Silivri Facebook
banner88

''Kadir babaları gerek görmedi demek ki!''

 Eğitimcilerin kültür merkezi önceliğini dikkate alan Işıklar “Kültür Merkezi Silivri’nin olmazsa olmazıdır” dedi.

CHP Silivri Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar seçim çalışmaları kapsamında okulları ziyaret ediyor. Salı günü Hasan Özvarnalı ve Turgut Reis İlköğretim Okullarını ziyaret eden Işıklar ve Belediye Meclis Üyesi adayları okulların ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek, eğitim ile ilgili projeleri hakkında bilgi verdiler.

Önce Hasan Özvarnalı İlköğretim Okulu Müdürü Erdal Aslan’ı makamında ziyaret eden Özcan Işıklar ve ekibi daha sonra Öğretmenler Odası’na geçerek öğretmenlerle  fikir alışverişinde bulundu. Işıklar  “Yerel yönetimin insan hayatını kolaylaştırıcı rol oynaması gerektiğini düşünüyorum. Örgün eğitimi zor şartlarda okullarda veriyoruz. Yaygın eğitimi ise çıraklık eğitimi gibi çok kısıtlı şartlarda vermeye çalışıyoruz.Bunların hepsi bir yana ben başka bir eğitim anlayışından bahsediyorum.Silivri’de ellibeş okulumuz var. Bunların hepsinin fiziki şartlarını belediye olarak üstlenmek zorundayız.Bu yolda ellibeş okulla ilgili çok ciddi araştırmalar yaptık.Sorunlarını tespit ettik. Şimdi de bu sorunları siz okulun can damarları eğitimcilerimiz ile teyid etmek üzere ziyaret etmiş bulunuyoruz. Tüm okulların okul aile birlikleri var. Okul aile birliklerini, kent meclisi çatısı altında toplayacağız.Belediye bütçesinin yüzde yirmisini de kent meclislerinde okul aile birlikleri havuzuna aktaracağız.Tespit edilen ihtiyaç doğrultusunda, okul aile birlikleri kendi aralarından seçecekleri temsilcilerle, havuzdan harcama yapılacak şekilde; okullarımızın öncelikli fiziki şartlarını düzenlenmesi  sağlayacağız.. Okullarımızın çevre ve fiziki şartlarını olabildiğince geliştirmeye olanak sağlayacak bir mekanizma kurmayı amaçlıyoruz. Ayrıca okullarımızda sağlıkla ilgili de  bir önerimiz var. Silivri’de göreve gelir gelmez üç ay içerisinde bir sağlık kartı dağıtacağız , Silivri kart.Teknolojinin insan ayırmayan, partizanlık yapmayan yanını kullanacağız. Ev ev dolaşıp kent envanteri çıkaracağız. Binalarda yaşayanların sağlık ihtiyaçlarını tespit edip,belediye olarak hizmeti vatandaşın ayağına getiren bu kartla size ulaşmayı planlıyoruz.Silivri’de yaşayan 125 bin vatandaşımızın 36 sağlık parametresini ücretsiz karşılayacak, özellikle okullarımızda 6 dakika içerisinde içinde doktoru bulunan ambulans sistemini getireceğiz. Bu kart Türkiye’nin her yerinde geçerli olacak..” dedi. Işıklar eğitimciler adına çok büyük faydası olacağına inandığı Eğitim Enstütüsü projesini de  anlattı. Öğretmenlerimizin okul sonrasında kalan zamanlarını eser sözleşmeleriyle emeklerinin karşılığının ödeyebilineceğini, aynı zamanda da bir kültür kimliği içerisinde elbirliğiyle yaygın eğitim verileceğine de değindi. Işıklar ve ekibi  Hasan Özvarnalı okulunun ardında eğitim kurumları ziyaretini  sürdürdüler.

Kültür Merkezi Silivri’nin olmazsa olmazıdır..

CHP Başkan Adayı Özcan Işıklar’ın eğitim ziyaretleri programının ikinci durağı kendinin de ilkokul eğitimi aldığı Turgut Reis İlköğretim Okulu oldu.

Ziyaret sırasında Turgut Reis İlköğretim Okul Müdürü Vahit Aydınlıyurt okulun bina ihtiyacını dile getirdi. CHP Silivri Belediye Başkan Adayı kendisinin de ilköğrenimini Turgut Reis Okulu’nda  aldığını söyledi. Işıklar: “1967 yılında 48 numaralı öğrencisiydim. 1971’de 5/A sınıfından mezun oldum. 38 yıl sonra okul yeniden yıkılacak.Bir yeri yönetmenin en güzel yolu eğitime önem vermektir. Eğitimli bireyler bizim ülkemizi geleceğe taşıyacaktır. İhtiyaçlar ne ölçüde olursa olsun belediye tarafından karşılanmalıdır. Amaç sosyal devletler anlayışının gerektiği yönde olmalıdır”dedi.
Müdür Aydınlıyurt ile söyleşisinin ardından öğretmenleri odalarında ziyaret eden ışıklar “ En önemli sorun meslek edindirme, hayata hazırlama,hemşehricilik bilincine sahip, profili yüksek bir insan topluluğu oluşturmaktır. 81vilayetten insanımızın yaşadığı Silivri’mizde bunu ancak kent eğitiminin verilmesiyle sağlayabiliriz. Yerel yönetimin kent ortaklarını kaynaştırmada birinci önceliği olduğunu düşünüyorum.Yarısından çoğu uyuşturucuya bulaşmış bir gençlikle karşı karşıyayız.Nüfusumuz oldukça genç. Bu genç Nüfusun Yüzde altmışı dördü ise otuz dokuz yaşın altında. Çok büyük beklentileri olan fakat gelecek umudunu nerdeyse yitirmiş  bir toplum olmuş durumdayız. Bunu aşmanın öncelikli ve masrafsız bölümü, sporla ve sanatsal faaliyetlerle ilişiklendirilmiş bir eğitimle aşılabilir.Eğitim bu yolda çok önemli bir araç.” dedi.
Turgut Reis İlköğretim Okulu öğretmenleri ilçe de bir Kültür Merkezi’nin zaruri ihtiyaç olduğunu belirttiler. Işıklar “ Büyükşehir’e girildiği için çok ciddi yatırımlar yapıldığı söyleniyor.Ama ihtiyacı belli olmayan işler yapıldı. Varolan  Kültür Merkezi iyileştirileceğine tamamen ortadan kaldırıldı. 5 yıldır  Kültür Merkezi yapıyoruz dediler ama ortada ne yazık ki birkaç ay önce hafriyatı yapılan ve adına ‘Temel atma’ denen bir arazi var. Kadir Babaları gerek görmedi Silivri’ye Kültür Merkezi yapmaya. Ben o belediye binasını yapmaz kirada otururdum,öncelik olarak kültür merkezini yapardım.Başka şeyleri öteleyebiliriz ama Kültür Merkezi mutlaka olacak.Bu Silivri’nin olmazsa olmazıdır.”diye cevap verdi.CHP Belediye Başkan Adayı Özcan Işıklar ve Belediye Meclis Üyeleri eğitimcilerin de istek ve önerilerini tespit ettikten sonra  Turgut Reis İlköğretim Okulu’ndan ayrıldılar.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol