Silivri Facebook
banner88

Işıklar'dan Turan'a jet yanıt!

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar Silivri Belediye Başkanı Hüseyin Turan’ın Önder 2 sitesinde yaptığı propaganda konuşmalarını değerlendirdi. Işıklar “ Sayın Turan şaşırmış durumda. Halkımızın bizlere gösterdiği teveccühü gördükçe ne yapacağını, ne söyleyeceğini şaşırdı. Haksızda sayılmaz. Ormanda göle düşen yılana, siyasette dara düşen yalana sarılır. Ancak sevgili Turan’ın unuttuğu bir şey var. Silivri halkı yalanlardan ve talanlardan usandı.” dedi.

AKP Adayı ve hâlihazırda Silivri Belediye Başkanlığı görevini sürdüren Hüseyin Turan’ın iddialarını komik ve çaresizlik belirtisi olarak gördüğünü belirten Işıklar “Hüseyin Kardeşim, Silivri Belediyesi Başkan Yardımcılığım döneminde Sayın Değirmenci’yi çalıştırmadığımı, Sayın Değirmenci’nin elini ayağını bağladığımı” iddia etmiş. Kendisi ve meclis birinci sıra adayı ve hâlihazırda Silivri Belediyesi Başkan Yardımcısı ve İBB İmar Komisyon başkan Yardımcısı olan Sayın Metin Karakaş ile birlikte Belediye Meclis üyesi idiler. Değerli halkımız kendilerine muhalefet görevi vermişti. Bu görevlerini pek idrak edememiş olacaklar ki, şahsımı suçladıkları konularda bir gün bile beni uyarmayı düşünmemişler. Meclis oturumlarında bu konulara ilişkin bir tek önerge vermemişler. Oysa değerli halkımız onlara haklarını korumak ve hizmetleri denetlemek için o görevi vermişti. Siz meclisi yan gelip yatma yeri mi sanıyordunuz da bu konularda herhangi bir uyarı ya da tektir etme gereği duymadınız?” dedi.

Aynaya saç taramak için bakmayacaksın!

CHP Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar konuya açıklık getirmek üzere sürdürdüğü konuşmasında Turan ve destekçilerine şöyle seslendi “  Sevgili Hüseyin. Aynaya yalnızca saç taramak için bakmayacaksın. Arada bir yüzleşmek için de bakmak gerek. “Bugün halkın için ne yaptın?” diye sorman gerek kendine. Ben bunu hep yaparım. Sana ve arkadaşlarına da salık veririm. Tabi o soruyu kendinize sorabilecek cesaretiniz varsa.. Bunu sorduğunuzda gelecek cevaplar belli. ‘ halkım için değil ama Şaban efendi için plan tadilatı, Mehmet efendi için birkaç trilyon rant, Harun efendi için samanlıklar seyran, Kiptaş konutları için araziler talan, öğrencilere burs için onlarca yalan, Ali’ye Veli’ye, Rıza’ya, Mustafa’ya el altından plan, Hasan’a, Osman’a denetlenecek alan’ diyecek aynadaki yansıman…”dedi. Işıklar sözlerini şöyle sürdürdü. “ Sevgili Hüseyin Turan, Sayın Değirmenci ve Sayın Altan Ersin’e atıfta bulunarak karalama kampanyasına başlamış. Çamur at izi kalsın politikasını deneme yanılma yöntemi ve el yordamı ile bulmaya çalışıyor anlaşılan. Bu konuda da Belediye Başkanlığındaki kadar beceriksiz olduğu açıkça ortada. Silivri Belediyesi’nde görev yaptığım yıllarda yaptığım onlarca projeden sadece biri Kent Bilgi Sistemi ve Kent Envanteri idi. Bu proje ile Tübitak ödülü kazandı Silivri Belediyesi. Ve bu başarıda İstanbul Büyük Şehir Belediyesinin iki sıra önündeydi.

Çağdaşlıktan ve teknolojiden uzak olan zihniyetleri bu projenin atıl kalmasına sebep oldu. Yerel Gündem 21 gibi önemli bir kent Meclisi’nin kurulmasını ve işlerlik kazanmasını sağladığımız günlerde en büyük destekçimiz kendileriydi. Ve yine kendileri sosyal ve kültürel projelerimize ilişkin tebrik için odama kadar gelip övgü dolu sözler söylüyorlardı. Sayın Değirmenci’yi arkasına alma gayreti içinde olan sevgili Hüseyin Kardeşim önce Sayın Değirmenci’nin kendisi ile ilgili açtığı davalardan aklansın.” Diyerek Selami Değirmenci’ye ince bir mesaj göndermeyi de ihmal etmedi. Altan Ersin konusunda ki iddialara yanıt olarak “ Sayın Altan Ersin ile bir yıla yakın çalıştım.  Görevimden 2005 yılı Mayıs ayında da istifa ettim. Sayın Turan’ın iddia ettiği gibi kötü bir kılavuz olsaydım şu an Silivri’yi Hüseyin Turan ve zihniyetinin esaretinden kurtaramaya değil, kendimi kurtarmaya çalışırdım.”diyen CHP Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar, AKP Adayı Hüseyin Turan için  “ Kendisini severim. Son derece saygılı ve beyefendi biriydi. Ancak görünen o ki koltuk kaygısı, insani değerleri ikinci plana atmasına vesile olmuş. Üzüldüm. ‘Allah şifasını versin’ demekten başka bir şey diyemiyorum.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol