Silivri Facebook
banner88

'İstiklal Marşı Vatan ve Bağımsızlık aşkının sesidir'

Milli mücadelenin, alışılmış, sıradan milli kurtuluş mücadelesi olmadığını belirten Işıklar, bu mücadelenin bir boyutunda milli devlet ve bağımsızlık özlemi, diğer yanında da Batı Medeniyeti’nin kültürünü dayatma girişimine karşı bir inanç ve maneviyat mücadelesi olduğunu söyledi.
Milli bağımsızlığın ve dini kimliğin ayakta tutulması ihtiyacının birlikte olduğunu, Mehmet Akif Ersoy'un bu iki duyguyu, kendi kimliğinde taşıyan bir insan olarak, İstiklal Marşına taşıdığını belirten CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Işıklar, İstiklal Marşımız bağımsızlığı elinden alınarak ve toprakları işgal edilerek yok edilmek istenen bir milletin gönülden söylediği vatan, millet ve bağımsızlık aşkının bir haykırışıdır. İstiklal Marşımız, gelecek nesillere ve bağımsızlık mücadelesi veren mazlum milletlere yol gösteren bir Türk destanıdır. Bu destana ilham olan Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm Silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve bu destanı kaleme alan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’u bir kez daha rahmetle anıyoruz.”Dış güçlerin, bir ülkede belli amaçlara ulaşmak için çoğu kere o ülkenin Ulusal kimliğine, dini inançlarını kullanarak sızma ve etkileme yaklaşımı içine girdiklerini söyleyen Işıklar, bu duruma örnek olarak Osmanlı İmparatorluğu döneminde İngilizlerin yaptığı girişimleri gösterdi. Işıklar “ Halkımız bu durumdan kendine vazife çıkararak, Cumhuriyetine ve onun bölünmez bütünlüğüne sahip çıkacaktır” dedi.

Silivri’nin sorunları

Son beş yılda Silivri’de yaşananları da değerlendiren Özcan Işıklar, “ Silivri’de yaşananlar, Türkiye'de ortaya çıkan çürümeyi, çözülmeyi, çağdaş bir toplumsal yaşamın bütün temellerinin yavaş yavaş ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu göstermektedir” dedi.
Işıklar, Silivri’nin, 5 yıldır AK Parti zihniyeti tarafından yönetildiğini, 220 trilyon liralık yatırımdan söz edildiğini ancak altyapı ve trafik sorunlarının çözülemediğini ve bu ortaya çıkan tablodan AK Parti'nin sorumlu olduğunu savunarak, Silivri’nin hızla yaşanmaz, yoz bir hale dönüştüğünü kaydetti.
Bu yozlaşmanın altında, izlenen ekonomik ve sosyal politikalar ile içeriksiz, kültürsüz ve ideolojisiz siyaset anlayışının çok önemli yer tuttuğunu belirten Işıklar, ''Böyle bir manzara sürdürülemez. AKP, Türkiye'yi perişan ediyor. İstanbul'u perişan etti. Silivri’yi perişan etti Bundan sonra daha büyük sıkıntılarla karşı karşı kalacağız. Bu, bütün Türkiye'yi de bekleyen gelecek modeli olarak önümüzde duruyor. Buna karşı hep beraber ciddi bir tepki göstermek zorundayız'' dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol