Silivri Facebook
banner88

İşte Topbaş ve Turan farkı!

AK Parti Silivri İlçe Teşkilatı’nın mitingi, dün Silivri Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirildi. Hafta içi olmasına rağmen festival günlerindeki yoğunluğu yaşayan alana 8000’i aşkın katılım sağlandı. İl Emniyet Müdürlüğü’nün kayıtlarına göre CHP’nin bir hafta öncesinden hazırlıklarına başladığı mitinginde 2000 kişiye hitap ederken, 10 saat içinde tertip edilen AK Parti mitingin de yine emniyet kayıtlarına göre 8000 kişilik coşkulu bir kalabalık vardı.
Mehter Takımı’nın konseri ile renklenen miting alanı, “Yoldaş Kılıçdaroğlu, emekçi bebek!”, “Kılıçdaroğlu, İstanbul’u öğren de gel”, “Kağıttepe’den ilçe olursa, Kılıçdaroğlu İstanbul’a başkan olur”, “AK Parti'yi çekemeyenler anten taktırsın”, “Durmak Yok, Turan’la devam”, “Durmak yok, Topbaş’la devam” yazılı döviz ve afişlerle donatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mimar Kadir Topbaş ve Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan’a halk yoğun ilgi gösterdi.
Otobüsü Silivrispor Lokali önünde koymasına rağmen kalabalık toplayamayan CHP’nin mitingine nispeten AK Parti’nin seçim otobüsü, CHP otobüsünün durduğu alandan 30 metre daha geride Köfteci Osman’ın bulunduğu alana kuruldu ve AK Parti’nin mitingi doluluk oranı ile CHP’nin mitinginin kat kat üstünde kalabalığa ulaştı.

CHP’LİLER AK PARTİ MİTİNGİNDE!

AK Parti’nin mitingi esnasında miting alanında birçok AK Partilinin yanı sıra CHP’li de vardı. CHP Silivri İl Genel Meclis Üyesi Adayları Şerif Sezen, İ.Bahattin Kıroğlu, CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Ertuğrul Yavuzcan ve CHP Silivri eski Gençlik Kolu Başkanı Rahim Girgin AK Parti mitingini izlemek üzere alanlardaydı. CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Adayı Yılmaz Kandemir’de, AK Parti mitingini Efe Usta dondurmasının üstündeki binanın 5. katında perde arkasından izledi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI!

Silivri emniyet güçleri miting esnasında her hangi bir olay olmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı. Bölgede kuş uçurmayan emniyet güçleri meydanda sivil şekilde dolaşırken, Silivri Emniyet Müdürü Ömer Duman Silivri Öğretmen Evi’nin çatısından mitingi takip ederek, güvenlik önlemleriyle ilgili komut verdi.

GEZİCİ: DESTEĞİMİZİ 29 MART’TA VERECEĞİZ

Kadir Topbaş’ın seçim otobüsü üzerinden ilk konuşmayı yapan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Ender Gezici, “AK Parti’nin yerel anlayışı ile İstanbul’umuzun ve Silivri’mizin çehresini değiştiriyor. Silivri’miz bizim ile birlikte muhteşem bir değişim yaşamıştır. Büyükşehir Belediyesi ve Silivri Belediyesi’nin uyum içerisinde çalışması meyvelerini alıyor ve almaya devam ediyor. Bizler teşkilatımızın tüm kademeleri olarak çalışmalarımıza bıkmadan, yorulmadan, usanmadan devam ediyoruz. Belediyemizden yapılan hizmetler o kadar çok ki hizmetler karşısında Silivri halkımızın başta Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mimar Kadir Topbaş ve Silivri Belediye Başkanımız Hüseyin Turan’a sonsuz teşekkürler ediyoruz.
Biz Silivri olarak bunun desteğini 29 Mart günü sandıkta vereceğimizin sözünü veriyoruz.” dedi.

TURAN: SEÇİMİ FARK ATARAK ALACAĞIZ

Alkışlar ve sloganlar arasında seçim otobüsünün üzerine çıkan Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, seçimi fark atarak alacaklarını söyledi. Turan, “Bu meydanlar böyle bir kalabalık görmedi. Bu meydanlar böyle bir coşku görmedi. Dün iftiracılar bu meydanlardaydılar. Bu meydanlar iftiracılara 5 kat-10 kat fark attı. Değerli hemşerilerim biz Silivri’ye İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ile 100 senede yapılmayacak hizmetleri yaptık. Biz daha önce Silivri’de olmayanları yaptık. Belediye binası var mıydı? Biz olmayan belediye binasını yaptık. Doğalgaz var mı? Altyapıyı yaptık mı? Statları yaptık mı? Yolları yaptık mı? Okulları yaptık mı? Çöpü kaldırdık mı? Biz olmayanları yaptık. Peki biz yaptık, onlar ne yaptı? Onlar yan gelip yattı.
Silivri tarihinde görmediği hizmetleri aldı bu dönemde. Konuşmalarım da söylüyorum. Biz hizmet ettiysek bize oy verin, eğer hizmet etmediysek bize oy vermeyin. Peki CHP’nin adayı niye demiyor. Onlar niye, “Biz Silivri’ye hizmet ettiysek bize oy verin, etmediysek bize oy vermeyin” demiyor. Çünkü çakılı bir tane çivileri yok. Taş üstüne taş koymadılar.
Pankartlarında ayrımcılık yapmayacağız diyenler daha bu günden ayrımcılık yapmaya başladılar. Edirne’lisi de bizim kardeşimiz, Tekirdağ’lısı da bizim kardeşimiz, Kırklarelilisi de bizim kardeşimiz, Karslısı da bizim kardeşimiz, Muşlusu da bizim kardeşimiz, Bayburtlusu da, Gümüşhanelisi de bizim hepsi kardeşimiz. Biz beraberiz. Biz Silivriliyiz, biz Silivri’de olmaktan dolayı onur ve gurur duyuyoruz.
Ellerindeki bütün malzemeleri aldık. Dediler ki, “Beldeler kapanacak”, dedik ki “Beldeler kapanmıyor.” Belediye binaları açık olacak. Belediyecilik hizmetleri belediyeden verilmeye devam edecek. Ne söylüyorlarsa biz zaten onların söylediklerini tersine halkımızın karşısında söylüyoruz.
Önümüzde 29 Mart seçimleri var. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş ne söylediysek geri çevirmedi. Silivri için ne söylediysek yaptı. 29 Mart’ta benim elimi güçlendirin ki, Kadir Topbaş’a oy verin ki ben Silivri adına sizler için her şeyi isterim.
Biz Silivri olarak büyük bir aileyiz, güçlü bir aileyiz. Bu güne kadar hizmet eden belediye başkanlarımıza, Sayın Ahmet Yağcıoğlu, Sayın Hüseyin Agu’ya, Sayın Tahir Sert’e, Sayın Nazım Subaşı’na huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum. İyi ki vardılar, iyi ki hizmet ettiler bu millete.
İnanıyorum ki biz bu seçimi Allah’ın izniyle fark atarak alacağız. Bu meydanlara gelenler, bu meydanları şenlendirenler, camların arkasında bizi izleyenler artık bu seçimi artık AK Parti’nin aldığını gördüler. Hayırlı olsun.” şeklinde konuştu. 

SİLİVRİ, TOPBAŞ’I BAĞRINA BASTI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Mimar Kadir Topbaş ise konuşmasında şunları söyledi: “Sizinle güzel işler başardık. Yine yapacağımız çok işler var. İşte bizi kıskananlar böyle şeyler söylemeye devam etsinler. Biz İstanbul’a gelirken bir şey söyledik. Dünyada artık ülkeler değil, şehirler artık yarışıyor. İstanbul’u bu yarışa sokacağımızı söyledik ve İstanbul artık yarışta ve dünya artık İstanbul’u takip ediyor. Sayın başbakanımız belediye başkanlığından geldiği için ülkelerin kalkınmasında yerel yönetimlerin gücü ve önemini bilerek kanun nitelikli yasal düzenlemeler yaptı. Böylelikle Silivri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne dahil oldu.
Bugüne kadar yönetimde bulunanlar bugüne kadar niye yapmadılar, niye düşünmediler? Kaç yıl burayı yönettiler? Sizler burada yaşayan insanlarsınız. Biz geldikten sonra hizmet geldi. İstanbul’un tamamına hizmet ettik, hizmet. 5 yıla sığmayacak işler yaptık. Yaptığımız işleri göremeyenler var, yaptığımız işleri sağır sultan duydu. Beş yalan ile geldiler beş yalan ile gidecekler. Çünkü insanın fikri ne olursa zikri de o olur. Devamlı takipçilik sözüm ona ama kendi çevresindekileri görmezler. Gelip bize iftira atmayı, bir takım iddialarda bulunmayı iş sayıyorlar. Yanına aldıkları medya ile birlikte yedi koldan saldırıyorlar. Olmayanları oldu sayıyorlar. Onların yanında yandaşları, benim yanımda vatandaşlarım var. Aramızdaki fark bu. Büyüye büyüte göklere çıkartmaya çalıştılar.
Medyadan bu kadar destek ama halkın desteğini, milletin gücünü alamayanların asla bu. Bu anlayış ile geldiler, bu anlayış ile geldikleri gibi gidecekler.
Hakkını versinler iş yapıyoruz biz. Bizi millet olarak siz biliyorsunuz. Yaptığımız işler ortada. Değerlendirme sizin. Onları anlatmaya kalksam ötekini getirecek. Anlatsam ötekini getirecek. Onlar ile geçirecek vaktimiz yok. Bizden bu şehir bu ilçe hizmet bekliyor. 
Burada denize bütün atık sular pislikler gidiyordu. İçme suyu yoktu, doğru dürüst içme suyu bulamıyordunuz. Asbestli borulardan yıllarca su kullandınız, su içtiniz. Fren balatası dahi yapılmayan, kanser yapıcı asbestli borulardan su içirdiler yıllarca size. Biz yaptık. Sormamız gerekiyor, o zaman ki bu asbestli boruları üreten firmalar sizin neyiniz oluyordu? Ne ilişkiniz vardı? Ama bunları sormuyoruz. İş yapıyoruz biz. Doğalgazınız yoktu. Silivri, beldeleriyle birlikte doğalgaz kullanıyor. Çatalca doğalgaz kullanıyor. Hayal edilirdi, düşünülemezdi,
Yıllardır toplanan çöpünüz nereye gidiyordu. Toplu konutlar bölgesine değil mi? Oraya vahşi depolama ile döküyorlardı.
Silivri beldeleri ve köylerine yapılan yatırımlar toplamda 800 trilyonu buluyor. Hayal edemezlerdi. Onların işi sadece engel çıkarmak, işi durdurmak. “Boğluca Deresi’ni temizleyelim. Sandallar girsin içeriye, kordon boyu, bahçeler yapalım. Çevresinde insanlar gezsin” dedik, CHP’liler dava açtılar durdurdular. Bunların anlayışı bu. Bu ülkeye çivi çakmazlar, ağaç dikmezler, birileri yapmaya kalktığı zaman da “Nasıl mani olacağız?” hesabını yaparlar. Kendilerince bir organizasyon yapmışlar, yandaş medyasını da almışlar ve “Hayal ettiklerimizi gerçekleştirebilir miyiz?” diye düşünüyorlar. Bu İstanbul sizlere birkaç numara fazla gelir.

“SORU SORMUYORUZ, İŞ YAPIYORUZ"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sayıştay raporuyla ilgili iddialarına da değinen Topbaş, Sayıştay'ın soruşturmasının rutin bir işlem olduğunu anlattı. Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''İşi bildiği halde, kurnazca düşünerek, sizleri cahil yerine koyarak, 'anlamayacaklar nasıl olsa, büyük laf edeyim' diyerek 'Bu paralar nerede? Bu işler nerede? Falan kim, filan kim?' Onları anlatmaya kalksan ötekini getiriyor. Onlarla geçirecek vaktimiz yok, ilçeler hizmet bekliyor. Biz hiç soru sormuyoruz, iş yapıyoruz. Bunlar, kaos, karanlık, zillet, çöp, çamur, çukur, hava kirliliği demek, bunların künyesinde bu yazılıdır, başka bir şey yok. Bunların işi sadece engel çıkarmak, işi durdurmak... Kendilerince bir organizasyon yapmışlar, yandaş medyayı da organizenin içine almışlar, beraberce acaba hayal ettiklerimizi gerçekleştirebilir miyiz? İstanbul sizlere bir kaç numara fazla gelir, sizin gücünüz yetmez. Geldikleri gibi gidecekler.''

"GENÇLİĞİMDE PEHLİVANLIĞIM DA VAR"

Topbaş, Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'a ilişkin projeleri birlikte konuşma teklifine ilişkin "Ne anlarsınız siz? Ne kadar bilginiz var?" diye yanıt verdi. "Gençliğim de pehlivanlığım da var" diyen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dİyorsunuz ki, 'Şu başkanı bir yere düşürebilsek'. Şunu söyleyeyim, gençliğimde pehlivanlığım da var. 3'ü, 5'i, 7'si değil, 17'si, 27'si birlikte gelsin, toplasınlar bütün yandaşlarını, geçsinler karşımıza, daima hak ve halktan yana olanlar galip gelir."

TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKININ BİLİNCİNİ BUGÜNE KADAR TAŞIDIM

Silivrilileri oy kullanmaya davet eden Topbaş, şunları söyledi: ''Silivri dışındaki konu, komşu, akrabalarınıza alo deyiniz. Gün, bugün. Eğer AKP çok güçlü çıkar, CHP düşerse sayın Baykal gidici. Çünkü sayın Baykal'ın nefesi Rodos'a kadar yüzmeye yetmedi. Ama o da kafi gelmeyecek, bu seçim böyle bir seçim. Bu noktaya getirdiler. Bu seçimi medya mı kazanacak, halk mı, millet mi kazanacak? Son sözü siz söyleyeceksiniz. Gidin reyinizi verin, el mi yaman bey mi yaman göstereceksiniz.
Şunu kesinlikle ifade etmek istiyorum ki bu şehir gerçekten dünyanın gıpta ettiği bu güzel şehrin yönetimini bana emanet etiniz. İstanbullular olarak bana emanet ettiniz. Ben bu emanetin ne olduğunun bilinci ile tüyü bitmemiş yetimin hakkı bilinci ile bu güne kadar taşıdık. Asla kimseye bilerek bir şey yedirmedik, yemedik de. Kişi karşısındakini kendisi gibi zanneder. Sizinle beraber geleceğe hazırlıyoruz. Sizden İstanbul için yetki istiyorum. Silivri ilk defa İstanbul’a oy verecek.
Buraya yaptıklarımızın karşılığında vereceğiniz kararı ben de sandıkta göreceğim inşallah. Tabii ki Hüseyin Başkanım ile ilgili neler söylemediler. Ama kötü söz sahibine aittir. Belde belediye başkanlarım var. Başkanlıkları döneminde gerçekten efsane oldular. Hizmet ettiler, el ele verdiler Silivri’ye ve beldelere güzel şeyler kattık. Şimdi bu seçimde meclis üyeleri Silivri’de güçlü İstanbul’da güçlü bir sonuçla bizi tekrar görevlendirseniz göreceksiniz 5 yıl sonra neler konuşacağız. Kültür Merkezi bitmiş olacak, Boğluca Deresi’nin içerisinden sandallarla gençlerimiz ve insanlarımız gezebilecek. Kıyılarında insanlarımızın çay bahçelerinde oturduğu tertemiz kordon boyu ortaya çıkacak. Gıpta edecekler. Dere ıslahları bitecek ve bu denizlere yıllardır yapılanan bütün sahillerin Celaliye’nin, Kumburgaz’ın, Selimpaşa’nın hepsinin attıkları atık suların kanalları yıllardır denize girdi, insanlar bu denizde yüzdü. Bunu çözmediler. Konuşmadılar bile. Bunları İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile çözüyoruz. Silivri ve Selimpaşa’da biyolojik artıma tesisi kuruyoruz. Bahçe sulayacak şekilde deniz temizlenecek ve denize rahatlıkla girilebilecek.
İşte kader bu. Çöpünü, çamurunu ve çukurlarını temizlemek yine bize düşüyor. Onlar da konuşuyorlar. Biz iş yaparız, onlar laf üretirler. İşte aramızdaki fark. 
Bu emanetin ne olduğu bilinciyle, tüyü bitmemiş yetimin hakkının bilincini bugüne kadar taşıdım. Asla kimseye bilerek hiç bir şey yedirmedim, yemedik de... Kişi karşısındakini kendisi gibi zanneder'' dedi.

TOPBAŞ HALKI SELAMLADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr.Mimar Kadir Topbaş ve Silivri Belediye Başkanı, AK Parti Silivri Belediye Başkan Adayı Hüseyin Turan, miting alanından seçim otobüsüyle ayrıldı. Birçok vatandaş otobüsün etrafından sahilden çarşı meydanına kadar yürüdü. Topbaş, Turan ile birlikte halkı selamladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol