzurevi yapılmadığını ancak yerel seçimin kazanılmasının ardından sözü geçen binanın Kadın Sığınma Evi olarak değerlendirilebileceğini belirtti.

On beş yıl turizm sektöründe hizmet veren daha sonra nitelik değiştirerek deniz manzaralı bir huzurevi haline getirilen Selimpaşa Özel Huzur ve Bakım Evi’nde yaşlılarını dinleyen CHP heyeti aynı zamanda, huzurevi yetkililerinden de işleyiş biçimi hakkında bilgi aldı. Silivrililer de dahil olmak üzere toplam 65 yaşlının barındırıldığı Selimpaşa Özel Huzur ve Bakımevi’nde daha çok Alzheımer ve yatağa bağımlı yaşlıların kaldığı öğrenildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol